ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3614
    Dolar
  • Euro
    34,6364
    Euro
  • Altın
    2.388,710
    Altın
  • Bist-100
    10.200,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/24°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
11 Mayıs 2020 Pazartesi - 10:28

Gönüllü ordusuyla kiraz hasadı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ürünün dalda kalmaması ve üreticiye destek için gönüllülerle birlikte Kemalpaşa'ya kiraz hasadına gitti. Toplamda 647 gönüllü müraacat ederken, bugün 18 köyde 252 gönüllünün hasada katıldığı belirtildi. Başkan Soyer, "Korona günlerinde üretimden vazçeçmeden üretici için buradayız. Başka bir tarım mümkündür" dedi

Gönüllü ordusuyla kiraz hasadı...

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ürün dalında kalmaması ve üreticinin desteklenmesi için gönüllüler ile birlikte kiraz hasadı için Kemalpaşa'ya çıkarma yaptı. CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ve Mahir Polat'ın yanı sıra CHP'li ilçe belediye meclis üyelerinin de aralarında oluğu gönüllü kafilesini Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı karşıladı.
Başkan Soyer, üniversite öğrencilerinin de destek verdiği hasat için herkese teşekkür ederken, "İmece bizim keşfettiğimiz bir şey değil. Binlerce yıllık bir gelenek. Bu coğrafyada yaşayan insanlar üzerinde yaşadıkları toprakta hayatı iyileştirmek için birlikte emek vermeyi bilmiş insanlar. Bizler o kadim kültürün evlatlarıyız. Bu gurur verici bir şey. 
Biz bugün hafızamızı tazeliyoruz. Bunun ne kadar kıymetli olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Üniversite öğrencierimiz gençler bizimle beraber ürün hasadı yapacaklar. Onlarla iftihar ediyorum. Her birini tek tek saygıyla sevgiyle kucaklıyorum. Türkiye'ye örnek olacaklarını düşünüyorum. Bundan sonra bu topraklarda daha fazla gönüllü hizmeti göreceğimize inanıyorum. O yüzden de çok gurur verici. Kemalpaşa Belediye Başkanımızın büyük titizlikle emek verdiği kiraz üreticisini koruma çalışmalarına destek olmak için buradayız. Rakamları da hatırlayalım. 647 gönüllü müraacat etti. Bugün 18 köyde, 46 yöneticinin bahçesinde 252 gönüllümüzle hasat yapacağız. Hasadın bereketli olmasını diliyorum. Korona günlerinde üretimimizden vazgeçmeden, artırarak devam edeceğiz. Bu tarım politikalarının kader olmadığını biliyoruz. Başka bir tarım mümkündür, diyoruz"

KİMLER KATILDI?

Kiraz hasadına CHP milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ve Mahir Polat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ile eşi Lütfiye Karakayalı, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile eşi Öznur Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe ve İzmir Köy Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı ve Kemalpaşa Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Bülent Oray, İzmir Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Hüseyin İlhan Yavuz katıldı. Başkan Soyer, kiraz hasadından sonra Kemalpaşa Bağyurdu Kiraz Alım Merkezi’ni ziyaret etti ve sorunları dinledi. 
 
KARAKAYALI'DAN TEŞEKKÜR
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ise “Saygın döneminde üreticimizi rahatlatmak için çalışmalar yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi de gönüllüler ile gelerek bize büyük bir destek sağladı. Başkan Tunç Soyer’e tarıma verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 



DESTEK MUTLU EDİYOR
Bağyurdu Yeni Mahalle’deki kiraz üreticisi Nadir Öner, “Çok memnun olduk. Bu gönüllü projesi için özellikle teşekkür ediyoruz. Tarıma desteğin devam etmesini istiyoruz” dedi. Gönülü ekipten Ceren Sarıbayır da “CHP Karabağlar Gençlik Kolları’nda yöneticiyim. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meyve hasadı için gönüllülere çağrı yaptığını duyunca başvurumuzu yaptık. Üreticiye yardımcı olmak bizi çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu. 

GÖNÜLLÜ BAŞVURULARI SÜRÜYOR
Program kapsamında hasada destek olmaya gönüllü 20-35 yaş arasındaki gençler Bizİzmir dijital platformlarının ana sayfasından “Katıl” yazısına, açılan sayfada da “Gönüllülük” başlığına tıklayarak üye olabiliyor ve “Gönüllü Formu”nu doldurabiliyor. Sağlık problemi olmayan ve arazi koşullarında çalışabilecek adayların kabul süreci kendilerine gönderilen hasat eğitim videosunu izledikten sonra “İzledim” onayıyla birlikte tamamlanıyor.
 
ÜRETİCİLER TALEPLERİNİ İLETİYOR
Gönüllüler 10 Haziran’a kadar 07.30-17.00 saatleri arasında üreticilerle meyve bahçelerinde olacak. Gönüllülerin çalışma programları kendilerine sms olarak gönderilecek. Maske, eldiven ve dezenfektan olmak üzere günlük hijyen setleri, ulaşım ve öğle yemekleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacak. Haftalık hasat desteğine küçük bir teşekkür olarak gönüllülerin İzmirim kartlarına günlük 5 biniş bedeli olmak üzere haftalık 35 biniş bedeli yüklenecek ve her hafta kendilerine gıda paketi hediye edilecek. Gönüllü desteği talep eden meyve üreticileri ise taleplerini mesai saatleri içinde (0232) 293 35 55 numaralı telefon üzerinden Büyükşehir Belediyesi’ne iletebiliyor.
 
Başkan Tunç Soyer, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında üreticinin ürünü dalında kalmasın diye gençlere ve İzmir gönüllülerine çağrı yapmış, bu çağrı üzerine gönüllü başvuruları başlamıştı. Kemalpaşa’da kiraz hasadına katılan 252 gönüllü de Bizİzmir dijital platformlarından başvuruda bulunmuştu. Program salgın önlemleri kapsamında çocuklara ve yaşlılara uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle mevsimlik işçilerin bir kısmının meyve hasadına katılamayacak olması ve bu yüzden işgücü ihtiyacının doğacağı öngörüsüyle başlatılmıştı.


 

 
İşsizlik rakamı açıklandı
 
Turizmde umut; mavi yolculuk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da amatörlere destek
Buca Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla ilçedeki amatör spor kulüplerine ...
Kadın muhtarlara Anneler Günü sürprizi
İzmir Büyükşehir Belediyesi hem anneleri sevindirmek hem de küçük üreticiyi  ...
İzmir'de asfalt rekoru geliyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sokağa çıkma yasağı nedeniyle ...
 
Zübeyde Hanım'a koştular
Anneler gününde Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’ndaki anma törenine katılan ...
Başkan Kayalar’dan annelere sürpriz ziyaret
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Anneler Günü’nde annelere çiçek sürprizi yaptı
Traktör üstünde anneler günü kutlaması
Seferihisar Belediye Bandosu, anneler günü için özenle hazırladığı traktörle ...
 
Kadın muhtarlara sardunya
İzmir Büyükşehir Belediyesi hem anneleri sevindirmek hem de küçük üreticiyi  ...
Karabağlar'da parklar yenileniyor
Karabağlar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki tüm ...
Anneler için bahçeye çiçek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Anneler Günü nedeniyle Buca Sosyal Yaşam ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri