ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5977
    Dolar
  • Euro
    34,8339
    Euro
  • Altın
    2.496,930
    Altın
  • Bist-100
    9.457,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    10/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/22°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Eşinin yüzünü parçaladı, dosya ortada kaldı!
Eşinin yüzünü parçaladı, dosya ortada kaldı!
İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
Damat dehşeti... Eşini ve kayınpederini öldürdü!
Damat dehşeti... Eşini ve kayınpederini öldürdü!
AK Parti’de Rolex kazası!
AK Parti’de Rolex kazası!
14 Ocak 2020 Salı - 15:07

Göztepe'nin hazinesi...

Göztepeli taraftarları son dönemde onun kadar heyecanlandıran genç  oyuncu olmamıştı... Her geçen hafta daha fazla süre almaya başladı, özgüveni de giderek artıyor... Oynadıkça ortaya çıkan bir cevher gibi Yalçın Kayan... Henüz yolun başında olsa da adından çok söz ettirecek... SONKALEİZMİR olarak Göz-Göz'ün genç ismi Yalçın'la Antalya'da hedeflerini, futbol hikayesini ve Göztepe'yi konuştuk...

Göztepe nin hazinesi...

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)-Süper Lig'in ikinci yarısına Antalya'da hazırlanan Göztepe'de bir isim var ki performansıyla sarı-kırmızılıların gözbebeği haline geldi. Teknik direktör İlhan Palut'un da özel ilgi gösterdiği 21 yaşındaki Yalçın Kayan, Antalya kampında SONKALEİZMİR'e verdiği röportajda Göztepe, Milli Takım ve Avrupa hedefinin yanı sıra futbola başlama hikayesini, Göztepeli taraftarlarla ilgili düşüncelerini içtenlikle anlattı... 
 


- Futbola nasıl başladın, Göztepe'de bu noktaya geliş sürecini anlatır mısın?


"Futbola 7-8 yaşlarımda mahallede oynayarak başladım. Babam yeteneğimi fark etti ve beni bir spor okulana verdi. İlk lisansım Altay'da çıktı. U19 Takımı'nda Göztepe'ye geldim. Altay'da Serkan Dökme benim hocamdı. Daha sonra Göztepe'ye geçti. Altay'dan ayrılıyordum, Serkan hoca beni Göztepe'ye getirdi. İlk yılımda U19'da başladım, sonra U21'e yükseldim. Orada zaman zaman A Takım'la maçlar oynanıyordu. Ben de bu maçlarda süre aldığımda iyi oynadım. Tamer (Tuna) hocanın da talimatıyla ismimi aldılar. Sonra Bayram (Bektaş) hoca geldi. Sezon başında gençlik kampı vardı. Oradaki performansımı beğendiler ve Erzurum kampı kadrosuna alındım. Daha sonra da Hollanda kampına götürüldüm. Fortuna Sittard ile oynadığımız hazırlık maçında Ngando'ya asist yaptım ve maç 1-1 bitti. Olimpiakos maçında da oynadım. İyi bir kamp geçirdim sonra da sözleşme imzaladık. Şimdi bu noktadayım. Bir anlamda tırnaklarımla kazıyarak geldim."

- Daha fazla süre almaya başladın, performansını nasıl değerlendiriyorsun?

"İlk yarıda ligde çok şans bulamadım. Türkiye Kupası maçlarında kendimi gösterdiğime inanıyorum. Ailem olsun, yakındaki arkadaşlarım olsun performansımı iyi buldular. Elimden geldiğince mücadele ediyorum. Türkiye Kupası maçları bizim gibi gençler için fırsat oluyor. Ben de bu süreci iyi geçirdiğimi düşünüyorum. Ancak tabi ki daha fazla oynamak istiyorum. Süre aldıkça kendimi daha da geliştireceğimi biliyorum. Yapabileceğim tek şey çalışmak, daha fazla çalışmak hatta daha da fazla çalışmak. Sonrası zaten gelecektir" 



- Teknik direktör İlhan Palut'la ilgili düşüncelerini anlatır mısın, seninle iletişimi nasıl?

"İlhan hoca göreve gelir gelmez bana büyük güven verdi. Zaten Türkiye Kupası maçlarında izlemiş beni. Göreve başladıktan sonra 'İyi oyuncusun, özgüvenlisin. Korkma 20 yaşındasın ama ben seni genç olarak görmüyorum. Kendini hazır tut' dedi. Bu sözleri beni kamçıladı. Kendimi daha güvenli hissettim. Alanyaspor maçında oyuna aldı beni ve güvenini gösterdi. Karagümrük ve Galatasaray maçlarında da süre aldım. Her zaman daha iyisini yapmam için bana destek oluyor. Onun söylediklerini uyguladıkça daha iyi olacağım."



- Örnek aldığın bir oyuncu var mı, stilini hangi futbolcuya bezetiyorsun?

"Herkesten bir şeyler kapmaya çalışıyorum. Çok fazla maç izliyorum. Kendime yakın oyuncuları takip ediyorum. Bizim takımda Soner Aydoğdu çok iyi bir oyuncu ve profesyonel. Kısa süre önce gelmesine rağmen ondan çok şey öğrendim. Oyun zekası olsun, pasları olsun. Kendime en yakın örnek olarak Soner abiyi görüyorum. Bir dönem Beşiktaş'ta oynayan Guti'yi de çok beğeniyorum. Maçlarını çok takip ederdim."

- Türkiye'den son yıllarda Avrupa'ya daha fazla oyuncu gitmeye başladı. Avrupa hedefin var mı, kariyerini nasıl planlıyorsun?

"Göztepe'deki ikinci senemi geçiriyorum. Öncelikle Göztepe'de kalıcı olmak, kulübüme katkı sağlamak istiyorum. Uzun vadede tabi ki kendimi Avrupa'da göstermek istiyorum. Kendime inanıyorum, şans bulduğumda yurt dışına çıkabileceğimi düşünüyorum. Cengiz Ünder Buca'dayken beraberdik. Yurt dışındaki oyuncularımızı da yakından takip ediyorum. Avrupa'ya gitme hedefim tabi ki var. Göztepe olarak ülkemizi Avrupa'da temsil etme hedefimiz de var. Taraftarımızın yakın zamanda Göztepe'yi Avrupa'da görmelerini sağlamak için elimizden geleni yapacağız." 



- Eksik gördüğün ve geliştirmen gereken özelliklerini nasıl görüyorsun?

"İkili mücadelelerde güç anlamında daha fazla gelişmem lazım. Topla ilişkimin iyi olduğunu söylüyorlar. Top rakipteyken daha sağlam durmam gerekiyor. İlhan hoca geldikten sonra daha iyi oldu. Top kapmaya başladım ve daha çok koşuyorum. Bir de güç olayını kapatırsam benim için çok iyi olur." 

- Göztepe taraftarı için neler söylersin, onlar her zaman sana destek oluyor değil mi?

"Sadece bana değil, tüm genç oyunculara inanılmaz destek veriyorlar. Belki ben bu aralar biraz ön plana çıkmış olabilirim. Galatasaray maçında oyuna girdim. Bir hareket yaptım öyle bir atmosfer vardı ki oluşan tepkiden gerçekten tüylerim diken diken oldu. Taraftarımız gerçekten mükemmel. Kötü oynasam bile bana destek oldular. Onların sevgisini sahada hissedebiliyorsunuz. Bu da yüreğinizi sahaya koymanızı sağlıyor. Onlara layık olmak için elimden geleni yapacağım. Bornova Stadı'nda bile inanılmaz atmosfer oluşturuyorlardı. Yeni stadımızda oluşacak ambiyansı hayal bile edemiyorum."
 

 
Altaylı Kazımcan'a üçlü kıskaç
 
İzmir'den 'mülteci ölümlerini durdurun' çağrısı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Göztepeli YARASA 15 Ocak 2020 Çarşamba 00:53

Helâl olsun çocuklar yolunuz açık olsun şımarmayın yeter...

Yorumu oyla      0      0  
Fikret 14 Ocak 2020 Salı 16:32

Cocuklugu firtina gibiydi az izlemedim..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altaylı Kazımcan'a üçlü kıskaç
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altay'ın gelecek vadeden oyuncuları arasında ...
Altınordu'da 6 gitti 3 geldi
TFF 1. Lig'de ikinci yarının ilk maçında cumartesi günü evinde lider Hatayspor'la ...
Ege Kupası'nda 21'inci start
EGE Bölgesi'nde bu yıl 21'inci kez düzenlenecek Mercedes Benz Uluslararası ...
 
Göztepe Norveç pazarında
Transfer çalışmalarını sürdüren sarı-kırmızılılar, Norvç ekiplerinden ...
Altınordulu Oğulcan'ın hedefi A Milli takım
Altınordu'nun orta sahasındaki genç oyuncusu Oğulcan Ülgün, öncelikli ...
Gelişim Koleji İzmir şampiyonu
Gelişim Koleji Lise A Erkek Basketbol Takımı, namağlup İzmir şampiyonu ...
 
Altay Avcı'nın peşinde
TFF 1'inci Lig temsilcisi Altay, yollarını ayırdığı Yunan orta saha oyuncusu ...
Merih Demiral’dan kötü haber!
Juventus'un Roma ile oynadığı karşılaşmada sakatlanan Merih Demiral'ın ...
Göztepe'de golcü sorunu!
SÜPER Lig'de bu sezon 3. yılını geçiren Göztepe, golcülerinde bir türlü istikrarı yakalayamadı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri