ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
27 Aralık 2023 Çarşamba - 11:03

İYİ Partili Özlale: 'İzmir asla yavaş bir şehir olmamalıdır'

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, düzenlediği basın toplantısında yerel seçime yönelik dikkat çeken mesajlar verdi. İzmir'in sorunlarına değinen ve saha çalışmalarını anlatan Özlale, "Sizi Tunç Soyer'den ayıran şey nedir?" sorusuna "Ekonomist olmam" yanıtını verdi. Özlale, 'Sakin şehir' projesine de karşı çıkarken, "Tunç Bey'e en şiddetli itirazım İzmir asla yavaş bir şehir olmamalıdır" dedi.

İYİ Partili Özlale:  İzmir asla yavaş bir şehir olmamalıdır

SONKALEİZMİR-İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nda 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi basın toplantısı düzenledi. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu'nun da katıldığı toplantıda İzmir'in sorunlarına değinen Özlale, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e de eleştirilerde bulundu.

Saha çalışmalarını ve İzmir'in sorunlarını anlatıp "Arka mahalle" vurgusu yapan Özlale şöyle konuştu:

"En fazla gözüme çarpan şeylerden biri altyapı problemleri. Arka mahallelerde daha fazla gezdik. Alsancak, Kordon, Güzelyalı, Urla'dan ibaret değil. Ciddi bir şehirleşme problemi var. Yeşil alanın üretilemediği, Karabağlar'da Buca'nın arka taraflarında sıkışıp kaldığını, trafik problemini, ilçe belediyelerinin çöp toplama işlemini iyi yapmadığını görebiliyorsunuz. Körfezin kokmasını ilk 5 problem arasına koymam. Mesela afetlere dirençli bir şehir yok. Fuar açılmadan önce yeni açılacak bir kapı vardı. Ona bakıp, Kemeraltı'na gitmiştik. Orada milletvekili sorumluluğu taşıyordum. Aynı zamanda Tunç beyle birlikte İzmir sevgisinden şüphe duyulmayan iki kişi olarak oradaydık. Daha iyi başkan olacağımı düşündüğüm için yola çıktım. Karşı taraf rencide edici açıklamalarda bulundu ama olsun. Başkan adayları beni nereye çağırırsa giderim. Önemli olan İzmir'in menfaati ve İzmir'in kazanması. CHP'nin İzmir'den aday çıkarmasını isterim. İzmir için. Bence İzmirliler yarışsın. İzmir'i bilen, denizine bakıp hayaller kurmuş insanların yarışması gerektiğini düşünüyorum. İzmir'in menfaati için İzmirli bir başkanla yarışmak isterim."

"PROBLEMLER SADECE TUNÇ BEY ZAMANINDA ÇIKMADI"

İzmir Büyükşehir için adaylığı açıklanan ilk isim olan Ümit Özlale, çalışmaya başladığı ilk günden şimdiye kadar kat ettiği mesafeyle ilgili şunları söyledi:

"Tanınırlığımı artırmaya çalışıyorum. Problemlerin daha da fazla hakim oldum. Mikro bazlı problemlere mahalle mahalle hakim oldum. Geçen seçimlerde 1. Bölge adayıydım. İkinci bölgeye pek fazla gitme fırsatım olmamıştı. Oraya ağırlık veriyorum. Çeperdeki ilçelerin problemlerine vakıf oldum. Beydağ Barajı'na yakın bir köyün taşıma suyla ihtiyaçlarını giderdiğini öğrendim. Bergama'da bir park problemi olduğunu bilmiyordum. Merkeze çok hakimim. Çocukluğumda gençliğimde İzmir neyse hala aynı. Çok yabancılık çekmedim. İkinci bölgenin Küçük Menderes ve Bakırçay Havzalarındaki ilçelere daha fazla hakim oldum. İzmirli daha yeterince tanıtamadım kendimi. Üzerinde durduğum problemler Tunç bey zamanında çıkmadı, bitmeyecek de. Çok önceden vardı. Buranın problemleri 35-40 senede artarak çıktı. Türkiye çarpık şekilde kentleşirken İzmir bundan en kötü etkilenenlerden biri oldu. Buradaki belediyecilik son 5 senede kötüleşmedi. Yapısal tedbirler almak gerekiyor."

"İZMİR SAKİN ŞEHİR OLMAMALI"

Sizi Tunç Soyer'den ayıran şey nedir?" sorusuna yanıt veren Ümit Özlale şunları söyledi:

"Ekonomist olmam. Harvard Üniversitesi'nde kalkınma dersi verecek kadar kalkınma ekonomisine hakimim. Tunç Bey Seferihisar'daki sakin şehir kavramını getirip, kendi yağıyla kavrulan şehir olarak tasarladı. En şiddetli itirazım İzmir asla yavaş bir şehir olmamalıdır. Tarihini inkar eder. Burası bir liman şehri. Kültürler, insanlar çarpışır. Burası çok hızlı yaşamalı. İhracat buradan ithalat İstanbul'dan yapılmış. Buranın yavaş, insanların hayatlarının son döneminde emekliliklerini geçirmek için gelecekleri bir yer olmasını istemiyorum. İzmir çok yaşlı. İzmirli genç mezun olduktan sonra burada kariyerini inşa etsin.

"CHP ATATÜRK'ÜN KURDUĞU 100 YILLIK KOCA BİR ÇINAR"

CHP ile genel seçimde yapılan ittifakın dağılması sonucu ortaya çıkan tabloyu yorumlayan Özlale şöyle devam etti:

"Atatürk'ün kurduğu 100 yıllık koca bir çınar. CHP'nin kurumsal kimliği önünde saygıyla eğiliyorum. Benim itirazım çınarın altında tembellik yapanlara ve o çizginin dışına çıkanlara. Cumhuriyetin kurucu değerlerine benim kadar bağlı bir aday göreceğini zannetmiyorum. İzmirililer'e vereceğim söz. Ne benden ne de arkadaşlarımdan siyaseti geren CHP'yi geren bir söz duymayacaksınız. İftiraya varan yorumlar olursa karşılık veririz. Rencide edici bir açıklama gelirse cevapsız bırakmayız. En azından İzmir'de bu güler yüzlü bir şekilde tutum sergilersek bu yayılır."

"120 DAKİKA UYGULAMASI ÜCRETSİZ OLMALI"

Kent içi ulaşım ücreti ile su faturalarının yüksek olduğunu belirten Özlale sözlerini şöyle sürdürdü:

"120 dakika uygulamasının ücretsiz olması gerekir. Su faturaları çok yüksek. Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanıyoruz. Yağmur hasadı... Belediye daha yeni başladı. Hem güneş enerjisi hem yağmur suyunu arıtıp sisteme verebiliyorsunuz. Bunun su faturalarını yüzde 40 civarında düşürmek mümkün. Hemen başlayacağımız şeylerden biri. Esnaf devasa bir atık su bedeli ödüyor. Yöntemi yağmur hasadını etkili şekilde yapmaktır."

"HAYALİMDEKİ ADAY BEHÇET UZ" 

Özlale şöyle devam etti:

"Hayalimdeki belediye başkan adayı kim derseniz Behçet Uz derim. Onun vizyonunu 2023 yılına getirmek isterim. Burası 110-120 yıl önce Paris'le yarışan bir şehir. Kültürlerin çarpıştığı, ticaretin devam ettiği bir şehir. İzmir'in sakin yavaş olmasına şiddetle karşı çıkıyorum. Belediyecilik hizmetlerini yaparız. Ulaşımı da çözeriz. En temel problemimiz zihniyetimizi değiştirmek. Çok daha güzel, zengin olmalı. İnsanların yaşlılıklarında değil, gençlerin de yaşayacağı yer haline getirmeliyiz. Bornova'da iki tane çimento fabrikası var, sehir soluyorsunuz. Harmandalı'nın durumu... Otogar mevcut durumu ile İzmir'e hiç yakışmıyor. Alsancak'ın liman arkası. Tasarım harikası olacak bir yer. Yapısını bozmadan sadece fabrikaları . Otogarı şehir dışına çıkararak oraya yeşil alan koyabilirsiniz. Benim hayal ettiğim gökdelenlerle dolu bir şehir değil. Ya da Ankara'da şehir merkezinde AVM'lerin olduğu şehir değil. Ankara gelmiş geçmiş en kötü belediye başkanı Melih Gökçek'le trafik sorunuyla boğuşuyor."

"KÖTÜ BİR BELEDİYECİLİK VAR"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin personel sayısı ile ilgili konuşan Özlale sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gereğinden fazla insan çalıştırarak olması gerekenden kötü bir belediyecilik sergiliyor. Az insanla daha iş yapmayı vaat ediyorum. İştirakleri ile beraber 30 binin üzerinde çalışanı olan belediye altyapı ve çöp sorununu çözememişse, yollar kötüyse, insanlar belediyecilik hizmetlerinden memnun değilse burada bir problem var. Alın terinin ne olduğunu, emeğin ne olduğunu biliyorum. Benim anne babam işçi. Sonsuz saygım var. Sosyal demokrasiye inanan insanlardan biriyim. Çalışana itirazım yok. Diğer belediyelerde ve kamu kurumlarında olduğu gibi yan gelip yatan işe gitmediği halde para alan insanlar var. Ben bunları tespit edeceğim dedim. Bunların arasında İYİ Partili varsa ilk onlardan başlayacağım. İzmirli'nin hakkını İzmir'e teslim etmek zorundayız. Sabah İzmir'e inip, öğleden sonra işe başlayanları biliyoruz. Bu konuda sessiz kalmak istemiyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki çalışanların, İzmir'in evlatlarından olması gerektiğini düşünüyorum."

İYİ Parti'deki istifalarla ilgili konuşan Özlale, "Bizden istifa edenler sadece CHP ile işbirliği için istifa etmedi. Aynı zamanda AK Parti ile işbirliği yapmadığımız için de istifa ettiler. Bİzimle aynı yolu yürümeyen arkadaşlar ayrılıyor. Bize düşen şey şu. Bu arkadaşların hiçbirine kötü söz söylemeden emeklerinden dolayı teşekkür ederek ayrılmak" dedi. 

BEZİRCİLİOĞLU: "30 İLÇEDE ADAY ÇIKARTACAĞIZ"

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu 12 Ocak'a kadar ilçe belediyeleriyle ilgili aday adaylığı başvurularının sürdüğünü belirterek, "30 ilçede aday çıkartacağız. Herhangi bir sorun yok. Pek çok ilçede birdan fazla aday adayı var. Partimizi yükseğe çıkaracak adayı belirleme çalışmalarımız sürüyor" dedi. 

 

 

 

 
Başkan Arda, Bulgaristan’da Türkan bebeği andı!
 
Malatya'da 4.3 büyüklüğünde deprem!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Türeli: "Böyle gayri ciddi devlet yönetimi olmaz"
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, TBMM Genel Kurulu'nda bütçenin ...
AK Parti Gençlik Kolları'ndan ''Mehmet Akif Ersoy'' anması...
AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif ...
CHP'den İzmir kararı... Aday adayları görüşme odasına!
CHP Genel Merkezi, 44 kişilik çalışma heyeti ile İzmir'de sahaya iniyor. ...
 
AK Partili Çankırı'dan "Yeni İzmir" mesajı...
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 31 Mart'ta belediyelerde ...
Bornova’ya "Gündüz Yaşam Evleri" sözü...
Vatandaşlarla buluşmaya devam eden Bornova Belediye Başkan A.Adayı Güney ...
CHP'li Yücel: "Şehit varken mangal partisi yapanlar bize bildiri dayatamaz"
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, 12 askerin şehit olmasının ardından yaşanan 'ortak ...
 
Akşener aday göstermişti... İstifa etti!
İYİ Parti lideri Akşener’in Tuzla için aday gösterdiği Akın Gürkan sosyal ...
CHP'li Arslan'dan zehir gemisi tepkisi: "Acilen durdurun"
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Fransa’dan yola çıkan ve 27 Aralık’ta ...
İYİ Parti İzmir'den teröre lanet yürüyüşü
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, teröre lanet yürüyüşü düzenledi. İYİ Parti ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri