ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/23°
    ADANA
  • ANKARA
    7/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/22°
    IZMIR
  • KONYA
    6/11°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
Maganda kurşunu bir can daha aldı!
Maganda kurşunu bir can daha aldı!
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
8 Ekim 2020 Perşembe - 15:35

İmamoğlu, AK Parti kurucusu Kamacı adına spor salonu açtı! Kamacı açılışa gelmedi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AK Parti kurucuları arasında yer alan ünlü boksör Cemal Kamacı adına spor kompleksi açtı. Yenilenip yeniden hizmete açılan spor kompleksinin kurdelesini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu keserken, Cemal Kamacı'nın törene katılmaması dikkati çekti.

İmamoğlu, AK Parti kurucusu Kamacı adına spor salonu açtı! Kamacı açılışa gelmedi...

Açılış törenine CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İBBSK Başkanı Fatih Keleş, İBBSK Genel Sekreteri Erdem Aslanoğlu, Spor İstanbul Genel Müdürü İzzet Renay Onur, yöneticiler Ertan Yıldız, İbrahim Edin, TSYD Başkanı Oğuz Tongsir katıldı.

Salonda gerçekleştirilen törende konuşan İmamoğlu, aktif spor yaşamında büyük başarılara imza atmış Cemal Kamacı'nın ismini taşıyan spor salonunun kalitesini artırmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Yapımı tamamlanan birçok tesisimiz var. İstanbul'un olimpiyat deneyimini yaşamasını çok arzu ediyorum. 2036 hedef diye söylemiştim ama '2032 neden olmasın' diye çalışıyoruz. İstanbul'da iş sadece spor tesisi değil; antrenörü, sporcusu daha önemlisi sivil toplumun spora bakışı da önemlidir. Tabii ki spor tesisini artıracağız ama bir önemli konu da bu tesislerin nasıl işletildiğidir." diye konuştu.

Spor kültürünü geliştirmenin uluslararası camiadaki en önemli konulardan biri olduğunu vurgulayan İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne yazık ki ülkemizde spor birkaç branşta anlaşılıyor. Spor geniş bir kavram. 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün centilmenliği göstermiş sözü ne kadar öncü bir söz. Bu derin anlayışı toplumun her kesimine yaymamız lazım. Spor kültürünü bu şehirde yaymak istiyoruz."

İstanbul'da 150 bin lisanslı sporcunun olduğuna dikkati çeken İmamoğlu, "16 milyonluk şehirde bu sayı aslında ideal değil. Spora erişimi kolaylaştırmak istiyoruz. Çok prestijli etkinlikler yapmak istiyoruz. Geçen sene İstanbul maratonu tarihinin en büyük katılımıyla yapıldı. Nitelikli organizasyonlar gerçekleştirdik. 8 Kasım'da maratonu bir kez daha yapacağız. Pandemi nedeniyle kalabalığı bir araya getiremeyeceğiz. Ama İstanbul'u motive etmek istiyoruz. Sporu bir şekilde yaygınlaştırmak istiyoruz. 15'e yakın tesisi birkaç ay içinde sizlerle buluşturacağız." şeklinde konuştu.

Cemal Kamacı Spor Kompleksi'ndeki çalışmalarla ilgili bilgi veren İmamoğlu, "Hızlı bir çalışma yaptık. İyi bir işletmecilik çalışması da yaptık. Aktif noktadayız. Dünya teknolojisi kullanılarak çevre dostu bina yapısı var. Yüzme havuzunu profesyonel sporculara açmaktan mutluluk duyuyorum. Diğer branşları da pandeminin seyrine göre faaliyete sokacağız. Seyirci kapasitesi artırıldı. Kadın-erkek fitness, halı saha, tenis kortu da var. Daha da güzeli 592 araçlık parkımız da var. Metrobüsle bağıyla beraber kıymetli bir otopark olduğunu belirtmek istiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmasının ardından yüzme yarışının startını veren İmamoğlu, cimnastik gösterisini de izledi. Ekrem İmamoğlu, sporculara ayrıca hediye verdi.

KAPASİTESİ ARTIRILDI

Cemal Kamacı Spor Kompleksi'nde tüm birimler bütünüyle yenilendi.

Sportif alanları genişletilen ve kullanıcı kapasitesi artırılan komplekste; olimpik ve yarı olimpik yüzme havuzları, uzak doğu sporları salonu, kadın ve erkek fitness salonları, stüdyo salon, halı saha, iki tenis kortu ile soyunma odaları yer alıyor.

Tesiste ayrıca idari ofisler, 18'i engelli, 11'i hibrit, 27'si düşük emisyonlu araç ve 536'sı normal olmak üzere 592 araçlık otopark; 12 adet bisiklet park yeri de bulunuyor.

Komplekste ayrıca yüzde 45 su, yüzde 28 enerji tasarrufu sağlanacak. Tesisin günlük elektrik ihtiyacının yüzde 10'u ise çatısındaki güneş enerjisi panellerinden sağlanacak.

İMAMOĞLU'NUN HEMŞERİSİ

Cemal Kamacı, 9 Şubat 1943 tarihinde Trabzon'un Maçka ilçesinin Kapı köyünde doğdu. 1958 yılında Fatih Güreş Kulübü'nde boks hayatına başladı. Kısa sürede büyük başarı yakalayan Kamacı, 1962 senesinde Milli Takım'a seçildi ve 1965, 1966, 1967'de Türkiye şampiyonu oldu. Bunun yanında 2 kez Balkan ikinciliği yaşadı. 1967'de profesyonel boksör olarak Avusturya lisansı altında dövüşmeye başladı, 1976-1980 yılları arasında 79 maça çıktı. 27 kez milli forma giyen Cemal Kamacı, 4 kez Avrupa şampiyonu oldu. Boksu bıraktıktan sonra siyasete atıldı. Refah Partisi ile Fazilet Partisi'nden milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

 

 
Köy-Koop'tan süt çağrısı! GİRDİ MALİYETLERİNE MÜDAHALE EDİLSİN!
 
FETÖ firarisi emniyet müdürleri yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir doktardan daha kötü haber
Türk Tabipleri Birliği (TTB), İstanbul'da görev yapan Doktor Recep Ali ...
O ilde sigara içmek yasaklandı
Koronavirüs vakalarının artması üzerine Yozgat Valiliği il genelinde kalabalık ...
Şok iddialar... İlk vaka 11 Mart'ta görülmedi
Sağlık Bakanlığı ilk korona vakasının 11 Mart’ta görüldüğünü açıklamıştı... ...
 
İki yük treni çarpıştı
Yozgat'ın Şefaatli ile Yerköy ilçesi arasındaki Karanlıkdere mevkiinde ...
Çılgın Sayısal Loto'yu kimse bilemiyor... Peki para nereye gidiyor?
Sayısal Loto’da 28. çekilişte de 6 bilen çıkmadı. Ağustos ayındaki özelleştirmeden ...
Makam odasında mastürbasyon yapan sendika başkanı görevden alındı
Bolu’da, Belediye-İş Sendikası Bolu Şubesi Başkanı S. A., makamında bir ...
 
Katar Kraliyet Ailesi için Yalova'da saray yapılıyor
Koç Yapı A.Ş., Katar Kraliyet Ailesi ile el sıkışarak, Yalova’da 10 bin ...
9 bıçak darbesiyle annesini öldüren sanığa, tahrik indirimi
Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, annesi Nazlı U.'yu (44) birlikte yaşadığı ...
Muhittin Böcek'ten haber var
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tanısıyla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri