ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4660
    Dolar
  • Euro
    34,7823
    Euro
  • Altın
    2.439,150
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/35°
    ADANA
  • ANKARA
    17/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    17/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
5 Ağustos 2020 Çarşamba - 16:49

İGC Onursal Başkanı İsmail Sivri anıldı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne (İGC) 14 yıl başkan olarak hizmet veren gazeteci ve yazar İsmail Sivri için, ölümünün 13’ncü yıl dönümünde heykeli başında tören düzenlendi.

İGC Onursal Başkanı İsmail Sivri anıldı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Onursal Başkanı gazeteci – yazar İsmail Sivri ölümünün 13.yılında İsmail Sivri Heykeli önünde düzenlenen törende meslektaşları, dostları ve ailesi tarafından anıldı.Her yıl ölüm yıl dönümü olan 2 Ağustos’ta düzenlenen tören bu yıl Kurban Bayramı ve pandemi sebebiyle 5 Ağustos’ta gerçekleşti.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki heykeli başında düzenlenen törende CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Dilek Gappi, Yönetim Kurulu Üyeleri Sadık Uçar, Sadık Pala, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Konak eski belediye başkanı Erdal İzgi, İsmail Sivri’nin ailesinden oğlu Talat Sivri, yeğeni Serap Alper ile çok sayıda gazeteci ve halktan da birçok kişi katıldı.

Tören öncesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, İsmail Sivri ve yaşamını yitiren gazeteciler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İsmail Sivri’nin kendisi çok özel bir değere sahip olduğunu belirtti.

Dikmen, ‘Benim için bir meslek büyüğü ve cemiyetimizin başkanı olması dışında insan ilişkilerinde de örnek teşkil eden, zor zamanlarımızda yardımımıza koşan, derdimize çare bulmaya çalışan çok değerli bir insandı. İçimizdeki sevgi de bu yüzden hiç eksilmeden yıllardır daha da güçlenerek sürüyor. Cemiyetimizin onursal başkanını ölümünün 13.yılında da büyük bir saygı ve özlemle anıyoruz. Onun gibi bir değeri tanıdığımız için onur duyuyoruz’ dedi.

Törene katılan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ‘İsmail Sivri sadece makamlarda değil gönüllerde de yer edinmiş önemli bir insandı. 14 yıl boyunca İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanlığını yaptığı dönemde Türkiye Gazeteciler Federasyonu kurucu başkanlığı yapmış, onlarca kitap yazmış, binlerce çocuğa ışık olmuş ve yol göstermiş, dürüst ve insan sevgisiyle dolu, alçak gönüllü bir insandı. 80 yaşında aramızdan ayrıldı ama 93 yaşında hâlâ kalplerimizde yaşıyor’ dedi.

İsmail Sivri’nin çok önemli bir değer olduğunu vurgulayan Sancar Maruflu, ‘İsmail Sivri’nin aramızdan ayrılmasının üzerinden 13 yıl geçti. Bıraktığı izlerle, yaptığı güzel işlerle anılıyor. İsmail Sivri çok önemli, unutulmayacak bir değerimiz. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, İZFAK ve Konak Belediyesi’nin destekleriyle bu töreni düzenlendik, adını yaşatmaya devam edeceğiz’ dedi.

Törende konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur konuşmasında şu sözlere yer verdi;

“Kendisini yakından tanıma fırsatı bulduğum değerli büyüğümüz İsmail Sivri’yi saygıyla anıyorum. Türkiye Gazeteciler Federasyonu kurucu başkanlığı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti onursal başkanlığı görevlerini gerçekleştirmiş, kentimizin gelişmesi için çok önemli katkılarda bulunmuş, gazeteciliğinin yanında insani değerleriyle birçok insanın sevgisini kazanmış çok önemli bir kişiydi. Gelecek kuşaklara böyle bir değerin aktarılması çok önemli, kendisi tekrar saygıyla anıyor ve törenin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.”

İsmail Sivri’nin yakın arkadaşı ve Konak eski belediye başkanı Erdal İzgi de İsmail Sivri’nin çalışkan ve yol gösterici bir olduğunu ifade etti. İzgi, ‘Düşüncenin böylesine prangaya vurulduğu, fikrin kelepçelendiği bir dönemde İsmail Sivri’yi çok daha iyi anlıyoruz. Kendisini saygıyla anıyorum. Törenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

Gazeteci – Şair Okan Yüksel de İsmail Sivri adının uzun yıllar yaşayacağını belirterek şu sözleri aktardı; ‘İsmail Sivri; cesaret, yiğitlik, dostluk ve edebiyat insanıydı. Ölümsüz bir insandı. Yüreğimizde sevgimizle yaşamaya devam ediyor.

İsmail Sivri’nin yeğeni olduğu için şanslı olduğunu ifade eden Serap Alper ise, ‘Yeğeni olmaktan her zaman gurur duyduğum rahmetli dayım yüreği sevgi dolu, merhametli, iyilik sever bir insandı. Çok hoşgörülü, çok yüce gönüllüydü. Sevgiyle kalbimizde yaşatıyor ve onu çok özlüyoruz’ dedi.

Konuşmalarının ardından toplu fotoğrafın çekilmesiyle tören sona erdi.

 

 

 
Beyrut’ta patlayan kimyasal İstanbul'dan geçmiş
 
İzmir'de büyük şok... İKİ DÜĞÜN 5 KORONA!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beyrut’ta patlayan kimyasal İstanbul'dan geçmiş
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Beyrut'ta patlamaya yol açan ...
Vali Köşger'i 27 yıl geçmişe götüren ziyaret
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'i ...
Bedelli askerlik ücreti belli oldu
2020 yılı Temmuz/Aralık dönemine ilişkin bedelli askerlik tutarı belirlendi. ...
 
Bahçeşehir Üniversitesi Aydın ve İzmir’e geliyor
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından ...
Çeşme Kaymakamı'nın görev yeri değiştirildi
Ukraynalı model Daria Kyryliuk'un tatil için geldiği İzmir Çeşme’deki ...
Çocuklarla ilgili korkutan açıklama
Biyolog Prof. Dr. Barbaros Çetin, ‘Araştırmalara göre çocuklar yetişkinlerden ...
 
Salgın için kritik ikinci dalga açıklaması
Tatil ve eğlence yerlerindeki kalabalık ikinci dalganın sinyalini mi veriyor? ...
Vaka artışının ardından İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ilin valiliğine genelge
Türkiye'de günlük koronavirüs vaka sayısı kritik bir artış göstererek 1083'e yükseldi.
Koca açıkladı: Vaka sayısı tekrar binlerde
Sağlık Bakanı Koca'nın açıkladığı koronavirüs tablosuna göre günlük vaka ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri