ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,6152
    Dolar
  • Euro
    53,0474
    Euro
  • Altın
    6.610,150
    Altın
  • Bist-100
    13.634,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/24°
    ADANA
  • ANKARA
    9/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Avrupa'nın en büyüğü yine PSG
Avrupa'nın en büyüğü yine PSG
Mansur Yavaş tavrını açık açık ortaya koydu!
Mansur Yavaş tavrını açık açık ortaya koydu!
Özel binlerce kişi ile Anıtkabir'e yürüdü
Özel binlerce kişi ile Anıtkabir'e yürüdü
Özel: ' CHP atama kabul etmez'
Özel: " CHP atama kabul etmez"
20 Ekim 2021 Çarşamba - 14:29

Hastanede alkışlı protesto... "5 DAKİKADA HEKİMLİK OLMAZ"

İzmir Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı'nın randevu aralıklarını 5 dakikaya indirmesi ve pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla İzmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde alkışlı eylem yaptı. Hastanede hekimlere broşür dağıtılırken, haklarıyla ilgili bilgi verildi. İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, "Emek değersizleştiriliyor, mesleğimiz itibarsızlaştırılıyor. Hekimlere sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Hastanede alkışlı protesto...  5 DAKİKADA HEKİMLİK OLMAZ

SONKALEZMİR-Sağlık Bakanlığı'nın Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki randevu aralıklarını 5 dakikaya indirmesi İzmir'de de "5 dakikada hekimlik olmaz" sloganıyla protesto edildi. İzmir Tabip Odası yönetim kurulu üyeleri, Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi yemekhanesinde sorunlarını dinlediği hekimlere broşür dağıtıp, hakları konusunda bilgi verdi.



İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı hastane yemekhanesinde, sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü için adım atmadığını öne sürdüğü yetkilileri protesto etmek amacıyla alkışlı protesto başlattı. Protestoya yemekhanedeki bazı hekimler de katıldı.

"GENÇ HEKİMLER YURT DIŞINA GİDİYOR"

Lütfi Çamlı, kentte tüm hastanelerde hekimler ve sağlık çalışanları ile bir araya gelmeye devam edeceklerini belirterek şunları kaydetti:

"Pandemi sürecinde emeklerinin değersizleştirildiğini, mesleğin itibarsızlaştırıldığını görüyoruz. Bu süreçte şiddet de durmadı. Sağlık çalışanları anlayışsız hastane idarecilerinin mobbing uygulamalarına maruz kalıyor. 18 ayda yaklaşık 8 bin hekim istifa etti ya da emekli oldu. Yeni mezun hekimler de ülkenin geleceğinde umut görmüyor. Yurt dışına gitmek için çabaları var. Geçtiğimiz dönem yaklaşık bine yakın genç hekim yurt dışına gitti. Hekimler tükenme noktasında. 'Yeter artık' diyoruz. Bunu kabullenmiyoruz. Meslek örgütümüz Türk Tabipler Birliği, meslek onurumuz ve geleceğimize sahip çıkmak adına bir eylemlilik süreci başlattı Bu çerçevede hastanelerde hekimlerle buluşuyoruz, sorunlarımızı tartışıyoruz. Taleplerimizin çok göz önüne alınmadığını üzülerek görmekteyiz."



İSTANBUL'DAN ANKARA'YA BÜYÜK YÜRÜYÜŞ

Sağlık Bakanlığı'nın randevu sürelerini 5 dakikaya indirmesine de değinen Çamlı şöyle devam etti:

"5 dakikada muayenenin ne hasta ne de hekim için iyi olmadığını söylüyoruz. Hekimlerin bu sürede hastalarını muayene edip tedavi düzenlemesi mümkün değil. Bu süreçte özen eksikliği ve buna bağlı mesleki hatalar çıkabileceğini, hasta-hekim ilişkisinin bozularak bunun hekime şiddet olarak dönebileceğini biliyoruz. Bunlar kışkırtılmış sağlık talebinin yansıttığı şeyler. 10 dakikaya inmesine itirazımız vardı, şimdi 5 dakika oldu. Buna rağmen kalabalıklar, sıkışık randevular devam ediyor. Bundan sonraki aşama herhalde 3 dakikaya inecek. Bütün bunların çözüm olmayacağını, sağlıkta dönüşüm politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 23 Kasım'da İstanbul'dan Ankara'ya büyük yürüyüş yapacağız. Ankara'da hekim buluşması olacak. İzmir Tabip Odası olarak da hastanelerde hekimlerle buluşmaya ve onların sorunlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz."

 

 

 
Altınordu'dan Alsancak Stadı talebi!
 
Köpek temas etti kavgası: 1 ölü, 1 yaralı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstismarcı müdür yardımcısından şok savunma:Kılık kıyafeti çok şık ve dikkat çekiciydi!
Kocaeli’de lise öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile tutuklanan ...
Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri 23 Ekim'de başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu’nun ...
Sürekli'den açık çağrı: Hiçbir mahkeme iptal edemez!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, depremzedelerin derneği ile ...
 
Halil Falyalı hastaneye kaldırıldı!
KKTC’de ‘bahis ve kumarhane’ patronu olarak bilinen ve hakkında ‘darp, ...
Büyükşehir'den okul müjdesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Abdi İpekçi Mahallesi’nde 32 derslikli ...
Gece kulübü önünde böyle çatıştılar!
İzmir'de gece kulübünde çalışan A.K. (24) adlı kadını dışarı çıkarmak ...
 
Şiddet gördüğü kocasını öldürdü!
Adana’nın Kozan ilçesinde Gülten E. (54), eve alkollü gelip, kendisini ...
Doktor, tartıştığı meslektaşını öldürdü!
Mersin'de, Mezitli Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. ...
İzmir'in 30 ilçesinde çiftçilere yüz yüze eğitim verilecek!
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, hazırladıkları 7 haftalık ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri