ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4573
    Dolar
  • Euro
    34,6726
    Euro
  • Altın
    2.436,330
    Altın
  • Bist-100
    9.883,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    17/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Okullarda müfredat değişiyor... Taslak paylaşıldı!
Okullarda müfredat değişiyor... Taslak paylaşıldı!
37 kiloya düşmüştü... Nihal Candan'a tahliye!
37 kiloya düşmüştü... Nihal Candan'a tahliye!
31 Ekim 2019 Perşembe - 10:56

Genel-İş'ten bıçaklı kavga açıklaması!

İzmir'in Dikili ilçesinde, Genel-İş Sendikası 5 No'lu Şubesi üyeleri, Dikili Belediyesi İşyeri Temsilcileri Cemal Eryılmaz ve beraberindeki sendikacılara, Belediye-İş Sendikası üyelerince yapılan saldırıyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına, dünkü olayda saldırıya uğrayan Eryılmaz da katıldı.

Genel-İş ten bıçaklı kavga açıklaması!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (Türk-İş) bağlı Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikaları (Belediye-İş Sendikası) yöneticisi bir grup, dün öğle saatlerinde, Dikili Belediyesi'nin Dikili Sanayi Sitesi'ndeki şantiyesine gitti. Burada, Dikili Belediyesi'nde örgütlü Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası 5 No'lu Şube İşyeri Temsilcisi Cemal Eryılmaz ve beraberindeki bir grup sendika çalışanı ile karşılaşan Belediye-İş Sendikası yöneticileri arasında tartışma çıktı. Buradan ayrılan taraflar daha sonra yeniden karşılaştıkları Bülent Ecevit Meydanı'nda tartışmayı sürdürdü. Çıkan kavgada, Genel-İş Sendikası 5 No'lu Şube Dikili Belediyesi İşyeri Temsilcisi Eryılmaz, dövülmesi sonucu yaralandı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, kavgada elinde bıçaklı kişilerin de olduğu öğrenildi. Çevredekiler durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, kalabalığı dağıtmak için havaya ateş edip, biber gazı sıktı. Grup dağılırken, polis olay sırasında elinde bıçak bulunduğu belirlenen 1 kişiyi gözaltına aldı. Soruşturma başlatan polis, her iki sendika temsilcilerinin de olayla ilgili ifadelerine başvurdu.

DİSK Genel-İş İzmir 5 No'lu Şubesi tarafından konuyla ilgili olarak Dikili Atatürk Meydanı'nda basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya, İzmir Genel-İş 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız, 7 No'lu Şube Başkanı Özgür Genç, Dikili Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Dikili Belediyesi Tüm-Bel-Sen iş yeri temsilcisi Gülay Demir ve Aliağa Belediyesi'nde işten çıkarılanlar ile Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven katıldı. Kavgada dövülen Genel-İş Sendikası Dikili Belediyesi İşyeri Temsilcisi Cemal Eryılmaz da açıklama yer aldı.

'20- 30 KİŞİ ÜZERİME SALDIRDI'

Belediye-İş Sendikası'nın Dikili'de örgütlenmeye çalıştığını belirten Cemal Eryılmaz, "Ancak biz Genel-İş Sendikası olarak yıllardır DİSK'in içinde yer almaktan dolayı çok mutluyuz. Bu arkadaşlara kendileriyle birlikte olmak istemediğimizi söyledik. Ancak, kabul etmeyip, sendikamız üyesi arkadaşlarımızı sürekli taciz etmeye başladılar. Son olarak çalıştığım şantiyeye giderken 4- 5 araçla önümü kestiler. 20- 30 kişi bana saldırdı. Daha sonra Bülent Ecevit Meydanı'nda tekrar bazı sendikalı arkadaşlarımıza saldırdılar. Polisin müdahalesiyle olaylar sona erdi. Sonuna kadar hukuki açıdan hakkımızı savunacağız" dedi.

'BIÇAKLA SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNULDU'

DİSK Genel-İş İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara tarafından okunan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

"DİSK Genel İş Sendikası olarak yıllardır üyemiz olan kadrolu işçilerin yanı sıra geçtiğimiz yıl taşerondan belediye şirketine KHK ile geçen işçileri de örgütleyerek, Çalışma Bakanlığı'ndan aldığımız yetki ile Dikili Jeotermal A.Ş.'de 1 Ocak 2019'dan geçerli olmak üzere toplu sözleşme imzaladık. Ancak Belediye -İş Sendikası yöneticileri, yetkimizin ve imzaladığımız toplu sözleşmenin geçersiz olduğu yalanlarıyla, üyelerimizi yanıltmaya, sendikamızdan istifa etmeye zorlayan ve kazanılmış haklarını ortadan kaldırmaya çalışıyor. Kendi sendikalarına üye olmaları için üyelerimize yönelik baskı ve sindirme politikalarını bir süredir devam ettiriyorlar. Bugün bu politikaları, saldırıya ve şiddete dönüştü. Belediye dışından topladıkları kişilerle baş temsilcimize pusu kurup, darbettiler. Dikili dışından işçilikle alakası olmayan kişiler bu saldırıya katılmış, içlerinden birisi üyelerimize bıçakla saldırı teşebbüsünde bulunmuştur. Zorbalık yapanlar hakkında en başta hukuki mücadele olmak üzere her türlü demokratik yol ve yöntemlerle hesap soracağımız bilinmelidir."

 

 
İzmir'de ölüm macunu operasyonu!
 
Üzerine mermer düşen Suriyeli işçi, öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Satrançta İzmir'in gururu oldu
İzmirli milli satranççı Cem Kaan Gökerkan (19), geçen hafta sonu düzenlenen ...
Savaşta bacağını kaybetti, şimdi patenle kayıyor!
Suriye'deki iç savaşta annesi, babası ve bir bacağını kaybeden Nur İbrahim ...
İnsan ol, kornaya basma!
İzmir'in Konak ilçesi Göztepe semtinde, trafik akışının yoğun olduğu sokakta, ...
 
Trende yangın faciası: 62 ölü!
Pakistan'ın Liyakatpur kenti yakınlarında patlamanın ardından üç vagonu ...
Afrin'de pazar yerinde patlama!
Afrin kent merkezindeki pazar yerinde bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenlendi. 
Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Karadeniz, ...
 
İzmir'de iş insanlarına FETÖ operasyonu!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ...
Ankara Barosu'ndan Atatürk düşmanı Fatih Tezcan'a suç duyurusu
Ankara Barosu, İktidara yakınlığıyla bilinen 'gazeteci' Fatih Tezcan, ...
İzmir'e otoyol müjdesi... 91 kilometrelik bölüm açıldı
İzmir'de bir süredir çalışmaların sürdürüldüğü Kuzey Ege Otoyolu'nun 91 ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri