ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3986
    Dolar
  • Euro
    34,8080
    Euro
  • Altın
    2.397,440
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
11 Nisan 2020 Cumartesi - 17:48

İYİ Partili Çıray’dan şok iddia; testler kusurlu

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, şu an Türkiye’de kullanılan koronavirüs test kitlerinin teknik anlamda kusurlu olduğunu ileri sürdü. Sahadaki uzmanlardan Biospeedy Covid-19 PCR adlı kitin güvensiz sonuçlar verdiğine ilişkin bilgiler geldiğini ve bu durumun can sıkıcı olduğunu aktaran Çıray, “Doktorluk yeminimin gereği olarak size yeni ama hayati bir çağrıda bulunuyorum: Test kitini derhal iyileştirin. İyileştiremiyorsanız ithal edin” dedi.

İYİ Partili Çıray’dan şok iddia; testler kusurlu

SONKALEİZMİR- İYİ Parti Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, yazılı bir basın açıklaması yaparak, koronavirüsle mücadele süreci ve sokağa çıkma yasağı konularını değerlendirdi. Dün akşam alınan ani kararla birlikte milletin şoka girdiğini, özellikle günlük gelirle geçinenlerin daha büyük şok yaşadığını ve panikle marketlere hücum edildiğini aktaran Çıray, “Böylece AKP yönetimi, umreden sonra Koronavirüsün yayılımını katlayacak hatalarına devasa bir hata daha eklemiş oldu. Böylece karantina ile sokağa çıkma yasağı arasındaki farkı bilmedikleri bir kez daha ortaya çıktı. Bu nedenle bu iktidar ve yandaşları milleti suçlamaktan vazgeçsinler… Umre dahil yanlış kararlarının sorumlusu millet değildir. Sorumlusu AKP iktidarıdır. Böyle bir yönetim olmaz. Bu cehalet ve beceriksizliğin zirve yapmış halidir” dedi.

SAĞLIK BAKANI KARARI BİLMİYOR MUYDU?

İYİ Partili Aytun Çıray, şöyle devam etti: “Açıklanmasından iki saat önce basın toplantısı yapan Sayın Bakan ya sokağa çıkma yasağını biliyordu açıklamadı… Ya da bu karar Saray’da danışmanlarla alındı haberi yok. Her ikisi de skandal..Böyle bir yasak gecenin bir münasebetsiz saatinde mi ilân edilir?”

MİLLETİN ASFALYASINI ATTIRMAYIN!

Devletin akılla, bilgiyle, beceriyle idare edileceğini, iktidarda bunların üçünün de eksik olduğunu dile getiren Çıray, “Akılları fikirleri her durumdan bir fırsat çıkarmak. Şimdi de Koronavirüstan istifade sosyal medya sansürü yaratarak daha otoriter bir rejim peşinde koşuyorlar. Bakın yeri gelmişken bu konuda da iktidara samimi uyarımızı yapalım… Sayın Erdoğan, Milletin canı burnunda… Salgın hastalık, yakınlarının ölümleri, ölüm korkusu ve fakirlik içinde bunalan bu milletin tek boşalma alanı sosyal medyasına dokunmayın. Bu milletin asfalyasını attırmayın!” çıkışını yaptı.

ÜÇ KAZ VERSEK İKİSİNİ KAYBEDERLER

Çıray, AK Parti’nin devleti ve süreci yönetemediğini belirtirken, “AKP’lilere üç kaz versek ikisini kaybederler. Maske dağıtmayı beceremeyenler sahra hastanesi yapmaya kalktılar… Onu da beceremiyorlar. Sayın Meral Akşener 45 gün önce ‘sahra hastaneleri hazır mı?’ diye sordu. Sayın İmamoğlu yerlerini gösterdi… Onlar yandaş müteaahite kalıcı hastane yaptırmaya kalktılar. Halbuki Atatürk Havalimanı ve Dünya Ticaret Merkezi’nin hangarları çok önceden biliniyordu. Bu kafa hastane yapamadan 90 gün kaybetti. Kötü yönetimlerinin hangisini sayayım” dedi.

COVİT-19 PCR TESTİNİZİ YA İYİLEŞTİRİN YA İTHAL EDİN

Koronavirüs test kitleri ile ilgili de flaş bir iddiayı ortaya atan Çıray, şunları söyledi: “PCR (Polymerase Chain reaction: Polimeraz Zincir Reaksiyonu) testi Covid-19 tanısında şu an için en güvenilir olan testtir. Şu anda devlet ve özel tüm laboratuvarlar Sağlık Bakanlığı’nın geliştirilmesi için katkı sağladığı Biospeedy Covid-19 PCR kitini kullanmaya zorunlu tutuldu. Ancak sahadan aldığımız bilgiler can sıkıcı… Çünkü bu kitin kullanımda teknik kusurları olduğu anlaşıldı. PCR kiti ile birlikte kullanılması gereken bir de RNA izolasyon kiti var. Ancak sahadaki uzmanlar bu kitin izolasyon yaptığına dair yeterli kanıt yok, diyorlar. Çok teknik açıklamalara girip kafa karıştırmak istemiyorum.. Test sonucu Pozitif çıkan örneklerin sonuçları güvenilir olmakla birlikte… Negatif sonuçlanan testlerin fazla oluşu şüphe oluşturmaktadır.  Örneğin İngiltere’de yapılan 14.682 PCR testinden 5492’si (%37)pozitif çıkarken… Türkiye’de yapılan 30.864 testten 4.747’si(%14,5) pozitif. İllerde yapılan testlerde de pozitiflik oranları istatistiki olarak tutmuyor. Bu nedenle illerde kaç test yaptığınız ve kaç pozitif çıktığını açıklamalısınız. Bilgiye ve doğru veriye dayanmadan yönetim olmaz. Ayrıca bazı yerlerde dikkatsizce yanlış bildirimler yapıldığına dair bilgiler var. Örneğin; vakanın ilk müracaatında test pozitif çıkıyor, aynı vakaya yapılan ikinci test, yani kontrol testi negatif çıkıyor…  Ancak vaka klinik ve tomografik olarak COVİT-19 tanısı almış… Ama dosyasında viral pnömoni yazılıyor. Bundan ne medet umuyorsunuz? Sayın Bakan, buna viral pnömoni derseniz istatistiksel olarak yanlış sonuçlara varırsınız. Böylece ancak kendinizi kandırırsınız. Sonuç olarak Doktorluk yeminimin gereği olarak size yeni ama hayati bir çağrıda bulunuyorum: Test kitini derhal iyileştirin. İyileştiremiyorsanız ithal edin.”

Çıray ayrıca, Türk Tabipler Birliği ve Eczacılar Odası temsilcilerinin derhal Bilim Kuruluna alınması, Bilim Kurulunun hızlı ve kolay karar alınabilecek sayıya indirilmesi, bin sözcü seçilmesi ve her kafadan bir ses çıkmaması önerilerini getirdi.

 
İçişleri Bakanlığı açıkladı... Kaç kişi yasağa uymadı?
 
Polisten doğum günü sürprizi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yasak neden iki saat önce duyuruldu?
İçişleri Bakanlığı, 31 kent için alınan sokağa çıkma yasağı kararını gece ...
İzmir'de ilk yasak günü...
İzmir'de İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma ...
Bisiklet tutkunları iyilik taşıyor
İzmir'de koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı getirilen ...
 
‘Cumartesi’ pazarını vatandaşlar talan etti!
Bursa’da bu sabah kurulacak pazar yerine sokağa çıkma yasağı ilanından ...
İmamoğlu: Yasaktan haberdar değildik
İçişleri Bakanlığı'nın son dakika olarak aldığı 31 ildeki sokağa çıkma ...
İzmir sokaklara aktı!
Hükümetin yasağın başlamasına 2 saat kala duyurduğu sokağa çıkma yasağı, ...
 
Sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de olduğu 30 Büyükşehir ile Zonguldak'ta ...
Kilosu 130 lira ama kapış kapış
Çanakkale'de ormanlık alanlardan toplanan "kuzugöbeği mantarı" kilosu ...
Bostanlı'da feci kaza!
İzmir'in Karşıyaka İlçesi Bostanlı semtindeki feci kazada, metal yığınına ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri