ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3700
    Dolar
  • Euro
    35,0122
    Euro
  • Altın
    2.325,000
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
18 Kasım 2019 Pazartesi - 13:00

İYİ Parti'den Soyer'e tepki

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, isim vermeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'i ve eleştirdi. Belediye başkanlarının kendilerini ilgilendiren konularda konuşması gerektiğini vurgulayan Dervişoğlu, "...Kendilerini uyarıyorum; demokrasi açısından önemli bir kilit taşı olma özelliği taşıyan Kıbrıs la ilgili laf dile düştüğü gibi sarf edilmez. Biz belediye başkalarımızdan hizmet bekliyoruz" dedi.

İYİ Parti den Soyer e tepki

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, haftasonu İzmir’de yapılan toplantıda konuştu. Çıray, AK Parti'nin yanlış dış politikasının 'Türkiye'nin milli siyaseti olmadığını' vurgularken, "Türkiye'nin milli dış siyaseti muhalefetle birlikte geçmişte olduğu gibi 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesine sadık kalarak birlikte oluşturulan siyasettir. Türkiye de her şey Milli Güvenlik sorunu haline gelmeye başladı. Nitekim bunu Amerika görüşmesinde ve Suriye siyasetinin geldiği noktayı görüyoruz. Türkiye ekonomisi de Milli Güvenlik sorunu haline gelmeye başladı. Genç işsizler rakamları yüzde 20’lerde. 2001’de kriz döneminde bile işsizlik yüzde 9.5’u geçmemişti. Bu rakamlar Türkiye’nin iç barışını tehlikeye atabilecek ve Milli Güvenlik sorunu yaratabilecek rakamlardır" dedi.
Trump'ın Erdoğan’a yönelik ifadelerini de değerlendiren Çıray, "Trump, Erdoğan'ın şahsında hepimize hakaret etti bu cesareti nerden buldu biliyor musunuz? Türkiye’nin ölçüsüz borçlanmasından buldu. Her ne sebeple olursa olsun bizim siyasi terbiyemiz, millilik anlayışımız Türkiye’nin başındaki kişiye dışarıdan gelecek hakaretlerin karşılamakla geçecek. Karşılarız ama önce kendisi karşılayacak, gereğini yapacak. Biz kendisine bu kadar laftan sonra gitmemesi gerektiğini, hem parti sözcümüzle hem de genel başkanımızla hep birlikte söyledik. Çünkü siz oraya giderek pazarlık gücümüzü elimizden aldınız" diye konuştu.

KİMİSİ EYALET BAŞKANI GİBİ KONUŞUYOR..
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ise isim vermeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer ve Ekrem İmamoğlu'nu da eleştirdi. Dervişoğlu şunları söyledi:
“Seçilmiş belediye başkanlarını kutluyor, ama buradan bir uyarıda bulunmaktan kendimi alıkoyamıyorum. Onlar bizim belediye başkanlarımız gibi kendilerini ilgilendiren konularda konuşsunlar. Kimisi eyalet başkanı gibi konuşuyor, kimisi cumhurbaşkanı gibi konuşuyor. Bu konuştukları da zaten iktidar partisi tarafından radarla takip ediliyor, ifadeleri millet ittifakın ruhuna zarar veriyor. Bunlar söylemlerine çeki düzen versinler, kendilerini uyarıyorum; demokrasi açısından önemli bir kilit taşı olma özelliği taşıyan Kıbrıs la ilgili laf dile düştüğü gibi sarf edilmez. Biz belediye başkalarımızdan hizmet bekliyoruz. Biz, belediye başkanlarımızdan hizmet ve istihdam istiyoruz. 24 saat yaşanabilir şehir istiyoruz. Tarımın canlandırılması için hamleler istiyoruz. Biz büyükşehir belediye başkanımızdan körfezi, fuarı geri istiyoruz. İzmir’i sağlık tarım ve eğitim kenti olarak görmek istiyoruz. Kendi görev alanında bir takım sorumlulukları yerine getirmesini istiyor, İYİ Parti olarak da üzerimize düşeni yapacağımızı taahhüt ediyoruz. Ama yanlış laf, icraat ve uygulamalar söz konusu olursa başka partilere olan opsiyonumuzu onlara tanımayız, dillerine düşükleri gibi konuşurlarsa, dilime düştüğü gibi konuşurum.”

 
Lüks araca binmek için camiyi satıyorlar
 
Karşıyaka'dan stat için flaş başvuru..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lüks araca binmek için camiyi satıyorlar
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, son günlerde şehrin sembolü ...
AK Parti İzmir kampı sona erdi
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde 'Birlik, dirlik ve kardeşlik ...
"Tarım Bakanlığı'nın bütçesi artırılmalı"
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçesi ve 2018 yılı kesin hesabının ...
 
"Saat başı 2 milyon dolar faiz ödüyoruz"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BİRKONFED'in İstanbul'da düzenlediği ...
Çiftçioğlu'dan Karşıyaka iddiaları...
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediyesi'nin ...
AK Partili Hamza Dağ'dan özel sporculara destek
İzmirli özel sporcularla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
 
CHP'li Kılıç'tan flaş siyanür çıkışı! Komisyon kurulsun
CHP, siyanür intiharlarını Meclis gündemine taşıdı. CHP İzmir Milletvekili ...
CHP Milletvekiline Kremlin'den flaş davet!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırım özel temsilcisi Georgy L. ...
CHP'li Polat'tan tepki... Pilav yemeye diye Mevlid-i Nebi Haftası'na götürdüler!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bornova’da bazı liselerden ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri