ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/22°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/21°
    IZMIR
  • KONYA
    10/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
4 Mart 2021 Perşembe - 18:24

İçişleri Bakan Yardımcısı Erdil’den İzmir’de denetim

İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, kontrollü normalleşme sürecinde İzmir’de gerçekleştirilen denetimlere katıldı. Bakan Yardımcısı Erdil, “Sadece kolluk kuvvetleri olarak değil, toplum olarak, ortak bir farkındalık, ortak bir tepki ve duruş oluşturmamız lazım” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Erdil’den İzmir’de denetim

Koronavirüs salgınında kontrollü normalleşme süreci 1 Mart itibariyle başladı. Yeni normalleşme süreciyle açılan okul ve restoranlara yönelik ise ‘Dinamik Denetim Modeli’ adı altında denetimler gerçekleştiriliyor. İzmir’de yapılan denetimlere katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, önce Hakimiyeti Milliye İkokulu'nu ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi, daha sonra Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Erdil, bölgedeki esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Erdil'e İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de eşlik etti.

‘SÜRECİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE ATLATMAK İSTİYORUZ’

İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, 1 Mart itibariyle normale dönüş sürecinin daha kontrollü olacağını ifade ederek, “1 Mart'tan itibaren koronavirüs pandemisine ilişkin yeni bir süreç başladı. Kontrollü normale dönüş, denetimli normale dönüş başladı. Bu süreç çerçevesinde İçişleri Bakanlığı olarak daha çok yoğunlaştırılmış bir dinamik denetim modeli sürecini işletmeyi planladık. Sadece kolluk kuvvetlerinin denetimi değil, kamunun bütün kapasitesinin kullanılarak, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve toplumun da katılımı sağlanarak bir takip, denetim ve koordinasyon içerisinde izleme süreci geliştirmeyi hedefliyoruz. O istikamette bugün 260 bin kamu görevlisi, İçişleri Bakanlığı görevlisi, başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun da katılımıyla bütün bakan yardımcılarımız, genel müdürlerimiz, bakanlığın üst düzey bürokrasisi denetim ve takip konusunda illerdeki koordinasyonla ilgileniyorlar. Koronavirüs pandemisi ile ilgili 2020'de de bir normalleşme süreci yaşanmış, hemen arkasından vakalar patlamıştı. Kasım ve aralık ayında bir anda bir sıçrama olmuştu. Bu sefer takip ve denetimle sahayı izleyerek topyekun katılımla halkın da desteği ile takip, denetim, ikaz kültürünü yaygınlaştırma suretiyle kontrollü normalleşme sürecine geçişi başarılı bir şekilde atlatmak istiyoruz. Türkiye bu konuda iyi bir sınav verdi. 9 milyon 400 bin civarında aşı yapıldı. Hatta İzmir'de 626 bin aşı yapıldı. Aşı süreci, takip ve denetim sürecini izleyerek normale dönüşü, toplum olarak başaracağımıza inanıyoruz. Kuralların sıkı takibini hep beraber yapmamız lazım" ifadelerini kullandı.

‘HEDEFİMİZ İZMİR’İ MAVİ GÖRMEK’

Hedeflerinin İzmir'i en kısa sürede daha iyi kategoriye taşımak olduğunu belirten İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise “Tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de dinamik denetimler başladı. İlimizde 13 bin denetim elemanı sahada. Hayatı normalleştirmeye çalışıyoruz. Vatandaşların normal hayatına en kısa sürede geçmesi temennisi ile bu süreç başlatıldı. İnşallah vatandaşlarımızla evrensel kurallara riayet ederek, iş yerlerinde müşteri kapasitesini aşmayarak, hijyen kurallarına riayet ederek, İzmir'i en kısa sürede daha iyi kategoriye taşıyacağız. Hedefimiz en kısa sürede mavi iller arasına katılmak ve İzmir'de olağan hayatı yaşamaya başlamak. Bugün okullarımızı ziyaret ettik. Uzaktan eğitimin öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin gayreti ile gayet başarılı yürütüldüğünü gözlemlemiş olduk. Daha iyisini hedefliyoruz. Denetimler sıklaştırılarak devam edecek. Rakamlar daha iyiye doğru evrildiğinde İnşallah hayatı da daha normal yaşamaya başlayacağız" dedi.

Erdil, programı kapsamında İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nü de ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaret sonrası Erdil'in İzmir'deki temaslarına devam edeceği belirtildi.

 
Yeni Zelanda'da 7.3 büyüklüğünde deprem
 
Türkiye'yi yasa boğan kazada midibüs sahibine 18 yıl 9 ay hapis cezası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrasya Tüneli'nde sürpriz satış hamlesi
Avrasya Tüneli'nin Güney Koreli ortağı, yüzde 18'lik azınlık hissesini ...
Motosiklet hafif ticari araca çarpıp takla attı
İzmir’in Konak ilçesinde hafif ticari araca çarparak, takla atan motosikletin ...
Depremzedelerin eşyaları için hassas çalışma
İzmir'de, geçen yıl 30 Ekim'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde ...
 
Ayrıcalıklı cenaze faturası... 100 kişiden 40'ı pozitif!
Trabzon'da hayatını kaybeden bir kişinin cenazesine yaklaşık 100 kişi ...
Artık ilaç da veresiye!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Eskişehir'de esnaf ziyaretlerinde ...
İzmir'de şehitler için lokma hayrı...
CHP Konak İlçe Başkanlığı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ...
 
Prof. Dr. Hasan Sözbilir: İzmir olası bir depreme hazır değil
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) ...
İzmirli öğrencilerden örnek kampanya
İzmir’de gerçekleşen kademeli yüz yüze eğitimde öğrenciler, pandemiden ...
Turizmde hafta sonu rezervasyonları başladı
Kontrollü normalleşme kararı turizmde hafta sonu rezervasyonlarını artırdı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri