ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3866
    Dolar
  • Euro
    34,7862
    Euro
  • Altın
    2.435,930
    Altın
  • Bist-100
    10.000,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
4 Ekim 2019 Cuma - 16:40

İmamoğlu noktayı koydu... Bedeli ne olursa olsun!

TCDD’nin Haydarpaşa ve Sirkeci garlarındaki depolar için çıktığı kiralama ihalesinin ikinci aşamasında İBB’nin, Okçular Vakfı’nın eski genel müdürüne ait şirket ile yarışacak olmasını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “16 milyon insan adına Haydarpaşa olsun Sirkeci olsun her ikisiyle ilgili de kararlılığımızı söyledim. Diğer arkadaşların kararlılığı ne uğruna, ne için bilemem. Bedeli ne olursa olsun orası İstanbul halkının olacak” sözleri ile değerlendirdi.

İmamoğlu noktayı koydu... Bedeli ne olursa olsun!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle İBB'nin Fatih'teki Hayvan Aşılama ve Tedavi Ünitesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İmamoğlu, ziyaretinin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İmamoğlu'na TCDD'nin Haydarpaşa ve Sirkeci Gar sahalarındaki depo alanlarını kiralamak üzere açtığı ihalede İBB konsorsiyumu ile birlikte Okçular Vakfı'nın eski genel müdürüne ait şirketin sona kalmasına ilişkin değerlendirmesi soruldu. İmamoğlu “Sadece teknik bilgi aldım. Basından, internet üzerinden söylediğiniz yorumları okudum. Elbette her tüzel kişiliğin bu ihaleye iştirak etme hakkı var. Ama en başta söylediğim gibi biz bugün ihaleye kabul edildik. İhaleye girdik, ihaleyi almak için elimizden gelen çabayı gösterdik. İkinci aşamaya da 16 milyon insan adına ihaleye gireceğiz pazarlığa dahil olacağız. 16 milyon insan adına da burayı Haydarpaşa olsun Sirkeci olsun her ikisiyle ilgili de kararlılığımızı söyledim. Diğer arkadaşların kararlılığı ne uğruna ne için bilemem. Onu analiz etmek benim işim değil, ihaleye çıkanların işi. O beni ilgilendirmiyor ama İBB bu ilaheye girsin girmesin noktasında açıklamaları yapan TCDD genel müdürünün motivasyonu neydi onu anlamak istiyorum. Bizi neredeyse hafif tehdit ile ‘girmesi yanlıştır, rekabeti bozar' şeklinde tehdit etmesinin motivasyonunu anlayamadım. Bence Ulaştırma Bakanı'nın bunu derhal sorgulaması lazım” yanıtını verdi.

“TÜYOYU KİMDEN ALDI BİLMİYORUM”
İkinci aşamada yarışacakları firmanın bazı itirazları olacağına ilişkin açıklamasının sorulması üzerine de bundan sonraki sürecin takipçisi olacaklarını söyleyen İmamoğlu “Devletin en değerli, kamunun en değerli iki noktasının yine kamunun olması için mücadele veriyoruz. İhaleye 16 milyon insana ait İBB'nin kuruluşları girdi. İhaleyi aldığımız takdirde de İstanbul halkına kültür ve sanat adına hizmet edecek noktalar haline gelecek. Diğeri kendi hukuki anlayışı ile itiraz eder, başka şey yapar o bizi ilgilendirmiyor. Niçin itiraz edeceğini de bilmiyorum. Tüyoyu kimden aldı bilmiyorum. Genel müdürün kendi ifadesinden mi tüyo aldı onu da bilmiyorum. Ama biz İstanbul halkı adına o ihaleye gireceğiz sonuna kadar da almak için mücadelemizi vereceğiz” dedi. Aylık 30 bin TL olarak belirlenen tahmini kira bedeline karşılık diğer firmanın 300 bin TL'lik teklifinin hatırlatılması üzerine de “Günü gelince bakacağız. Ama bedeli ne olursa olsun orası İstanbul halkının olacak” dedi.

HAMİDİYE SU YORUMU: GÜLÜYORUM HALLERİNE
İmamoğlu, bazı kamu kurumlarının İBB iştiraklerinden Hamidiye A.Ş ile anlaşmalarını bitirme kararı almasına ilişkin soru üzerine de şu değerlendirmeyi yaptı: “Gülüyorum bu hallerine, sebebini kendileri açıklasın o benim işim değil. Ama ben her gün Hamidiye su içiyorum çok da iyi geliyor bana. Bu işlere takılan beyinlere şaşıyorum üzülüyorum yapacak bir şey yok. Kime yaranıyorlar bunu yaparak onu anlamış değilim. Bugüne kadar kutsal olan bu güzel suya bugün niye böyle bir bakış açısı var onu hele hiç anlamıyorum. Tam bir komedi filmi. Ama söyleyeyim Hamidiye suyun satışları arttı, daha da artacağa benziyor. Şu an yok satıyor. Ben bunu söyledikten sonra daha da fazla satacağını düşünüyorum.”
 

 
Otomobil, market önündeki tezgaha daldı
 
Başkan Soyer'den yerel yönetim yasa taslağı yorumu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meteoroloji uyardı... Dolu ve hortum tehlikesi!
Hava durumu yavaş yavaş değişiyor ve yaz havası geride kalıyor. Meteoroloji ...
O il Suriyelilere kapatıldı
Yalova’da Suriyeli mülteciler için ilk kayıt ikamet oturum izni kapatıldı...
TRT'nin "eşek" davasında tazminat
Bünyesinde 19 avukat bulunduran TRT'nin, “Maysa ve Bulut” adlı çizgi filmde ...
 
Hatay'dan acı haber geldi, 2 asker şehit
Hatay'ın Belen ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu yaralanan 7 askerden ...
Ege güne depremle uyandı
AKDENİZ'de, Muğla'nın Dalaman, Ortaca ve Marmaris ilçeleri açıklarında, ...
Belediyede rehine krizi... Başkan kapıyı kırdı
Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Şentürk, silahlı saldırgan tarafından ...
 
Dünyanın en zengin insanı Türkiye'de
Dünyanın en zengin ismi, e-ticaret sitesi Amazon’un sahibi Jeff Bezos, ...
‘Fahri sigara denetçiliği’ geliyor!
Sağlık Bakanı açıkladı: Sigara için kapalı alan tanımını değiştiriyoruz. ...
Usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu yaşamını yitirdi
Ünlü oyuncu Tarık Ünlüoğlu, 61 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncu bir süredir tedavi görüyordu.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri