ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4659
    Dolar
  • Euro
    34,8745
    Euro
  • Altın
    2.433,640
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
20 Haziran 2023 Salı - 10:36

İZDEDA'dan TMMOB'a ziyaret... DAVAYI GERİ ÇEKİN!

İZDEDA Başkanı Bilal Çoban ile yönetim kurulu üyeleri, TMMOB Genel Başkanı Emin Korkmaz'ı Ankara'da ziyaret ederek İzmir'deki emsal artışı kararının iptali için açılan davanın geri çekilmesini talep etti. İzmirli depremzedelerin mağduriyetlerini giderilmesi için yapılan görüşmede Korkmaz'ın sorunun çözümü için her türlü desteği verme taahhüdünde bulunduğu açıklandı. 

İZDEDA dan TMMOB a ziyaret... DAVAYI GERİ ÇEKİN!

SONKALEİZMİR-İZDEDA Başkanı Bilal Çoban, 2. Başkan Aytekin Keskin, Kurucu Başkan ve yönetim kurulu üyesi Haydar Özkan ve Genel sekreter Cüneyt Yılmaz ile dernek yöneticileri,  Türk mühendis ve Mimarlar Odası (TMMOB) Genel Merkez Başkanı Emin Koramaz, Şehir Plancıları Odası Genel Sekreteri Ayhan Erdoğan ve Eski Şehir Plancıları Odası Başkanı Orhan Sarıaltun ile bir araya geldi. 

İZDEDA heyeti, TMMOB yöneticilerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depremzedeler için verdiği emsal artışı kararının iptali için açılan davanın geri çekilmesini talep etti. Görüşme sonrası depremzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için destek verileceği açıklandı. 

Açıklamada şöyle denildi:

"Görüşmemizin konusu İzmir depremzedelerinin yaşamış olduğu emsal artışı ile ilgili sıkıntıların çözümü konusunda TMMOB Genel Merkez Başkan'ının ve Şehir Plancıları Odası'nın konuya bakış açılarını öğrenmek, İzmir depremzedelerinin yaşadığı sorunları kendilerine aktararak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin vermiş olduğu emsal kararına karşı açtıkları davalarını geri çekmeleri, eğer çekemiyorlar ise de çözümü konusundaki görüş ve önerilerini sunarak İzmir depremzedelerinin bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesi için ortak bir mutabakat sağlama amacı taşımıştır.

TMMOB Genel Merkez Başkan'ı sayın Emin Koramaz ve Şehir Plancıları Odası Başkan'ları da İzmir depremzelerinin yaşamış oldukları bu sorunları yakından takip ettiklerini bundan sonra sorunun çözümü konusunda her türlü desteği verebileceklerini belirttiler. Öncelikle mahkemenin vermiş olduğu kararların sonuca bağlanabilmesi için ilçe belediyelerinin ve Büyükşehir Belediyesinin plan revizyonu konusunda düşüncelerinin olup olmadığını görmek, plan revizyonu şeklinde bir düşünceleri gerçekleşirse mahkeme kararlarının kadük kalacağı, yeni emsal kararlarının alınması durumunda bu karara itiraz etmeyeceklerini, depremzedeler belediye başkanları, belediye bürokratları ve TMMOB tarafından oluşturulacak bir heyet ile yapılacak plan revizyonlarının İzmir'in sorunlarının çözülebilmesi konusunda her tür desteklerini verebileceklerini belirttiler.

Bu konu ile ilgili olarak Temmuz ayının ilk haftasında İzmir'e geleceklerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve bürokratları ile görüşerek İzmir’li depremzedelerin yaşamış oldukları emsal artışı ile ilgili sorunun çözümü konusunda çözüm önerilerini masaya yatıracaklarını, mutabık kalınması halinde mahkemenin vermiş olduğu kararın bir anlamda geçersiz kılınıp yeni yapılacak plan revizyonu sayesinde depremzedelerin umutla beklemiş oldukları emsal artışının nihai kararını sonuçlandırabileceklerini belirttiler.  İZDEDA yönetim kurulu olarak depremzedelerin ve riskli binalarda yaşayan hemşehrilerimizin büyük bir merakla bekledikleri ve belirsizliklerle dolu olan süreçte sorunun çözümü için her türlü görüşme ve fedakarlığı yaptığımızı, açık iletişim, ortak akıl ve samimiyet duygusuyla hareket ettiğimiz çalışmalar sonucunda davalı ve davacı tarafların bir masa etrafında buluşup sorunu komple ortadan kaldırıp Türkiye’ye örnek olacak sağlıklı ve güvenli konut imalatını gerçekleştireceğimize olan inancımız bir kez daha güçlenmiştir. İnanıyoruz ki yerel yönetimler ve meslek odaları İzmir için aynı paydada buluşup sorunun çözümü için en kısa sürede en doğru çözümü bulacaktır. Son sözümüz "YA BİR YOL BULACAĞIZ YA BİR YOL YAPACAĞIZ’’.

 
İzmir'de SGK'ya rekor yapılandırma başvurusu...
 
Torbalı'da Gülşen Kutlu rüzgarı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okullara imam ataması Foça'da protesto edildi!
İzmir’in Foça İlçesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda ...
4 şüphelinin midesinden 121 parça eroin çıktı!
Diyarbakır'da, bir otomobildeki 4 şüphelinin midelerinde 121 parça halinde ...
İYİ Parti il başkanlarından Akşener açıklaması!
İYİ Parti’nin 81 İl Başkanı, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan 3. ...
 
Kordon'da bıçaklı saldırı... Polis memuru ağır yaralı!
İzmir’in Konak ilçesinde izinli olan polis memuru C.A., kordonda oturduğu ...
4 kişiyi öldürüp cesetleri dondurucuya koyan cani yakalandı!
İzmir Valiliği, Bayraklı ilçesinde bir evde derin dondurucu içinde Türkmenistan ...
Kahramanmaraş'ta 4.7 büyüklüğünde deprem
AFAD'dan edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4.7 ...
 
TOKİ'nin projesine bakanlıktan onay!
TOKİ'nin İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde yapmayı planladığı Camikebir ...
AYM’den kritik HDP kararı!
Anayasa Mahkemesi, HDP'ye verilen Hazine yardımına bloke konulması talebini reddetti.
İzmir'de RES işleten firmadan bu kez GES başvurusu!
İzmir'in Urla İlçesi'nde 16 türbinden oluşan Rüzgar Elektrik Santrali ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri