ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2424
    Dolar
  • Euro
    34,8122
    Euro
  • Altın
    2.419,020
    Altın
  • Bist-100
    10.269,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/30°
    ADANA
  • ANKARA
    12/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
İniş sırasında lastiği patladı!
İniş sırasında lastiği patladı!
29 Eylül 2019 Pazar - 13:15

İYİ Partili Çıray'dan 'parsel parsel' soruları!

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkanı İzmir Milletvekili Aytun Çıray, AK Parti'nin ağır toplarından Bülent Arınç'ın İ. Melih Gökçek'e yönelik "Ankara'yı parsel parsel sattı" sözlerini hatırlattı. Artık Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle birlikte parsel parsel satılan yerlerin aydınlığa kavuşturulabileceğini vurgulayan Çıray, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

İYİ Partili Çıray dan  parsel parsel  soruları!

Konuyu TBMM gündemine getiren İYİ Partili Çıray, önergesinde, AK Parti'nin ağır toplarından Bülent Arınç’ın, 23 Mart 2015 tarihinde, dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek'e yönelik, FETÖ'yü kast ederek, "Ankara’yı parsel parsel bu yapıya sattı” şeklindeki sözlerini hatırlattı. 31 Mart 'ta Mansur Yavaş'ın başkanlığa seçildiği Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Arınç'ın ifade ettiği bu konuyla ilgili herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını, bakanlığa bilgilendirme yapılıp yapılmadığını soran Çıray, şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz 2016’da artık doksan altı yaşına girmek üzere olan tarihinin en ağır kanlı hıyanet teşebbüsünü yaşadı. 251 kahraman vatan evladının şahadeti ve binlerce demokrasi gazisinin fedakarlığı sayesinde Türkiye’yi korkunç bir kaos, iç savaş ve parçalanma vasatına sürükleyecek hain şebekenin menfur teşebbüsü bastırıldı. Bu nedenle bu kanlı terör örgütünün devlet içindeki bütün odaklarının ve unsurlarının her yönüyle aydınlatılması için, milletimizin kısaca FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu olarak bildiği Komisyonda da canla başla bunun için çalıştım. Komisyon tüm engellemelere rağmen ortaya bir çalışma raporu koymayı bildi. Biz o dönemde  CHP adına üye olan dört arkadaş, ilave bir çalışma ile de Komisyonun tüm karartmaları aşma yönündeki kararlılığımızı gösterdik.  Ancak FETÖ hıyanet darbesini ve kalkışmasını aydınlatmak için başta muhalefet partilerinden olan üyeler olmak üzere Komisyon üyelerinin büyük çaba ve emeklerinin ürünü olan Komisyon raporunun ‘tekemmül etmediği’ ve bu nedenle adeta ‘yok hükmünde olduğu’ şeklindeki açıklamalar Türk Milleti adına görevini layıkıyla yapmaya çalışan bir milletvekili olarak beni çok üzdü. Dahası bu sinsi ve habis  terör örgütüyle yapılan mücadelenin tavsamakta olduğu duygusuna sevk edip endişelendirdi. Türk Milleti kendi varlığına kastedip onu 21. yüzyılda karşı karşıya kalabileceği en büyük beka meselesine sürüklemeyi hedefleyen bu hıyanet şebekesini nüfuz ettiği her kurumdan kazımak, onu tarihin en derin mezarlığına gömmek zorundadır. Ben de milletimin naçiz bir vekili olarak kendimi bu zorunluluğu yerine getirip FETÖ mücadelesinin tavsamasını engellemekle sorumlu addediyorum."

Aytun Çıray, Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle birlikte parsel parsel satılan yerlerin aydınlığa kavuşturulabileceğini belirtirken, şu soruları yöneltti:

*Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanlığının el değiştirmesinden sonra, Ankara Büyükşehir Belediyesinin,  Bülent Arınç’ın, Melih Gökçek’e yönelttiği ‘Ankara’yı bu yapıya parsel parsel sattınız’ ihbarı doğrultusunda bir soruşturma başlatıp başlatmadığına dair Bakanlığınıza ulaşan herhangi bir bilgi var mıdır?
 
*Ankara’da  ’parsel parsel satıldığı iddia edilen yerlerin, arazi ve arsaların nereleri olduğuna ilişkin yeni Büyükşehir Yönetimini tarafından Bakanlığınıza yapılan bir bilgilendirme söz konusu mudur?
 
*Bakanlığınız bu konuda yeni Büyükşehir yönetiminden herhangi bir talepte bulunmuş mudur? 
*Eğer yeni Büyükşehir Belediye Başkanlığının bu doğrultuda belli girişimleri olmuşsa, bunlar konusunda Bakanlığınız meselenin iyice aydınlatılmasını ve Ankaralıların çıkarlarının korunmasını sağlayacak bir eylem planı hazırlamış ve Büyükşehir Yönetimiyle koordineli olarak yürütülecek kararlar almış mıdır?
 *Eğer böyleyse söz konusu eylem planı ve kararlar nelerdir?

Etiketler:
 
İmamoğlu: Devlet yetkililerine seslenmek istiyorum; Seçim bitti
 
Karşıyaka hayat buldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ: Biz destekliyoruz, onlar çabalamıyor!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Buca ...
CHP harekete geçti... Suriyeliler planı hazır
CHP tarafından uluslararası düzeyde düzenlenen “Suriye’de Barışa Açılan ...
Havanda su dövüyorlar..
Bayraklı teşkilat buluşmaları ile birlikte İlçe Danışma Meclisi toplantılarına ...
 
CHP'liler İzmir'de toplandı
CHP'nin Ege Bölge Toplantısı, Parti Örgütünden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ...
Ekrem İmamoğlu'dan GSM şirketlerine uyarı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Fox TV’de depremle ...
Erdoğan: Sosyal medyada densizlik yapan var
İstanbul'da meydana gelen depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
İYİ Parti'den MHP'li Yalçın'a çok sert yanıt
MHP'li Semih Yalçın'ın İYİ Parti lideri Meral Akşener'le ilgili "Kucağına ...
Başkan Sürekli'den toplu taşım açıklaması
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kınık, Dikili, Bergama ve ...
İzmir'in hava kirliliği raporu gizleniyor mu?
Aliağa, Menemen, Yeni Foça ve Bozköy bölgelerindeki hava kirliliği ölçüm ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri