ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3791
    Dolar
  • Euro
    35,0153
    Euro
  • Altın
    2.325,780
    Altın
  • Bist-100
    9,10
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
16 Eylül 2020 Çarşamba - 08:52

Hayırlı evlatlar!

İzmir’de karaciğer yetmezliği ve kanseri nedeniyle nakil olması gereken İlhan Yılmaz’a (59) oğlu Sefa Osman Yılmaz (26), siroz yüzünden ölümün kıyısına gelen Ayşen Özet’e (57) kızı Sıdıka Köse (37) can aşısı oldu. İzmir Kent Hastanesi’nde gerçekleşen karaciğer nakillerinin ardından hem hastaların hem de evlatlarının sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Prof. Dr. Murat Kılıç, “Hem sağlıklılar hem de çok sevinçli ve mutlular” dedi.

Hayırlı evlatlar!

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde oturan Bağ- Kur emeklisi İlhan Yılmaz’ın sağlık sorunları iki yıl önce başladı. Şiddetli diş eti kanamalarına protezlerini bahane eden, ancak eşi Nilüfer Yılmaz (55) ve oğlu Sefa Osman, kızı Merve Demiral’ın ısrarıyla doktora başvuran İlhan Yılmaz karaciğerinde siroz geliştiğini öğrendi. Bu tanının ardından hayatı değişen Yılmaz için kötü günler başladı. Doktor takibi ve ilaç tedavileriyle yaşamını sürdüren Yılmaz büyük darbeyi karaciğer kanseri tanısıyla yedi. Nakil kararı verilmesi üzerine Yılmaz İzmir Kent Hastanesi’ne başvurdu. Nakil kararını öğrenir öğrenmez gönüllü olan oğul Yılmaz’ın donör olabileceği belirlendi. Zaman aleyhine işleyen Yılmaz’a 1 Eylül 2020 tarihinde gerçekleşen operasyonla oğlu Sefa Osman’dan alınan karaciğer dokusu nakledildi. Oğlunun donör olmasını hiç istemediğini, ısrarlarına karşın caydıramadığını belirten baba Yılmaz, “Kardeşlerim de gönüllü oldu, ancak yaşları nedeniyle verici olamadılar. Çocuklarımın verici olmasını vicdanım kabul etmedi, onları üzmek istemedim, ama bana söz hakkı tanımadılar. Oğluma, doktorlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Babasına hiç düşünmeden verici olduğunu belirten oğul Yılmaz da , “Bundan doğal ne olabilir ki, bu benim için büyük bir onur ve mutluluk” dedi. 
 


(FOTOĞRAFTA: SIDIKA KÖSE- AYŞEN ÖZET, İLHAN- SEFA OSMAN YILMAZ) 

İKİ ÇOCUK ANNESİ KIZINDAN NAKİL   

İlhan Yılmaz- Sefa Osman Yılmaz operasyonunun ertesi günü yani 2 Eylül 2020’de yine Kent Hastanesi’nde bu kez kız evlat fedakarlığıyla bir nakil gerçekleştirildi. 8 yıl önce trombosit eksikliği nedeniyle hastanelik olup siroz tanısı alan ve yıllarca ilaç tedavisi gören 2 çocuk, 3 torun sahibi Ayşen Özet’in sağlığı nakilden birkaç ay önce bozulmaya başladı. 2 günde bir acillik olup, nakil için Kent Hastanesi’ne başvurduklarında bilinç kaybı yaşayan ve son döneme girdiği belirlenen Ayşe Özet için tüm ailesi gönüllü oldu. Ancak anneye can aşısı olarak kızı, iki çocuk annesi Sıdıka Köse’nin en uygun olduğu belirlendi. Nakil başarıyla gerçekleşti, anne Özet için yeni bir hayat başladı. İki çocuk annesi kızının kendisine hayat verdiğini belirten Ayşen Özet, şunları söyledi;
“ Bu öyle bir durum ki anlatmaya söz yetmez. Sen ona kıyamıyorsun, o sana kıyamıyor. Yoğun bakımda gözlerimi açtığımda sorduğum ilk şey kızımdı, iyi olduğunu öğrenmek dünyalara bedeldi.” 
Yağız (5) ve Bulut (3) adlarında iki oğlu olan Sıdıka Köse, “Bizim sevincimiz anneme donör olabileceğim belirlenince başladı. Çünkü donör aramak zorunda kalmayacak, zaman kaybetmeyecektik. Annem için geri sayım bitmek üzereydi, bu nakil olmasaydı elimizden kayıp gidecekti. Hiç tereddüt etmediğim gibi eşimin de bir itirazı olmadı, çünkü bu bir insanlık, evlatlık göreviydi. Onun hayata döndüğünü görmenin mutluluğunu anlatacak kelime yok” diye konuştu.

(FOTOĞRAFTA: AYŞEN ÖZET, OĞLU (SOL BAŞTA) AHMET ÖZET, KIZI SIDIKA KÖSE (SOLDAN ÜÇÜNCÜ) KIZ KARDEŞİ SEHER GÜNDOĞDU (SAĞ BAŞTA))

Öte yandan İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi Bölümü kurucu başkanı Prof. Dr. Murat Kılıç; Opr. Dr. Cahit Yılmaz, Opr. Opr. Dr. Rasim Farajov, Opr. Dr. Zaza Iakobadze’den oluşan ekibin gerçekleştirdiği nakillerle ilgili şunları söyledi;
“Maalesef sirozun tedavisi karaciğer nakliyle mümkün. Hastamız İlhan Yılmaz’ın karaciğerinde ayrıca tümör vardı. Oğlundan gerçekleşen nakille kanserden de kurtuldu. Hastamız Ayşen Özet’in genel sağlık durumu bozulmuş, bize geldiğinde bilinci kapalıydı. Zaman kaybetmeden nakil olması gerekiyordu, kızının verici olabilmesi onun için de büyük şans oldu. Hastalıklı organı kızının sağlıklı karaciğeriyle değişince genel durumu da kısa sürede düzeldi. Karaciğer nakillerinin ardından hem hastaların hem de evlatlarının sağlık durumları iyi ve hepsi büyük sevinç, mutluluk yaşıyor.”

 
Gayrimenkule yeni vergi
 
Başkan Batur'a esnaf teşekkürü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cinsel istismara 'büyü' kılıfı!
Fatih Nurullah takma adını kullanan Uşşaki tarikatından Eyüp Fatih Şağban'ın ...
Oynarken girdiği çöp kutusunda sıkıştı!
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde çöp kutusuna sıkışan çocuk, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
Prof. Dr. Çilingiroğlu aşı için tarih verdi!
Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, koronavirüs salgınına dair açıklamalarda ...
 
Tiyatro, opera ve bale gösterilerinde yasak sona erdi!
Tiyatro gösterimleri ile opera ve bale temsillerinin il hıfzıssıhha kurullarının ...
Din istismarını Diyanet önleyecek!
"En çok istismar edilen unsurlardan biri dindir" diyen Diyanet İşleri ...
Kıbrıs'a giriş yasağı uzatıldı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu COVID-19 salgınının ...
 
Koronavirüsten 67 can kaybı daha
Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu açıklandı. Son 24 saatin verilerine ...
İçişleri Bakanlığı'ndan yeni koronavirüs genelgesi!
İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Umuma açık istirahat ve eğlence ...
İzmir için kritik koronavirüs uyarısı! ANKARA'YA DÖNECEK....
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan "Eğer, kontrolsüz bir şekilde şehirler arası seyahat ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri