ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5213
    Dolar
  • Euro
    34,7970
    Euro
  • Altın
    2.421,690
    Altın
  • Bist-100
    9.709,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/35°
    ADANA
  • ANKARA
    17/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    19/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/26°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
CHP'li Kılıç: Vaad kopya, sonuç fiyasko!
CHP'li Kılıç: Vaad kopya, sonuç fiyasko!
8 Ocak 2022 Cumartesi - 17:26

İYİ Partili Dervişoğlu: Bu sistemi yerle bir edeceğiz!

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili "Olağan durumlarda olağanüstü yetkiler kullanan bir sistemle karşı karşıyayız. O nedenle bu sistemi Allah’ın izniyle yerle bir edeceğiz. İYİ Parti olarak iktidara talibiz. Bu ucube sistemi değiştirmeye talibiz" dedi.

İYİ Partili Dervişoğlu: Bu sistemi yerle bir edeceğiz!

SONKALEİZMİR-İzmir'de Selehattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yapılan İYİ Parti Adalet Politikaları Konferansı'na katılan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştirdi.

"DARBE TEŞEBBÜSÜ SİSTEMİ DEĞİŞTİRDİ"

Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıların temelinde sistem değişikliğinin yattığını öne süren Dervişoğlu şöyle konuştu:

"Türkiye, önemli günler geçiriyor. Bu günler bir sistem değişikliği ile başladı. Türkiye, parlamenter demokratik sistemle yönetilirken iktidarın daha önce ortaklık yaptığı grupların bir darbe teşebbüsü ortaya çıktı. Bu teşebbüs sonrasında ülkemiz ciddi savrulmalarla karşı karşıya kaldı. Bu teşebbüsün nasıl ortaya çıktığını, sebep ve sonuçlarını zaman sorgulayacak ve yargılayacaktır. Bu darbe teşebbüsü, dünyanın hiçbir yerinde olmadığı gibi Türkiye’de farklı bir sistemi beraberinde getirdi. Darbeler yapılabilir, ülkelerde rejimler değişebilir. Çünkü darbeler kendi mantıklarına uygun düzenler oluşturmak için yapılır. Ama bir darbe teşebbüsünün rejim değiştirdiğini tarih bu zamana kadar kaydetmemişti. Bunun olduğu tek ülke Türkiye. Asıl sorgulanması gereken nokta budur. Darbe teşebbüsü gerçekleşti, akabinde Cumhurbaşkanı ve hükümet olağanüstü şartlardan kaynaklı olağanüstü yetkiler kullanma ihtiyacı hissetti. Ve ardından bu değişiklik gerçekleştirilmek istendi. Neticeyle, Türkiye’de bir sistem değişikliği yapıldı. Olağanüstü dönemlerde kullanabilecek yetkiler olağan durumlarda kullanılmak üzere meşrulaştırıldı. Şimdi olağan durumlarda olağanüstü yetkiler kullanan bir sistemle karşı karşıyayız. O nedenle bu sistemi Allah’ın izniyle yerle bir edeceğiz. Bu sistem değiştiğinden itibaren ekonominin uçacağını söylediler, yere çakıldı. Dış politikada acil ve ani kararlar alabilme imkanı sağlayabileceğini söylediler ama maceraperest adımlar ve yapılan yanlış müdahaleler Türkiye’yi yalnızlaştırdı."

"OYUNLARI BOZULDU"

AK Parti hükümetine yönelik eleştirilerini sürdüren Dervişoğlu şunları kaydetti:

"Onların gözünde aldatılmaya, kandırılmaya elverişli bir halk var. Onlar şunu görmediler. Saraylara kapandıktan sonra gözleri kör, kulakları duymaz oldu. Bu milletin ne kadar aydın insanlardan müteşekkir olduğunu, Türk milletinin siyasi köle olmadığını unuttular. Türk milletinin medeni hak ve hürriyetlerinden yararlanmaya sahip necip bir millet olduğunu unuttular. Ve bunların tekerine çomak sokan bir siyasi hareket ortaya çıktı. İYİ Parti, verdiği demokrasi ve mücadelesi akabinde kuruldu. Bundan toplumsal dalga oluşturdu. Onlar da o dalgayla geçici başarı elde edecek sonra da o dalgayla birlikte sönecek sandılar. Ama sizlerin kimler olduğunu akıllarından geçirmediler, sizlerin liderinin kim olduğunu analiz etme ihtiyacı hissetmediler. Sizleri durdurabileceklerini, susturabileceklerini sandılar. Oysa siz milletin inadının günümüzdeki temsilcisi olan siyasi hareketin temsilcisiydiniz. Liderinize inandınız, güvendiniz. Oyunları bozuldu. Türkiye’de bambaşka bir muhalefet anlayışı gündeme geldi. İYİ Parti, sadece sorunları dile getiren değil, eleştirilerle birlikte çözümünü de ortaya koyan bir siyasi bakış açısı geliştirdi. Bütün partiler üsluplarını İYİ Parti’ye göre ayarlamak mecburiyetinde hissetti. Bu, İYİ Parti’nin Türk siyasi hayatında aslında ne yaptığının basit bir göstergesidir. İYİ Parti olmasaydı ne olurdu? İYİ Parti olmasaydı bugün bu iktidardan kurtulmanın yolu ve yöntemi noktasında başka başka cevaplar akıllara gelirdi. İYİ Parti sayesinde eşitlik duygusu güçlendirilmektedir, her alanda zedelenmiş adaletin yeniden mülkün temeli olmasının şartları oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu feraset de herkes tarafından çok doğru biçimde anlaşılmaktadır. Biz İYİ Parti olarak iktidara talibiz. Bu ucube sistemi değiştirmeye talibiz. Ve buna olan inancımızı Cumhurbaşkanlığına değil Başbakanlığa talip olarak ortaya koyduk."

 
Göztepe'den bir transfer daha!
 
Kuşadası'nda Okullararası Kros Şampiyonası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko'dan ''D4S belgesi'' çağrısı!
Taşımacılık sektörüne getirilen D4S belgesi sonrası 20 binin üzerinde ...
CHP'li Kılıç: Yaşam hakkını tehdit ediyor...
TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan ...
CHP'li Purçu'dan Romacted soruları... ''HİBE ROMANLAR İÇİN KULLANILMADI MI?''
CHP İzmir Milletvekili Özcan PURÇU, Roman vatandaşların yerel düzeyde ...
 
CHP İzmir'den pankartlı 'Faiz' tepkisi...
CHP İzmir İl Başkanlığı Binası'na hükümetin kur korumalı mevduat uygulamasına ...
Sürekli, yeni yıl hedefini gençlerle koydu
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 2021’i gençlerle uğurladı. ...
"Hiç merak etmeyin az kaldı..."
İYİ Parti lideri Meral Akşener, 2021 yılı içerisinde yurdun bir çok şehrine ...
 
Başkan Sürekli’den yeni yıl mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; yeni yıl dolayısıyla bir ...
CHP'li Beko: Sağlık bir lütuf değil haktır!
Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve BAĞ-KUR prim borcu olan milyonlarca vatandaşın ...
CHP'den Bahçeli'ye sert İmamoğlu yanıtı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı 'terör ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri