ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
14 Mayıs 2023 Pazar - 22:55

İmamoğlu: Milletimizi aldatıyorsunuz, yazıktır günahtır...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıklama yaptı.

İmamoğlu: Milletimizi aldatıyorsunuz, yazıktır günahtır...

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

Süreci an be an takip ediyoruz. Yaklaşık 10 milyon henüz sayılmamış durumda ve bu yüzde 20 demek.

Milim milim aşağı iniyor. Gösterdikleri çaba nasıl bir çaba, hayretle izliyoruz. Bitkisel bir kurum yok arkasında insanlar var. Aldanmayın. 

60 küsürle başladılar. Sabahtan beri istatistikten arkadaşlarım var. Örgütten arkadaşlarımız var çalışıyoruz. Bütün bir bariyerleri düşecek. Eski seçimleri hatırlayalım bu senaryoyu yaşadık. 

Çıkıp seçimi kazandık demelerine şaşırmayın inanmayın. Bizi izleyin. Sayın Erdoğan'a oy verenler de bizi izlesin. Açılmayan sandıklarda Millet İttifakı ve Kılıçdaroğlu'nun oylarının yükseleceği bize gösteriyor.

Elimizdeki bir başka veri okuldaki ıslak imzalı tutanaklar.  

Muhalefetin tarihindeki en yüksek oyu aldığını görüyoruz. İki hafta üç hafta biz o sandıkların üstünde yattık. 

Bazı meydanlarda toplanmalar görüyoruz, milletimizi aldatıyorsunuz yazıktır günahtır. Türkiye Gönüllüleri görevlerine devam etsinler. Çok yakın zamanda çıkacağız Mansur Başkanımız size verilerimizi aktaracak. Aramızda kalsın 

Mansur Yavaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

Bu verilerin bu şekilde kalması işi oldu bittiye getirmektir. Alıştık artık bunlara.

İMAMOĞLU: 7.5 MİLYON AÇIKLANMAYAN OY VAR

İmamoğlu ve Yavaş, saat 23.35’de yeni bir açıklama daha yaptı. İmamoğlu, şunları söyledi;

''Ne yazık ki biz bunları açıklamak zorunda kalıyoruz. Çünkü acı deneyimlerimiz var, 2019 seçimi ve 2014 seçimi. Bu acı deneyimlerimiz yani bunları yaşayan bizler ister istemez her anı dakika dakika aktarmak durumundayız. Yine biz burada 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı adına buradayız.

Sürekli çalışma halindeyiz. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile bir aradayız. Az önce iktidar partisin sözcüsünün ifadesiyle, benim 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu sözüne alınganlık gösterdi ve farklı sözleriyle de beni biraz bu konuda açıkçası eleştirdi. Eleştirebilir, saygı duyuyorum.

Ama bu tarif benim inancımla ilgili, başkanımızın inancıyla ilgili bir tariftir. Bizim böyle bir atama vesaire süreci yoktur ama saygıya sıra gelince siz bir seçim bitmeden İstanbul’a belediye başkanı tarifleyip ve bütün İstanbul’u kazandı diye donattığınız için size karşı şerbetliyiz.

Az önce de ifade ettiğim gibi. Dolayısıyla ne yazık ki sizin sisteminize güvenmiyoruz. Ama memleketimizin kurumlarına güveniyoruz. Dünden beri açıklamalarımız var. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanımızın da açıklamaları var. Ve bütün kurumlara olan güvenini ifade etti, bir kuruma ifade etmedi.

Biz de etmedik, etmeyeceğiz de. Zaten bizi yanıltmadı. O da Anadolu Ajansı. Yani Anadolu Ajansı’nı düşünün 50,01’de neredeyse yarım saat tuttu. Onu bile 49’a indirmeye herhalde talimat alarak indirdi diye düşünmeden edemiyorum. O bakımdan bizim evet, devletim kurumu ama ne yazık ki bertaraf ettiğiniz, Kurtuluş Savaşı mücadelesinden bugüne büyük hizmetleri geçmiş Anadolu Ajansı’nı tabiri caizse bitkisel hayata soktunuz. Canını yediniz, bitirdiniz ama onu dahi biz ayağa kaldıracağız.

Demokratik tariflerden asla uzaklaşmıyoruz, hakkımızı arıyoruz. Bu sistemin, bu rejimin hepimizi çok sıkıntıya soktuğunu zaten biz biliyoruz. Düşüncesine bu ülkenin bakanları, makam araçlarıyla sistemli bir şekilde memleketin her tarafında siyasi propaganda yaptılar. Onlar da bizi de bu sistem zora soktu.

Bu sistem ne yazık ki bizi bu hale düşürdü. Milletimizin sıkıntısı zaten sistemle. Gördüğünüz gibi, baştan beri yaptığımız açıklamalarla aslında gerçekler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Biz gerçeğiz her şeyde bence. Yüzde 60’larda başlatılan manipülasyon yüzde 49’a indi. Şimdi 48’i görme ihtimali var. Ve şu anda sisteme giriş yapılmayan 7,5 oy var.

Bu bizim güçlü olduğumuz sandıklar. Yoğunlukla itiraz edilen sistematik bir sürecin işletildiği ortada. Hem nasılsa yüzde 60’a iki saate yakın veren var, Anadolu Ajansı fazla geçse de yüzde 29’da oy açıkladı. Ama devletin tüm kurumlarını bu anlamda sıkıntıya soktukları için artık Anadolu Ajansı bizim için yok hükmünde. Bir 31 Mart duygusu daha yaşatıyorlar.

Aynı manipülasyon, aynı tekniklerle milletimizi ne yazık ki bu gece de ekranlara mahkum edecekler. Ama biz asla vazgeçmeyeceğiz. Elimizdeki ıslak imzalı tutanaklar üzerinden sizlere açıklamalara devam edeceğiz. Sevgili Mansur Başkan sizleri bu sonuçlarla buluşturacak. Göreceksiniz biz inanıyoruz ki elimizdeki veriler, istatistik bilgimiz ve sonuçlara dönük süreç tüm milletimiz sabahleyin sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu önde görecektir.

Buna yüzde 100 inanıyoruz ve ıslak imzaların yüzde 70’e kadar ulaştığını biliyoruz. Ve ne yazık ki bir şeye daha dikkat çekmek isterim ki, 18.30’dan beri, bazı verilere hiç dokunulmadı, onlar değişmedi.

Bunlar da ilerleyen saatlerde analizlerini sizlere sunacağız. İlginç bir kurgu var orada, bunu çözmeye çalışıyoruz ama dediğim gibi biz kendi verilerimize, ıslak imzalı verilerimize, hassasiyetle, özenli bir şekilde çalışıyoruz ve sizlere sunmaya devam edeceğiz.
Son olarak şunu söyleyeyim, sandıklarda görev yapan arkadaşlarımız bu sürece alışkınlar. Türkiye’nin her neresinde olurlarsa olsunlar milletimizin namusu dediği oyunu sonuna kadar koruyacaklarına inanıyoruz.

Tüm görevlilere olan inancımız da var. Güvenlik güçlerinden ilçe seçim kurullarına ve yüksek seçim kuruluna kadar. Bir hassasiyet istirhamımız elbette var. Umuyorum ki sorunsuz bir süreci birlikte tamamlarız. Tekrar ifade edeyim, İnşallah zamanı gelince de burada çıkacaktır ve 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bütün liderlerle beraber sizlere gerekli açıklamaları daha önemli detaylarıyla açıklayacaktır.

MANSUR YAVAŞ GÜNCEL ORANLARI AÇIKLADI
Mansur Yavaş ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

''AA ile ilgili söylediğimiz sözleri eleştiriyorlar ama haksızlar. Son 7-8 seçim sonuçlarında biz bunu yaşadık.

Biz bunları yaşadığımız için daha tedbirliyiz ve ıslak imzalı sonuçlar üzerinden konuşuyoruz.

Diyarbakır’da teslim edilemeyen torbalar var ve Ankara’da da yoğun itirazlar sonucu alamadığımız sonuçlar var. Biz elimizde olan ıslak imzalar üzerinden konuşuyoruz.

Bizim elimizde olan ıslak imzalı tutanak yüzde 69.67’dir. Bu verilere göre de oransal olarak Kılıçdaroğlu yüzde 47,7; Erdoğan ise yüzde 45,8’dir.''

 
Kılıçdaroğlu'ndan YSK'ya uyarı!
 
Sinan Oğan: ''Görünen o ki seçimler ikinci tura kalacak''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli’nin sandığında Kılıçdaroğlu büyük fark attı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin oy kullandığı sandıktan Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
Kılıçdaroğlu'ndan yeni paylaşım!
CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
İmamoğlu ve Yavaş'tan son dakika açıklaması: Öndeyiz!
Türkiye genelinde oy sayımı devam ederken İBB Başkanı İmamoğlu ve Ankara ...
 
Öztrak: Anadolu Ajansı manipülasyonlarını son defa yapıyor!
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Anadolu Ajansı geleneksel manipülasyonlarını ...
Yayın yasağı kaldırıldı!
YSK Başkanı Ahmet Yener yayın yasağının 18:30 itibarı ile kaldırıldığını duyurdu.
Kılıçdaroğlu: Asla sandıkların başından ayrılmayın!
CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
Kahvehanede cinayet... Husumetlisi öldürdü!
İzmir'in Bergama ilçesindeki bir kahvehanede silahlı saldırıya uğrayan ...
Erdoğan'dan ''sandıklara sahip çıkın'' çağrısı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Oy verme işlemi ülkemiz genelinde, ...
Toplu oy kullanma kavgaları!
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde İYİ Parti sandık kurulu üyesi, toplu ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri