ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/16°
    IZMIR
  • KONYA
    10/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Balık fiyatları fırladı!
Balık fiyatları fırladı!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
16 Ekim 2019 Çarşamba - 23:28

Halk Süt yola çıktı... İstanbul- İzmir süt kardeşliği!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatleri arasında bulunan “Halk Süt” projesi, 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde hayata geçti. İzmir Tire'den giden sütler İstanbul'un ilçelerindeki çocuklara dağıtılmaya başlandı.39 ilçenin tamamında Halk Süt’ü ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştıracaklarını kaydeden İmamoğlu, “3-6 yaş arası çocuğu olan aileler belirlendi. İşte bu çocuklarımıza haftada 2 litre olmak üzere aylık toplam 8 litre ücretsiz süt desteği vereceğiz" dedi.

Halk Süt yola çıktı... İstanbul- İzmir süt kardeşliği!

Ekrem İmamoğlu, seçim vaatleri arasında ilk sıralarda yer alan “Halk Süt” projesini, ‘süt her çocuğun hakkı’ ilkesiyle 16 Ekim Dünya Gıda Günü”nde hayata geçirdi. Beylikdüzü’ndeki İBB Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına katılan İmamoğlu’na Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık eşlik etti. Burada konuşan İmamoğlu, “İstanbul yeşil, yaratıcı ve adil bir kent olacak demiştik. İşte bugün bu hedeflerimizden, ‘Adil Kent İstanbul’ hedefi için burada toplanmış bulunuyoruz. Adil bir İstanbul yaratma hedefine en öncelikli gruptan başlıyoruz. Benim, İstanbul için en büyük projem çocuklardır. Benim önceliğim, çocuklarımızın gelişimidir, eğitimidir, sağlığıdır, mutluluğudur. Çünkü çocuklarımız bizim en değerlilerimiz. Çocuklara yapılacak yatırım ülkenin geleceğine yapılmış yatırımdır. Her anne babalara sorsak herhâlde en değerlimiz çocuklarımızdır. Başka bir şeyi onun önüne koyma şansımız yok. O zaman bu kentte onlar için adaleti sağlamak en önemli işimiz olmalı. Bulabileceğimiz her bir kuruşu, artırabildiğimiz her bir bütçeyi bu kentin çocuklarına harcamak en değerli proje” dedi.

TİRE SÜT'Ü ANLATTI

“Süt her çocuğun hakkıdır” diyen İmamoğlu, “Yani bir eve süt girmiyorsa, bir çocuk süt içemiyorsa, gelişiminde eksiklik var demektir. İstanbul’da tüm çocuklarımız süt içebilsin diye İstanbul Halk Süt’ü ihtiyacı olan ailelere ücretsiz dağıtacağız. Bizden önceki belediye döneminden kalan veri setiyle bu belirlemeleri yaptık. Ama bu belirlemelerimiz devam edecektir. Ücretsiz dağıtacağımız aileleri tespit etmek amacıyla, geçinebilmek için İBB’den nakdi destek almak zorunda olan aileleri temel aldık” dedi. 39 ilçenin tamamında Halk Süt’ün ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştıracaklarını kaydeden İmamoğlu, “Bu aileler arasından 3-6 yaş arası çocuğu olan aileler belirlendi. İşte bu çocuklarımıza haftada 2 litre olmak üzere aylık toplam 8 litre ücretsiz süt desteği vereceğiz. 60 panelvan aracımız var. 120 arkadaşımız bu amaçla İstanbul’un 39 ilçesini karış karış dolaşacaklar. Her çocuğumuzun evine söz verdiğimiz gibi ayda 8 litre sütü götüreceğiz. Proje kapsamında; 76 binden fazla ihtiyaç sahibi aileye, 92 bini aşkın çocuğa ulaşacağız ve ayda yaklaşık 750 bin litreye yakın süt dağıtacağız. Bu ise yılda 9 milyon litre süt anlamına geliyor. Bu tamamıyla çocuklarımızın gelişimi için çok değerli bir proje haline gelecek” diye konuştu.

"BEN ÇOK SÜT İÇTİM, BÖYLE OLDUM"

İmamoğlu, İstanbul Halk Süt’ün temin edildiği Tire Süt Kooperatifi ile ilgili bilgilerde vererek, “Yıllardır başarılı çalışmalar gerçekleştirmiş bir girişim. Tarım Bakanlığı tarafından ‘Güvenilir Gıda Ödülü’ ile ödülüyle ödüllendirilmiş bu kooperatif aynı zamanda Birleşmiş Milletler tarafından ‘En İyi Kırsal Kalkınma Modeli’ olarak da seçilmiş ve dünyaya örnek gösterilmiş. Bu modeli İstanbul ve çevresindeki tarım üreticileriyle de uygulamak, İstanbulluları temel besinlerden başlayarak sağlıklı, güvenli ve ucuz gıda ile buluşturmak yolundaki çalışmalarımızı emin adımlarla sürdüreceğiz. Bu konuda İstanbullulara sözümüz var. Yeniden çiftçilerimizin üreticilerimizin destekleneceği tarımsal bir ekosistem yaratacağız. İstanbulluların hayatını rahatlatmak adına çok önemli projeleri hayata geçireceğiz” diye konuştu. Bir şehir en önemli kaynağının gençler ve çocuklar olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Gençlere ve çocuklara yatırım yapmayı ihmal ederse, doğaya ihanet ederse o şehrin geleceği kalmaz. 'İstanbul’a Yeni Başlangıç' demiştik. Dediklerimizi bir bir gerçekleştireceğiz. Başaracağız. Mazeretimiz yok, çok çalışacağız ve mutlaka başaracağız. Ama çocuklarımızdan da beklentilerim var. Çok süt içsinler. Çok spor yapsınlar. Ben çok süt içtim, çok çalıştım, böyle oldum. Süt bizden, içmek, güçlenmek ve çalışmak onlardan” diye konuştu.

"ARAÇLARIMIZ YOLA ÇIKTI"

İmamoğlu, konuşmasının ardından ceketini çıkarıp, Halk Süt dağıtım ekibi yeleğini giydi ve süt dağıtacak araçların direksiyon koltuğuna oturdu. Bir süre aracı kullanan İmamoğlu, gazetecilere projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, özetle şunları söyledi:

“Araçlarımız yola çıktı. Süt, bir çocuğun gelişimi için çok önemli. 39 ilçede, şu an tespitli ailelerde, 100 bine yakın çocuğumuza sütlerimiz ulaşacak. Özellikle bu dağıtımdaki arkadaşlarımızın güler yüzü, tespit yetenekleri ve onlarla buluşma üslupları çok önemli. Çok güzel ve değerli bir uygulama. Nihai hedefimiz günün sonunda, bu şehirde yoksulluğun kalmaması, bizim bu dağıtımlarımıza ihtiyaç duyulmayan bir kent olmamız. Bunu da başarmanın mutlak ekonomik yöntemleri, toplumsal kalkınma metotları var. Bunları da hızlı bir şekilde bu şehirde var etmek istiyoruz. Bir başka simgesel önemi de var; bugün, ‘Dünya Gıda Günü’. Böyle bir günde sağlıklı gıdaya erişimin bütün dünyada ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve ülkemizin de bu anlamda ne kadar verimli topraklara sahip olduğunu biliyoruz. Ama gıda politikaları konusundan, yurt dışına muhtaç, ithalat yapan bir ülke pozisyonundan da açıkçası hicap duyuyoruz. Tekrar gıda politikalarıyla bu aşamaya dönmesini diliyoruz ve bu süreçlerin aslında vesile olması için de çaba gösteriyoruz. İstanbullunun sağlıklı ve ucuz gıdaya erişimine katkı sunan politikaları da hayata geçireceğiz. Özellikle İstanbul’un yakın çevresinde üreticiyi de destekleyeceğiz. Umuyorum, daha güzel işlere hep beraber imza atmaya devam ederiz”

 
Katar'daki provokatörün sözleri akıllara Gherbtna'yı getirdi!
 
Kültürpark Üretici Pazarı açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir kritik kuruma daha kayyum
Türk Hava Kurumu’na (THK) kayyum atandı.
Kuran kursunda dayak.. Şok görüntüler
Gaziantep Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi'nde bir kuran kursunda ...
Halkbank’a ABD’den şok suçlama!
ABD'de New York Güney Bölgesi Savcılık Ofisi'nin Halkbank hakkında para ...
 
Flaş gelişme: Erdoğan Rusya’ya gidebilir
Rus haber ajansı RIA, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir ...
Acı haberler peş peşe geldi: 4 şehit
Suriye'nin Derbesiye bölgesinden YPG'li teröristler tarafından Mardin'in ...
Mardin Kızıltepe'de havan topu saldırısı: 2 sivil yaşamını yitirdi, 12 yaralı
Mardin'in Kızıltepe ilçesine YPG/PKK'lı teröristlerce havan ve roketle ...
 
Yaşamını yitiren KHK'lıya işe iade kararı!
Kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren KHK'li Bülent Uçar hakkında işe iade kararı verildi.
Bir sendika ağası daha! 1.8 milyonluk lüks araç aldı
Sendikalardaki lüks makam aracı saltanatına bir yenisi daha eklendi. Özçelik-İş ...
Parası olana devlet okulunda özel muamele
Ümraniye’deki Nihat Sami Banarlı Ortaokulu’nda 3 bin TL’ye özel sınıf ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri