ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3276
    Dolar
  • Euro
    35,0684
    Euro
  • Altın
    2.309,700
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
9 Eylül 2019 Pazartesi - 21:52

İZTAV bütçesi kavga çıkardı... Bundan sonra aynı heyecanla gitmez!

İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden İzmir Turizm Tanıtma Vakfı’na (İZTAV) 8 milyon 948 bim 188 TL aktarılması konusu CHP ve AK Parti arasında sert tartışmalara neden oldu. AK Partililer, İZTAV'ın genel sekreterliğine Başkan Tunç Soyer'in kardeşinin getirilmesini eleştirip karara muhalefet şerhi koydu. Başkan Soyer ise "Bu yakışmadı. İZTAV, İzmir koalisyonuydu. İçim kan ağlıyor. Vicdanım sızlıyor. Artık aynı heyecanla gitmez. Kararlar alacağız. Oy çokluğuyla geçireceğiz” dedi.

İZTAV bütçesi kavga çıkardı... Bundan sonra aynı heyecanla gitmez!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısı Tunç Soyer başkanlığında yapıldı. Birçok maddenin ele alındığı meclis toplantısına İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden İzmir Turizm Tanıtma Vakfı’na (İZTAV) 8 milyon 948 bim 188 TL aktarılması konusu damgasını vurdu. İZTAV'a aktarılacak bütçe ve Başkan Soyer'e verilecek yetkiye AK Parti'den itiraz geldi. Başkan Soyer’in kardeşi Onur Soyer’in vakfın genel sekreterliğine getirilmesini de eleştiren AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, "İzmir’e 1 milyon değil 15 milyon turist gelsin. Biz bunu bir vakıf üzerinden yapılmasına karşıyız. Kafamızdaki soru işaretlerinin başında vakfın genel sekreteri konumunda kardeşinizin bulunması geliyor. Yapısal anlamda kardeşinizin gönüllü ya da gönülsüz, ücret karşılığı ya da ücretsiz o makamda olmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

Hızal, İZTAV'ın kullandığı bütçeye göre yaptığı işlerin etkisiz olduğunu, Büyükşehir'in bu denli bir bütçeyi aktarmaması gerektiğini söyledi.

AK Partili Hüsnü Boztepe de “Biz 9 milyon TL’yi önemsemiyoruz. Yarın İzmir’deki otoparkların bu vakfa verilmeyeceğini nereden bilelim? İZFAŞ’ın yaptıklarını, özel günlerin hazırlıklarının yapılmayacağını nereden bilelim? Sadece aktarım gibi görmemek gerekiyor. Asıl bundan sonra yapılacaklar bizi kuşkulandırıyor” dedi.

BAŞKAN SOYER'DEN SERT ÇIKIŞ

Eleştirilere yanıt veren Başkan Tunç Soyer ise tek bir personeli olan vakfı büyütmeye, Büyükşehir'in gücüyle bazı işleri yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Valilik odalar hepsi içinde olsun istedik. Hep beraber fikir yoralım. Otoparklar verilirse diyorlar. Valilik, odalar seyirci mi kalacak? AK Parti bu kararı siyasete alet etmiştir. Bu karar siyasidir. Bence hiç yakışık almamıştır. Bu yapının paydaşları oy birliği olmadığı için mesafe koyacaklar ve bundan İzmir zararlı çıkacak. İzmir bundan zararlı çıkacak. Bundan vicdanım sızlıyor. Birçok kararı oy birliğiyle çıkardığınızı söylediniz. Keşke hepsine muhalefet şerhi koysaydınız da bu oy birliğiyle çıksaydı. İzmir’in tarihindeki en önemli kararlardan biriydi. Benim kardeşimin meselesi mesele değil. Aylardır 1 kuruş almadan bu kente hizmet vermek istiyor. Biz İzmir olarak hizmeti kaçırıyoruz. İçim kan ağlıyor ve vicdanım sızlıyor... Bu memleketin uzlaşmaya çok ihtiyacı var. Biz buna çok yakındık. Vali beyin başında olduğu, odaların yönetimde olduğu bir vakıf… Neyini denetleyemeyeceksiniz? Kim kimden ne kaçıracak? Neyin güvensizliği?... Şimdiden sonra ben başladığımız heyecanla sürdüreceğimize inanmıyorum. Kararlar alacağız. Oy çokluğuyla geçireceğiz” dedi.

Madde AK Parti’nin itirazına rağmen oy çokluğuyla geçti. Soyer konuşması sonrasında 9 Eylül etkinliklerine katılmak için meclisi terk etti. Toplantıyı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu yönetti. AK Partili Hızal, Soyer'in toplantıdan ayrılmasını da eleştirdi.

Etiketler:
 
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın davetine ilk yorum!
 
Aydın Doğan'dan flaş hamle!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
97. yıla 97 bin rozet...
9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 97. yılında Çiğli Belediyesi tarafından ...
Belkahve’de ‘9 Eylül’
İzmir’in kurtuluşunun 97. yılı Bornova’da düzenlenen törenlerle kutlandı. ...
Dersim buluşması
Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, hemşehrisi olan Bayraklı ...
 
Kurtuluşu İzmir başlattı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşunun 97’nci ...
İmamoğlu'ndan dikkat çeken görevlendirme
Özel Kalem Müdürlüğü görevine Kadriye Kasapoğlu atandı.
Goca Başkan'la gocaman sanat!
Seferihisar'a bağlı kırsal Ulamış Mahallesi'nde 3 yıldır faaliyet gösteren ...
 
İzmir'de 9 Eylül coşkusu
İzmir'in kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü kutlamaları yine büyük bir katılım ...
Bornova'da kortej ve konser
İzmir'in kurtuluşunun 97'inci yılı Bornova Belediyesi'nin düzenlediği ...
İzmir'de kurtuluş coşkusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 9 Eylül Resepsiyonu, Başkan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri