ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5152
    Dolar
  • Euro
    34,8284
    Euro
  • Altın
    2.425,970
    Altın
  • Bist-100
    9.700,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/35°
    ADANA
  • ANKARA
    17/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    19/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/26°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
16 Mayıs 2020 Cumartesi - 09:59

İYİ Partili Çıray haklı çıktı! Virüsle ilgili şok rapor!

Türk Tabipler Birliği, koronavirüs salgınının Türkiye'deki seyrine ilişkin çarpıcı bir rapor hazırladı. Çok sayıda uzman doktorun katkı sunduğu bilimsel raporda, Türkiye'de görülen virüsün, genetik yapısı itibariyle Suudi Arabistan ve İran kökenli olduğu bilgisi yer aldı. Yaklaşık 10 gün önce flaş bir çıkış yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray da virüsün Suudi Arabistan kökenli olduğunu açıklamıştı. TTB'nin raporu, doktor kökenli İzmir Milletvekili Çıray'ı haklı çıkardı.

İYİ Partili Çıray haklı çıktı! Virüsle ilgili şok rapor!

Türk Tabipler Birliği Kovid-19 Danışma ve İzleme Kurulu, koronavirüs (corona virüsü) salgınına ilişkin hazırladığı 2 aylık değerlendirme raporunu açıkladı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kovid-19 Danışma ve İzleme Kurulu, Kovid-19 pandemisine yönelik hazırlanan iki aylık değerlendirme raporunu kamuoyuna duyurdu. 144 sayfalık raporda, Türkiye'de görülen virüsün genetik yapısının incelenmesi sonucu Kovid-19'un ağırlıklı olarak Suudi Arabistan ve İran kökenli olduğu vurgulandı.

İLK 30 GÜNDE İRAN'A BENZERLİK

Raporda Türkiye'nin milyon kişi başına günlük doğrulanmış ölüm sayısı bakımından ilk 30 günde İran ile benzerlik gösterdiği, daha sonra günlük ölüm sayısının İran'dan düşük seyrettiği, Bulgaristan ve Yunanistan'da ise günlük doğrulanmış ölüm sayısının Türkiye'den düşük olduğu bilgileri dikkat çekti.

902 SAĞLIK PERSONELİNE KORONAVİRÜS BULAŞTI

23 Mart ile 10 Mayıs tarihleri arasında TTB tarafından bizzat tespit edilen Kovid-19 tanısı almış sağlık çalışanı sayısının 902 olduğu, bu kişilerin yüzde 77.8'inin hastanelerde, yüzde 18.2'sinin Aile Sağlık Merkezleri ve diğer birinci basamak sağlık kuruluşlarında çalıştığının tespit edildiği dikkat çeken ayrıntılar arasında yer aldı.

Kovid-19 tanısı alan sağlık çalışanlarının büyük bölümünü ise iç hastalıkları ve alt dallarında çalışanlar ile acil servis ve göğüs hastalıkları kliğini çalışanları oluşturuyor. Rapora göre Kovid-19 tanısı konan hekimlerin yüzde 58.8'i erkek.

HİDROKSİKLOROKİNİN TEDAVİDEKİ ETKİSİ

Raporda diğer dikkat çeken kısımlardan birini de "hidroksiklorokin" etken maddeli ilacın etkinliğine yönelik belirsizlik olduğuna vurgu yapılan kısımlar oluşturdu. Bu kısımda şu ifadelere yer verildi:

"Laboratuvar ortamındaki çalışmalarda gösterilmiş olmasına rağmen klinikte sınırlı sayıda kontrollü çalışma mevcuttur ve bu çalışmalardan elde edilen sonuçlar çelişkilidir. Çin'de yapılan çalışmada Klorokin'in Kovid-19 hastalığında zatürre gelişimini önlediği, radyolojik bulguların iyileşmesinde etkili olduğu, PCR negatifleşme süresini kısalttığı ve hastalık seyrini iyileştirdiği gösterilmiştir.Çin'de yapılan başka bir kontrollü çalışmada ise 'hidroksiklorokin'in Kovid-19 hastalığında konvansiyonel tedaviye göre başarısı ve güvenilirliği araştırılmıştır. Bu çalışma sonucunda 'hidroksiklorokin' tedavisinin yedinci gün sonunda viral yükü azaltmadığı gösterilmiştir."

'FAVİPİRAVİR ÖKSÜRÜK VE ATEŞE KARŞI ETKİLİ'

Raporda "favipiravir" için de sınırlı sayıda çalışma yapıldığına yer verilirken, söz konusu ilacın öksürük ve ateş yüksekliğini iyileştirmede daha etkin olduğu belirtildi.

"Favipiravir"in klinik kullanımında farklı öneriler mevcut olduğuna dikkat çekilirken, "Bazı çalışmalarda ilk gün 12 saatte yüksek doz önerilmektedir. Sağlık Bakanlığı'nın rehberinde ise ağır seyirli zatürre ve hidroksiklorokin tedavisi alırken kliniği ağırlaşan ya da zatürre bulguları ilerleyen olgularda 'favipiravir' ilk gün yükleme dozunu takiben beş gün süre ile önerilmektedir.Bununla birlikte Avrupa ve Amerika'da yayınlanmış tedavi rehberlerinde 'favipiravir'den bahsedilmemektedir" denildi.

İYİ PARTİLİ ÇIRAY HAKLI ÇIKTI

Pandemi süresince yaptığı tespit ve getirdiği önerilerle dikkati çeken İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da yaklaşık 10 gün önce Türkiye'deki virüsün Suudi Arabistan kaynaklı olduğunu ileri sürmüştü. Çıray'a hükümete yakın bazı kesimler tarafından tepki gelmişti. Ancak, TTB'nin hazırladığı rapor, Çıray'ı haklı çıkardı.

 
19 ilçede 19 bin gence 19 bin Nutuk
 
İzmirli'ye arabalı sinema morali
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
21 ilde maske takma zorunluluğu getirildi
Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı mücadelede sosyal mesafe kuralıyla ...
FETÖMETRE'yi bulan komutan görevden alındı!
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararları ile kritik görevlere ...
Başkan İduğ'dan Bornova raporu
Pandemi sürecinde fark yaratan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, ...
 
İzmir'de bir doktor kaybı daha... Koronaya yenildi!
Koronavirüs nedeniyle daha önce 4 doktorun hayatını kaybettiği İzmir'den ...
Hakim Pehlivan'a büyük destek
Ölüm orucunun ardından yaşamını yitiren Grup Yorum solistlerinden İbrahim ...
Foça'da gönüllü öğretmenlerden 10 bin maske
İzmir’in Foça İlçesi’nde gönüllü öğretmenler kamu personelinin maske ihtiyacını ...
 
İzmir'in kadın dezenfeksiyon timi!
Narlıdere Belediyesi bünyesinde yeni tip koronavirüs sürecinde oluşturulan ...
Korona tedbiriyle aikido
İzmir'de karma engellilerden oluşturulan ve Kovid-19 sürecinde bir araya ...
Flaş gelişme... Karşıyaka hakimi görevden uzaklaştırıldı!
Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek paylaşımı nedeniyle HSK tarafından hakkında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri