Hawaii kabusu yaşıyor: 53 ölü var, bin kişiye ulaşılamıyor!

ABD'nin turizm cenneti Hawaii'de önceki gün başlayan yangını söndürme çalışmaları devam ederken ölü ve kayıp sayısında korkutucu bir artış kayıtlara geçti.

  • | Son Kale İzmir

Dünyanın sayılı tatil bölgelerinden olan Hawaii’de önceki gün başlayan yangın felaketi devam ediyor…

Maui Adası’ndaki Lahaina bölgesinde Salı günü başlayan ve Dora Kasırgası yüzünden şiddeti artarak söndürülemeyen yangın felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 53’e çıktı. Yetkililer adada 1000 kişiye ise ulaşamadıklarını duyurdu.

“YÜZDE 80’İ YOK OLDU”
Hawaii Valisi Josh Green, yangınların Hawaii eyalet tarihindeki en büyük doğal felaket olduğunu açıklarken, “Tarihi sahil kasabası Lahaina’nın yüzde 80’i yok oldu” dedi. Lahaina’da yangına maruz kalan çok sayıda turist ve bölge halkının denizlere koşarak suyun içinde saatlerce yardım beklediği belirtildi.

ON BİNLERCE İNSAN KARANLIKTA KALDI
Maui bölgesinin yerel konsey başkanı Alice Lee, bölgede çok sayıda insana ulaşılamadığını söylerken şebekelerin çalışmaması sebebiyle 1000 kişiye ulaşılamadığının açıklandığını fakat bu sayının açıklanandan daha az olabileceğini iddia etti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz