ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2505
    Dolar
  • Euro
    34,8224
    Euro
  • Altın
    2.430,230
    Altın
  • Bist-100
    10.056,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/26°
    ADANA
  • ANKARA
    3/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    2/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Düşük not aldığı için öğretmenini bıçakladı!
Düşük not aldığı için öğretmenini bıçakladı!
Bir sigara grubuna daha zam!
Bir sigara grubuna daha zam!
Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum!
Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum!
Köprü ayağına çarptı: 3 ölü, 2 yaralı!
Köprü ayağına çarptı: 3 ölü, 2 yaralı!
6 Şubat 2022 Pazar - 10:55

Gaziemirli kadınlar engel tanımıyor!

Gaziemir Belediyesi, kadınlara ve kadın girişimcilere desteğini sürdürüyor. Jale Erol, Gaziemir Belediyesi’nin Sevgi Yolu’nda tahsis ettiği alanda kadınlarla birlikte ürettikleri el emeği ürünleri satarak gelir ediyor. Down sendromlu üç çocuğunu büyük bir özveriyle yetiştiren, kurduğu dernekle down sendromlu çocuğu olan ailelere destek olan Jale Erol, kadınlara “Hayatta baş edilemez hiçbir şey yok. Ben yapacağım dediğinizde, buna inandığınızda her şeyi yaparsınız" çağrısını yapıyor.

Gaziemirli kadınlar engel tanımıyor!

İlk çocuğu down sendromlu olarak dünyaya gelen Jale Erol, doktorunun "Hemen hamile kalmalısın" tavsiyesine uyarak ikinci çocuğuna hamile kalıyor. Ancak ikinci çocuğu da üçüncü çocuğu da aynı hastalıkla dünyaya geliyor. Erol, büyük zorluklarla karşılaşsa da çocuklarının eğitim görmesini, sporla sanatla uğraşmalarını ve meslek sahibi olmalarını sağlıyor. Çocuklarının iş hayatında yer almalarına destek olan fedakâr anne, çocuklarının spor ve sanatta da başarılara imza atmalarının yolunu açıyor.

Üç çocuğunu hayatın her alanında söz sahibi yapan Jale Erol, kendisiyle aynı kaderi paylaşan ailelere destek olmak için Zihinsel Engellileri Topluma Kazandırma Derneği’ni kuruyor. Dernekte yürüttüğü faaliyetlerle ailelerin zorlukları aşmalarına ve çocuklarının hayata katılmalarına yardımcı oluyor.


 

“Onlar birer melek”

40 yıldır down sendromlu üç çocuğuyla hayatı paylaşan Jale Erol, “İlk çocuğum doğduğunda down sendromlu dediklerinde şok olmuştum. Fakat sonra öğrendim ki onlar saygı ve sevgiye ihtiyacı olan birer melek. Down sendromlu bir melek almıştım kucağıma, meleğin annesi olmuştum. Hayatımda ayrı bir döneme geçmiş oldum. Doktorum hemen tekrar hamile kalmam gerektiğini söylemişti. 3,5 yıl sonra kızımız oldu, Elif’imiz geldi. O da down sendromluydu. 4 yıl sonra ise doktorumun ‘olamaz, her önlemi almıştık. Bu bir mucize’ dediği küçük oğlum dünyaya geldi. Çocuklarım, benim hayattaki en büyük sınavımdı. Ben 60 yaşındayım. 20 yaşındayken ilk çocuğumu kucağıma aldım. 40 senedir sabırla çocuklarım için emek veriyorum. Ben çocuklarımı topluma kazandırdım ve onlar çok güzel bir birey oldular” diye konuştu.

“Misyonumu yerine getirdim”

“Down sendromlu bu çocukları eve kapatmak çok büyük bir yanlış. Onlar, sevgi ve eğitimle topluma kazandırılır. Sevginin yapamayacağı bir şey yok” diyen Jale Erol, 20 yıl önce kurduğu Zihinsel Engellileri Topluma Kazandırma Derneği çatısı altında kendisiyle aynı kaderi paylaşan ailelere destek oluyor.

Jale Erol, “Çocuklarım büyüdükten sonra baktım ki bizimle aynı durumda olan aileler çok çaresiz, çok bilgisiz. O bir tane çocukla hepsinin hayatları bitmiş. Onlara destek olmak için dernek kurdum. Zihinsel Engellileri Topluma Kazandırma Derneği sayesinde, engelli çocuğu olan anneleri sokağa çıkardım. Ah vah etmenin anlamı yok, şükür edip elimizden ne geliyor, ona bakacağız. Çocuklarımızı eğitmek için, onları sosyal hayata kazandırmak için neler yapabiliriz, ona bakacağız. Dernek çatısı altında kermesler düzenleyerek ailelerimize gelir sağlıyoruz. Bu sayede bir araya gelen aileler, sorunlarını bir birleriyle paylaşıyor, birbirlerinden güç alıyorlar. Dernek sayesinde engelli çocuklarımızı işe yerleştirdik, ailelerimize gelir sağladık. Dünyada herkesin bir misyonu var. Misyonumu yerine getirdiğim için çok mutluyum” dedi.



Kadınlara belediye desteği

Gaziemir Belediyesi’nin Sevgi Yolu’nda tahsis ettiği alanda kadınlarla birlikte ürettikleri el emeği ürünleri satarak gelir elde etiklerinin altını çizen Jale Erol şöyle konuştu:

“Belediyenin tahsis ettiği bu alanda ürettiğini satan; kocası kalp hastası olan, üniversiteyi bitirmiş işsiz çocuğu, işsiz kocası olan kadınlar var. Hayat, çok zor. Madem belediye bize böyle bir imkân vermiş, evde oturmanın bir anlamı yok. Kadınlar gelip burada çalışacak, hem sıkıntısını unutacak hem de gelir elde edecek. Ben kadınları sokağa çıkarmak için çok uğraştım ve çıkardım. Hayatta baş edilemez hiçbir şey yok. Ben yapacağım dediğinizde, buna inandığınızda her şeyi yaparsınız. Yeter ki kadınlar sokağa çıksın, hayatta daha fazla rol alsın. Biz kadınlar istersek yaparız!”

 
CHP İzmir'den birlik yemeği.. 'İKTİDARA YÜRÜYORUZ'
 
Konak'tan 11 Roman derneğiyle işbirliği protokolü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
221 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son ...
Otomobilin kapısından cephanelik çıktı!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, polisin durdurduğu otomobilde, kapının iç ...
Erdoğan çiftinin sağlık durumu nasıl?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte koronavirüse ...
 
Masal Evi açılışında iktidar mesajı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çocukların sosyal gelişimlerine katkı ...
Jandarmadan huzur uygulaması!
İzmir'de jandarma ekipleri, sorumluluk bölgelerindeki tren ve istasyonlarda ...
Erdoğan ve eşi koronavirüse yakalandı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte koronavirüs ...
 
İzmir'de 450 kişiye CHP rozeti!
İzmir'de 450 yurttaş CHP'ye katıldı. Yeni üyelerin rozetleri düzenlenen törenle takıldı.
AK Partili Başkan: Çok güzel bir bereket geldi!
Isparta'da geçtiğimiz gün başlayan yoğun kar yağışı kenti etkisi altına ...
Son seçim anketi açıklandı!
Avrasya Araştırma'nın son seçim anketinde ittifakların aldığı oy oranları ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri