ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/15°
    IZMIR
  • KONYA
    10/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Malatya'da deprem
Malatya'da deprem
Anneannesini döverek öldüren şüpheli tutuklandı
Anneannesini döverek öldüren şüpheli tutuklandı
Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... ''Tuzla buz ettik''
Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... ''Tuzla buz ettik''
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
31 Mayıs 2019 Cuma - 12:00

Göztepe'den 'hentbol' açıklaması

Göztepe'de Hentbol Şube Sorumlusu Deniz Durmaz, hentbol takımının durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu

Göztepe den  hentbol  açıklaması

Abdullah ÇELEBİ/SONKALE-Göztepe'nin 4 sezondur Süper Lig'de mücadele eden hentbol takımının alt lige düşürülmesi için Federasyon'a başvuru yapma kararı büyük tepki çekerken, yönetimden açıklama geldi. Hentbol Şube Sorumlusu Deniz Durmaz, takımın bütçesinin kesin olarak düşeceğini, ancak resmi olarak alt ligde mücadele edilsin şekilde başvurularının olmadığını açıkladı. Mevcut durumla ilgili bilgi veren Durmaz, "Bütçemiz hiç olmadığı kadar düşecek. Takımın ilk kaptanı olarak en çok ben üzülürüm bu karara. Ancak bu noktaya gelinmesinin bazı sebepleri var. Başkanımız Mehmet bey göreve gelmeden önce tamamen taraftarlar tarafından finanse edilen bir kulüptük. Mehmet bey de takımın hikayesinden dolayı hentbola yatırım yapma kararını aldı. 4 yıldır Süper Lig'deyiz, 3 sezondur da Avrupa'da mücadele ediyoruz. Mehmet beyin, bu süreçte 3 milyon dolarlık harcama yaptığını görüyoruz. 400-500 bin dolar aralığında gelir yaratılmış. İddaa, sponsorluk ve hasılat geliri olarak" dedi.
TÜM YÜK BAŞKAN'IN ÜZERİNDE
"Biz takımı Süper Lig'de bulmadık, sıfırdan kurduk" diyen Durmaz, "Başkanımız yarışmacı bir takım hedefiyle finanse etti. Ama burada şöyle bir şey söz konusu olmaya başladı. Hentbolda tamamen kendi cebinden takımı finanse eden sadece Mehmet Bey'i gördük. Ligdeki takımların yüzde 90'ını belediyeler destekliyor. Belediye takımları yabancı oyuncularla sahaya çıkıyor. Biz bu sezon sadece Türk oyuncularla oynadık. Hentbol Federasyonu'nun kötü yönetimi, basında ilgi görmemek, gelir ve sponsor olmaması bu duruma gelmemize neden oldu. Bülent Özkul Spor Salonu'nda her maç bin kişiye oynarken fuarda 200-300 kişiye oynayan bir takım haline geldik. Sahip çıkan bir azınlık var. Gürsel Aksel tesislerindeki ambiyansın çok gerisinde kaldık. Herhangi bir gelir olmaması tüm yükü başkanın üzerine yıktı. Başkan da bunun sürdürelebilir olmadığına kanaat getirdi. İstemesem de doğru karar" dedi. 
"PİKSEL SATARAK OLMAZ"
Hentbolda önlerinde iki seçenek olduğunu vurgulayan Durmaz, "Ya alt ligden devam edeceğiz. Ya da Süper Lig'de 17-20  yaş arası oyuncularla mücadele edip, küme düşmemeye oynayacağız. Resmi olarak Federasyon'a bizi düşürün diye başvurumuz olmadı. Bunu camia ile konuşup, tartışacağız. Mevcut durumumuzu, mağdur olmamaları adına oyuncu ve teknik heyete bildirdim. Asıl isteğimiz gençlerle Süper Lig'de olmak. Lig oynanırken alınacak sonuçlar travmatik bir problem haline gelir düşüncesiyle henüz karar verilmedi.  2003'ten beri piksel alan, otostopla seyahat eden taraftarların görüşü önemli. Bayramdan sonra kesin kararımızı vereceğiz. Başkan, fonlamıyorum demesine rağmen yine yıllık 800-900 bin maliyet üstlenecek. Altyapı, salon gibi giderler var. Pikselle dönecek bir sistem yok malesef burada" dedi. 
20 KOMBİNE SATABİLDİK
Başkan Sepil'in kendisine defalarca, "Bu takımı sizler kurdunuz, ben dahil kimse kapatamaz" dediğini hatırlatan Deniz Durmaz, "İsim sponsorluğu gerçekleşirse zaten hedefler doğrultusunda devam ederiz. 3 milyon bütçe yaptığınızda bunun 1 milyon 500 bin TL'si sponsordan gelirse başkan zaten kalanı karşılar. Kadın ve erkek liginde başkanın şahsi parasıyla yatırım yapan başka bir kulüp yok. Belki de yeni bir hikaye yazmak gerekiyor. Belki de dibi görmek gerekiyor. Umuyorum ki Süper Lig'den devam yönünde karar alacağız" dedi. Yeterince destek göremediklerinden dert yanan Durmaz, "Bu sezon adece 20 kombine sattık. Herkesin özeleştiri yapması gerek" dedi. Durmaz, antrenör Adnan Öztürk ile kesin olarak yolların ayrıldığını oyuncularla ilgili durumun ise önümüzdeki günlerde netleşeceğini sözlerine ekledi.


 

 
Karşıyaka’da işgale ‘kaldırım’ çözümü
 
Çöpten enerji üretilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'dan tesis atağı
Karşıyaka, TFF 3'üncü Lig'de sezonun tamamlanmasının ardından Çiğli Selçuk ...
İzmirli Yiğit Avrupa şampiyonu
İzmir'de Wushu sporcusu Yiğit Yağız (17), Rusya'nın başkenti Moskova'da ...
Gazişehir Gaziantep Süper Lig biletini kaptı
Penaltılar sonucunda Hatayspor'u 5-3 mağlup eden Gazişehir Gaziantep, ...
 
Göztepe'ye veda etti..
Göztepe'nin Hentbol Federasyonu'na yaptığı 'Bizi alt lige düşürün' başvurusunu ...
Göztepe'den 'Küme düşürün' başvurusu
Göztepe yönetimi, üç sezondur Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde mücade eden ...
Abdullah Avcı ayrıldı.. Beşiktaş'a mı gidiyor?
Medipol Başakşehir Kulübü, teknik direktör Abdullah Avcı ile yolların ...
 
Altay iç transfer mesaisinde
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altay'da yönetim iç transferde sözleşmeleri ...
Göztepe'nin yükselen değeri
Spor Toto Süper Lig'de son hafta Ankaragücü'nü evinde 2-1 yenerek kümede ...
Göztepe'yi devretmek...
Abdullah Çelebi yazdı
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri