ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3445
    Dolar
  • Euro
    34,9538
    Euro
  • Altın
    2.389,090
    Altın
  • Bist-100
    10.203,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/25°
    ADANA
  • ANKARA
    11/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!
RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
14 Haziran 2023 Çarşamba - 10:14

Gültepe'de parselasyon planları askıya çıktı!

Konak Belediyesi Gültepe planlarını Toros Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi’nde kurduğu Bilgilendirme Merkezi’nde askıya çıkarmaya başladı. İlk etapta Mehmet Akif ve Saygı mahallelerinin parselasyon planlarının askıya çıkarıldığı merkeze giderek vatandaşların sorularını yanıtlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Halkımızın içi rahat olsun. Kentsel dönüşümü yüzde yüz uzlaşıyla yapacağız. Gültepe’nin makûs talihini vatandaşlarımızla birlikte, hiçbir mağduriyet yaşanmadan yeneceğiz” dedi.

Gültepe de parselasyon planları askıya çıktı!

Konak Belediyesi, 14 mahalleyi kapsayan 300 hektarlık Gültepe planlarının uygulama planlarını askıya çıkarmaya başladı. Belediye uygulama imar planı doğrultusunda ilk parselasyon planının çalışmalarını da tamamlayarak askı sürecini başlattı. İlk etapta Mehmet Akif ve Saygı mahallelerinin parselasyon planları, Gültepe Toros Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi içinde kurulan Bilgilendirme Merkezi’nde ve www.konak.bel.tr internet adresinde 12 Haziran itibarıyla 1 ay askıya çıkarıldı. Planları hazırlayan teknik ekip de vatandaşlara bilgi vermek üzere merkezde görevlendirildi.

Planlar askıda, başkan denetimde

Planlar askıya çıkar çıkmaz Bilgilendirme Merkezi’ni ziyaret ederek, ekiplerin çalışmalarını denetleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, planları inceleyen vatandaşların sorularını yanıtladı. Batur, Gültepe Semti Kentsel Dönüşüm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Latif Aydoğdu’yu da gelinen son nokta ve süreçle ilgili ayrıntılı olarak bilgilendirdi. Başkan Batur’a Konak Belediye Meclisi üyeleri ve bölge muhtarları da eşlik etti.

“Yüzde yüz uzlaşıyla yapacağız”

Planları vatandaşların daha kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla Gültepe Toros Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi içinde kurdukları Bilgilendirme Merkezi’nde askıya çıkardıklarını söyleyen Başkan Batur, “Vatandaşlarımız tapularıyla, ellerindeki belgelerle bu merkezimize başvuracak ve hangi imar adalarında yer aldıklarını, hisse oranlarının ne olacağını, parselasyondan sonraki sözleşme sürecinde ellerinde ne kadarlık bir tapu miktarı kalacağını buradan öğrenecek. Askıya mahalle mahalle, 50 hektarlık alanlar olarak çıkıyoruz. Süreci böylece daha sağlıklı yürüteceğimize inandık. Sırasıyla diğer mahallelerimizin planlarını da askıya çıkaracağız. Vatandaşlarımız gelecek, planları hazırlayan tüm teknik ekibimiz de burada. Vatandaşlarımızın aklındaki tüm soru işaretlerini yanıtlayacağız. Parselasyon planı askıdan indikten sonra gerekli değerlendirmeleri yapıp sözleşmelere başlayacağız. Halkımızın içi rahat olsun. Kentsel dönüşümü yüzde yüz uzlaşıyla yapacağız. Uzlaşmadan, anlaşmadan inşaata başlamak mümkün mü? Biz uzlaşarak ilerleyeceğiz. Gültepe’nin makûs talihini vatandaşlarımızla birlikte, hiçbir mağduriyet yaşanmadan yeneceğiz” diye konuştu.

“Yerlerinizi bundan sonra hiç satmayın”

Kiraya çıkıldığında belediyenin vatandaşlara kira yardımı da yapacağını belirten Başkan Batur, vatandaşlara seslenerek şöyle konuştu:

“Yerlerinizi satmayın, hele bundan sonra hiç satmayın. Evlerinizi, arsalarınızı elden çıkarmayın. Müteahhitlerle anlaşma ya da hisse satma yoluna girmeyin. Burada yaşayan vatandaşlarımız yıllardır buraların cefasını çekiyor. Biz istiyoruz ki, şimdi sefasını da burada yaşayan vatandaşlarımız sürsün. Burada oluşacak gelirden buradaki vatandaşlarımız yararlansın istiyoruz. Sözleşmeleri de vatandaşlarımızla Konak Belediyesi olarak biz yapacağız. Daha sonra da sözleşmeler hangi adada biterse o adadan çalışmalara başlayacağız.”

İkinci sırada Ulubatlı var

İlk olarak Mehmet Akif ve Saygı mahallelerinin parselasyon planlarını askıya çıkaran Konak Belediyesi, süreci Ulubatlı Mahallesi’yle devam ettirecek. Etaplar halinde çalışılarak tüm mahalleler sırasıyla askıya çıkarılacak. Planları askıya çıkacak bölgeler vatandaşlara önceden bildirilecek. Toros Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi içinde kurulan Bilgilendirme Merkezi’nde planları hazırlayan teknik ekip mesai saatleri içinde hazır bulunarak, vatandaşların sorularını yanıtlayacak ve detaylı bilgilendirme yapacak

Gültepe’de yeni hayat başlıyor

Gültepe Bölgesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı, Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yirmialtı Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur ve Cengiz Topel olmak üzere 14 mahalleyi kapsıyor. Yaklaşık 300 hektarlık bir alanda uygulanacak planlarda en dikkat çeken detay ise sosyal donatı ve kişi başına düşen yeşil alan miktarındaki artış.

 
Çeşme Ovacık’ın kanalizasyon sorunu çözüldü
 
Karşıyaka’nın çınarları ikinci baharı yaşıyor...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme Ovacık’ın kanalizasyon sorunu çözüldü
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Çeşme Ovacık’ta önemli ...
Başkan Özkan sözünü tuttu, işçilerin yüzü güldü!
Menderes Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Menderes'te toplu sözleşme sevinci... YÜZDE 50 ZAM!
Menderes Belediyesi ile İzmir Belediye İş Sendikası arasında süren toplu ...
 
Duayen gazetecinin adı Kocaçay’da yaşatılacak
Seferihisar’ın ilk gazetecisi, Seferihisar’a ilk süreli yerel gazeteyi ...
Seferihisar Belediyesi'nden çiftçilere önemli destek!
Seferihisar Belediyesi, çiftçilere ek gelir kaynağı yaratacak ve vatandaşların ...
İzmir Kahve Fuarı büyük ilgi gördü!
Bu yıl ilk kez düzenlenen İzmir Kahve Fuarı, katılımcıdan ziyaretçisine ...
 
Kuşadası'nda doğal gaz hattı 300 kilometreye ulaştı!
Kuşadası Belediyesi, daha sağlıklı, ekonomik ve çevreci bir kent olma ...
Adıyaman'a iki yaşam alanı daha!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman’da Nisan ayında hizmete aldığı konteyner ...
Başkan Kılıç 47 muhtarla bir araya geldi!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 47 mahalle muhtarıyla buluştu. Talep ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri