ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    44,9223
    Dolar
  • Euro
    52,7968
    Euro
  • Altın
    6.883,180
    Altın
  • Bist-100
    14.375,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    9/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    11/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/11°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/22°
    IZMIR
  • KONYA
    5/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Uşak Belediyesi'ne 2. dalga operasyon: 29 kişi adliyeye sevk edildi
Uşak Belediyesi'ne 2. dalga operasyon: 29 kişi adliyeye sevk edildi
İran Hürmüz Boğazı'nda yük gemisini vurdu: Ağır hasar var
İran Hürmüz Boğazı'nda yük gemisini vurdu: Ağır hasar var
Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel tutuklandı
Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel tutuklandı
Fenerbahçe Kupa'ya veda etti, Konyaspor turladı
Fenerbahçe Kupa'ya veda etti, Konyaspor turladı
18 Nisan 2026 Cumartesi - 15:02

Hamaney açıkladı: 'Savaşa hazırız'

İran Devrim Muhafızları Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattıklarını duyurdu ABD'nin ablukası kapanmanın sebebi olarak gösterildi. Reuters'a göre kapanmadan sonra Boğaz'ı geçmeye kalkan iki gemiye ateş açıldı. Hürmüz Boğazı'nı kapatıldığını duyurduktan sonra İranlı makamlar gelecek barış görüşmelerini göstererek rest çekti. İran’ın yeni dini lideri Mücteba Hamaney, ülke donanmasının askeri kapasitesine vurgu yaparak, düşman kuvvetlerine karşı her zamankinden daha hazırlıklı olduklarını duyurdu.

Hamaney açıkladı:  Savaşa hazırız

İran Devrim Muhafızları Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattıklarını duyurdu ABD'nin ablukası kapanmanın sebebi olarak gösterildi. Reuters'a göre kapanmadan sonra Boğaz'ı geçmeye kalkan iki gemiye ateş açıldı. Hürmüz Boğazı'nı kapatıldığını duyurduktan sonra İranlı makamlar gelecek barış görüşmelerini göstererek rest çekti. İran’ın yeni dini lideri Mücteba Hamaney, ülke donanmasının askeri kapasitesine vurgu yaparak, düşman kuvvetlerine karşı her zamankinden daha hazırlıklı olduklarını duyurdu.

İran Devrim Muhafızları ABD ablukası sebebiyle Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattıklarını duyurdu. Mücteba Hamaney'den de ABD'ye sert mesaj geldi.

İran Merkez Komutanlığı “Hürmüz Boğazı, ateşkes öncesindeki durumuna geri döndü ve İran Devrim Muhafızları'nın sıkı kontrolü altında; ABD ablukasını kaldırana kadar da bu durum devam edecek" açıklamasını yaptı.

İran, uluslararası denizcilik makamalarına Hürmüz Boğazı'nın kapatıldığını ve İran'ın sözlü izni olmadan geçişlerin yasaklandığını resmen duyurdu.

Bölgedeki tüm gemilere telsiz üzerinden uyarı yapıldı. Uyarıya uymayan gemilere ateş açılacağı belirtildi.

ABD-İSRAİL'DEN HAREKETLENME

İran'ın açıklamalarından sonra ABD uçak gemisi USS Abraham Lincoln Kızıldeniz'e girdi. İki fırkateyn eşliğinde bölgeye ulaşan uçak gemisinin görevi bilinmiyor.

İsrail ordusu İran'ın açıklamlarından sonra 'Lübnan'da ateşkesin üst üste ihlal edildiğini' duyurdu. Ordu, 'sabotajcıların ateşkes hattını geçmeye çalışırken durdurulduğunu' öne sürdü.

Bu açıklamanın ardından İsrail ordusu Lübnan'da operasyonları sürdüreceği bir "sarı hat" oluşturduklarını duyurdu. İsrail, Lübnan'daki sarı hattın 'Gazze'deki hatla aynı modelde' olduğunu söyledi.

URANYUMU TESLİM ETMEYECEĞiZ

İran hükümetinden üst düzey isimler de açıklamalarını sürdürdü. İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Seyid Katibzade "Trump çok konuşuyor" yorumunu yaptı.

Trump'ın 'çelişkili açıklamalar yaptığını' vurgulayan Katibzade "Trump Çarşamba'ya kadar anlaşma olmazsa savaşa döneceklerini söyledi. Trump çok konuşuyor. Eğer dediği doğruysa savunmamızı sürdüreceğiz" dedi.

Katibzade, İran'ın zenginleştirilmiş uranyumunu da ABD'ye teslim etmeyeceğini vurguladı ve savaşa tüm güçleriyle devam edeceklerini belirtti.

İran Parlamentosu Güvenlik Komitesi Başkanı İbrahim Azizi ise "sizi uyardık, görmezden geldiniz. Hürmüz Boğazı'nın eski haline dönmesinin tadını çıkarın" paylaşımını yaptı.

İran basını üzerinden yapılan açıklamada Devrim Muhafızları donanması, ABD'nin herhangi bir eylemine karşı hazır olduklarını bildirdi. ABD tarafı henüz açıklama yapmadı.

HAMANEY'DEN ABD'YE GÖZDAĞI

İran’ın Dini Lideri Mücteba Hamaney, Telegram kanalı üzerinden paylaştığı resmi açıklamada, İran Deniz Kuvvetleri’nin bölgedeki caydırıcılığını artırdığını belirtti. Hamaney, olası bir askeri gerilimde karşı tarafa ağır bedeller ödetileceği mesajını verdi.

Hamaney’in yayımladığı mesajda, İran İslam Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını koruma konusundaki kararlılığı ön plana çıktı. Açıklamada, "İran donanması, düşmanlarına 'yeni ve acı yenilgiler' tattırmaya tam anlamıyla hazırdır" ifadeleri kullanıldı.

Bu açıklamalar, bölgede tırmanan gerilimin ardından Tahran’dan gelen en sert uyarılardan biri olarak kayda geçti.

ABD YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ

İran Devlet Televizyonu IRIB ise "ABD yükümlülüklerini yerine getirmedi. Bu nedenle Hürmüz Boğazı yeniden kapatıldı ve buradan geçiş için İran’ın onayı gerekiyor" açıklamasını yaptı.

İran, gemilerin geçişinin sağlanacağı ancak İran kontrolündeki rotalardan geçmenin zorunlu olduğunu vurguladı.

Açıklamadan sonra Hürmüz Boğazı'ndaki gemi trafiği yeniden durdu. Reuters'ın aktardığına göre kapanmadan sonra Boğazı geçmeye çalışan 2 geminin üzerine ateş açıldı.

İRAN'DAN 'BARIŞ GÖRÜŞMELERİ' RESTİ

İran'ın resmi haber ajansı Tasnim'in 'ilgili kaynaklara' dayandırdığı haberine göre, "Trump'ın İran'a yönelik deniz ablukasını sürdürmesi ve son zamanlarda yapılan mesajlaşmalarda ve devam eden müzakerelerde ABD'nin aşırı talepleri nedeniyle, İran'ın bir sonraki müzakere turuna şu ana kadar onay vermediği" vurgulandı.

Tasnim, "İran, müzakerelerde Amerikalıların aşırı taleplerden kaçınmasının görüşmelerin devamı için temel bir koşul olduğunu vurguladı; aksi takdirde İran, uzayan ve anlamsız bir müzakereyle zamanını boşa harcamak istemediğini" belirtti.

Bu mesaj Pakistanlı arabulucular aracılığıyla ABD'ye iletildi.

Etiketler:
 
Fenerbahçe'nin borcu açıklandı
 
Diyarbakır'da okul bahçesine yıldırım düştü: 2 çocuk öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İran, Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattı!
İran Devrim Muhafızları Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattıklarını duyurdu ...
İran duyurdu... Hürmüz Boğazı resmen açıldı
İran Hürmüz Boğazı'nın açıldığını duyurdu. İran hükümeti 'ateşkese paralel ...
Trump duyurdu: İran kritik şartı kabul etti
ABD Başkanı Donald Trump, İran konusunda büyük ilerleme kaydettiklerini ...
 
İsrail ile Lübnan arasında ateşkes!
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Lübnan arasında 10 günlük ateşkes sağlandığını bildirdi.
Fransa'da şanslı çekiliş: 100 Euro'ya milyonluk Picasso tablosu kazandı
Fransa’da düzenlenen bir hayır çekilişinde, 100 Euroluk bilet satın alan ...
ABD'den açıklama geldi... Ateşkes uzatılacak mı?
ABD’den İran ile süren müzakerelerle ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada, ...
 
Bu anlaşma savaşın seyrini değiştirdi: İran'ın gizli ortağı ortaya çıktı
İngiliz basını The Financial Times'ın haberine göre Çin, ABD ve İsrail'in ...
Trump: İran ile 2 gün içinde görüşebiliriz
ABD basınının haberine göre, Washington-Tahran arasında yürütülen müzakerelerde ...
İran'dan gerilimi düşürecek adım
ABD basınının haberine göre, Washington-Tahran arasında yürütülen müzakerelerde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 30 22 5 3 69 23 46 71
2 Fenerbahçe 30 19 10 1 68 30 38 67
3 Trabzonspor 30 19 8 3 57 32 25 65
4 Beşiktaş 30 16 7 7 54 36 18 55
5 Rams Başakşehir 30 13 9 8 48 31 17 48
6 Göztepe 30 12 12 6 37 27 10 48
7 Samsunspor 30 10 12 8 36 39 -3 42
8 Çaykur Rizespor 30 9 10 11 41 42 -1 37
9 Tümosan Konyaspor 30 9 10 11 38 41 -3 37
10 Gaziantep FK 30 9 10 11 41 49 -8 37
11 Kocaelispor 30 9 9 12 25 34 -9 36
12 Corendon Alanyaspor 30 6 15 9 35 35 0 33
13 Kasımpaşa 30 7 10 13 29 41 -12 31
14 Hesap.com Antalyaspor 30 7 7 16 30 49 -19 28
15 Natura Dünyası Gençlerbirliği 30 6 7 17 29 44 -15 25
16 ikas Eyüpspor 30 6 7 17 22 44 -22 25
17 Zecorner Kayserispor 30 4 11 15 21 57 -36 23
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 30 5 5 20 27 53 -26 20
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri