ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
16 Şubat 2024 Cuma - 12:50

Hamza Dağ'dan İZTO'ya ziyaret!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında İzmir Ticaret Odası'nı (İZTO) ziyaret etti. Ziyarette konuşan Dağ, "Teknokent ile yetişmiş olan çocuklar hem oyun sektöründe hem bilişim sektöründe hem de Teknokent sektöründe ciddi anlamda bir mesafe katediyor. Alsancak Liman arkası bölgeyi ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nü entegre ederek, burayı bilişimin, Teknokent'in merkezi yapabiliriz, alt yapımız var" dedi.

Hamza Dağ dan İZTO ya ziyaret!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Bakan adayı Hamza Dağ, AK Parti Konak Belediyesi Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı ile İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve üyelerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Dağ, "Mahmut Başkan ve yönetim kurulu üyeleri yıllardır İzmir'in meseleleri ile dertleniyorlar. Biz de o dertlere deva olmak adına, milletimizle birlikte karınca kararınca destek olmaya gayret ediyoruz. Gayret ettik ve mesafe aldık. İzmir vizyonumuz çok daha ileri çok daha ötelerde. İzmir tarih boyunca ticaretin merkezi olmuş bir şehir. Hatta 130 yıl önce Beyrut ve Selanik limanları Osmanlı Devleti'nin sınırları içinde olduğunda dış ticaret fazlası veren tek liman İzmir Limanı. Dolayısıyla İzmir hep ticaretin ve ihracatın alanı olmuş. Özellikle tarım ile beraber liman hep iş yapmış, hatta deniz ticareti önemli olduğu andan itibaren sürekli büyümeye başlamış. Dolayısıyla biz burada denizi ve deniz ticaretini çok daha fazla şekilde kullanmak mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

'İZMİR İÇİN ÇOK DAHA ÖNEMLİ İŞLER BAŞARMAK DURUMUNDAYIZ'
Dağ sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir için gerçekten çok daha önemli işler başarmak durumundayız. Ama önce kronik hale gelen sorunlarımızı çözüme kavuşturmak durumundayız. Bunun başında ulaşım ve trafik geliyor. İki yıl içinde yapacağımız köprü kavşaklarla, battı çıktılarla İzmir'in gündeminden bu sorunu çıkartacağımızdan şüphem yok. Ticaret anlamında da birlikte başarmak zorundayız. İzmir'i yenilenebilir enerji üssü haline getirmeliyiz. Yenilenebilir enerji santrallerinin, RES'lerin, GES'lerin İzmir'de kurulması değil, İzmir'de üretilmesi konusunda mesafe katettik. Özellikle önceki dönem sanayi bakanlarının zamanında 5'inci bölge ilanıyla ciddi anlamda ilerleyen bir süreç var. Bu ilerleyen süreci daha efektif bir hale getirmemiz lazım. Çandarlı Limanı ve arkasını da bu anlamda iyi bir şekilde değerlendirmemiz lazım."

'İZMİR'İ TEKNOKENTİN MERKEZİ YAPABİLİRİZ'
İzmir'de Teknokentler anlamında ciddi bir ilerleme söz konusu olduğunu söyleyen Dağ, "Ticaret Odası, Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve Ankara'yla beraber hamle yapmamız lazım. Teknokent ile yetişmiş olan çocuklar hem oyun sektöründe hem bilişim sektöründe hem de Teknokent sektöründe ciddi anlamda bir mesafe katediyor. Alsancak Liman arkası bölgeyi ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nü entegre ederek, burayı bilişimin, Teknokent'in merkezi yapabiliriz, alt yapımız var. Bacasız fabrika olarak yapılan ihracatın kilogram karşılığı yok. 'Kafa topu' oyunu İzmir'den çıktı. Çocukların kaça mal ettiğini kamuoyundan görürsünüz. İzmir, coğrafyası ve iklimi itibariyle de dünyada bu alanla çalışacak herkesin tercih edebileceği yer. Önce kendi gençlerimiz sonra da dünyada herkesin tercih edebileceği bir yer. Bu anlamda odamızla beraber omuz omuza bu bölgeyi ayağa kaldırabiliriz" ifadelerini kullandı.

'SAĞLIK TURİZMİ, İZMİR İÇİN ÜZERİNDE ÇALIŞABİLECEĞİMİZ BİR ALAN'
Sağlık turizminin önemine dikkati çeken Dağ, "Bizim için çok kıymetli. Bunu da yine bacasız fabrika olarak tamamen cari açığı kapatmaya dönük önemli bir çalışma olarak görüyoruz. Hiç merak etmeyin doğayı koruyarak yapacağız. Karaburun'a da gittiğimde de söyledim. Karaburun'un böyle kalmasından mutluyum. Zaman zaman betonlaşma ile ilgili eleştiri yapıyorlar. Betonlaşma dediğiniz şehirlerin, ilçelerin belediyeleri 25 yıldır CHP'li belediyeler. Sağlık turizmini, İzmir için üzerinde çalışabileceğimiz bir alan olarak görüyorum" açıklamalarında bulundu.

'İŞİMİZ VAKTİMİZDEN ÇOK'
Organize Sanayi Bölgeleri'nde genişleme çalışmaları olduğunu dile getiren Dağ, "Bunlar yapmamız gereken ve basit işler. Meslek liseleri ise OSB'lerin en büyük sorunu. Meslek liseleri için hükümet bir çalışma yapıyor ama belediye olarak bu işin içine kesin girmemiz lazım. Belki de bu dönem 11 tane büyük şehrimiz bizde olmamasıyla beraber bu konuda bir entegrasyon sorunu yaşadı. Belediye de bu işe girerse şehir ve ülke kazanmış olur. Gençler kötü alışkanlıklardan uzaklaşır, meslek sahibi olur. Bu sosyal belediyecilik çalışmalarından birisidir. Bugüne kadar İzmir'de yaptıklarınız için teşekkür ediyorum. Uyumlu bir çalışma var. Büyükşehir Belediye Başkanı olursak bu uyumlu sonuna kadar götüreceğiz. Ama işimiz vaktimizden çok. Daha çok çalışacağız. Bu kadar işi ben yalnız yapamam. Nasrettin Hoca misali oraya çıkınca arkaya baktığımda sizi göremezsem de iyi olmaz. Ancak birlikte yapabiliriz. Birlikte başaracağız" dedi.

'YERELDE DE BERABER ÇALIŞACAĞIZ'
AK Parti Konak Belediyesi Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı ise "Ticaret Odası artık kendi evimiz gibi. Ticaretin şehri için bütün ihtiyaçları karşılamak adına birlik ve beraberlik içerisinde olduğu için çok şanslıyız. İzmir bu STK'cılık ve oda başkanları anlamında en güzel şehirlerden bir tanesi. Oda başkanlarımız her platformda hem bizlerle yapmış olduğu istişareleri hem de vatandaştan aldığı geri bildirimleri çok güzel bir şekilde ilettikleri için İzmir'in kalkılmasında genel siyasetle bütün kapıları zaten açmaya çalışıyorduk ama bu dönemde, şu güzel zeminde yerelde de beraber çalışacağız. İnşallah bir tane daha uyumlu başkanınız olacak. Sizlerin de bilfiil yanımızda olduğunuzu canıgönülden hissediyorum. Güzel İzmir'in ticarette, tarımda, turizmde çok daha canlandığı bir seviyeye gelmesi için hepimiz canla başla çalışacağız" diye konuştu

 
Dolandırıcıların yeni taktiği: Tebligat yalanı!
 
Taksici katilinin akıl sağlığı araştırılacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolandırıcıların yeni taktiği: Tebligat yalanı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kendisini PTT görevlisi olarak tanıtıp, kapı ...
TOKİ'den İzmir'de 582 milyonluk satış!
TOKİ, 28 ildeki 287 muhtelif arsayı satışa çıkardı. Satış listesine konulan ...
Bornova Adayı Ekşi'den kadın emeğine pozitif ayrımcılık sözü!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki Bornova Kadın Girişimi Üretim ...
 
Sedat Peker'den 2 yıl sonra ilk paylaşım!
Sedat Peker, Instagram'daki 2 yıllık sessizliğini Sevgililer Günü'nde bozdu.
MİT'ten nokta operasyon... Öldürüldü!
MİT, 2012'de Şırnak'ta 10 askerin şehit edildiği saldırının faillerinden, ...
DEÜ rektörü Nükhet Hotar Büyükelçi oldu!
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü, AK Partili Nükhet Hotar, Resmi Gazete'de ...
 
Malatya'da korkutan deprem
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İzmir'de Kosova'nın 16. bağımsızlık yıldönümü kutlandı
İzmir'de Kosova'nın bağımsızlığının 16. yıldönümü Rumeli Kültür Sanat ...
Batan geminin yeri bulundu!
Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken İmralı Adası’nın güneybatısında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri