ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4801
    Dolar
  • Euro
    34,9530
    Euro
  • Altın
    2.438,120
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/36°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/25°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rezidansta kadın cinayeti!
Rezidansta kadın cinayeti!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
20 Kasım 2020 Cuma - 10:12

İmamoğlu'nu dehşete düşüren yazı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'a "kamu kaynaklarını kullanarak karşı çıktığı gerekçesiyle" hakkında soruşturma başlatılmasıyla ilgili "Cuma günü bana soruşturma yazısı geldi. Okuduğumda dehşete düştüm" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu nu dehşete düşüren yazı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında hakkında açılan Kanal İstanbul soruşturmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu…

İmamoğlu, soruşturma yazısında müfettişin kendisi hakkında ‘bölücülük’ imasında bulunulduğunu belirterek, “Hadi oradan sen kimsin ya” tepkisini dile getirdi.

İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

* Sayın Bakan’a kısa ve öz bir cümle söylemek istiyorum. Makamının adında şehir ve çevre geçen bir bakanın burada yapılacak kanalın Süveyş ile Panama ile paralel tutması… Yani ne diyeyim? Tanımlayacak laf bulamıyorum. Ben kaç kere davet ettim. Kaç tane panelimiz, briefingimiz, sunumumuz var, kaç tane davetimiz var kanal ile ilgili. İlgi duyup geldiler mi, temsilci yolladılar mı?

* 30’ya yakın bilim insanı raporlarını kitap haline getirdi, onu yolladım, dönüp ‘sayın İmamoğlu ne düşünüyorsunuz?’ dediniz mi sayın Bakan? Melen ile ilgili, Cumhurbaşkanı rahmetli Demirel, yanına DSİ Genel Müdürü’nü alıyor, yanına bakanını alıyor, şimdiki cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan’ı belediye başkanıyken ziyaret ediyor.

* Cuma günü bana soruşturma yazısı geldi. Okuduğumda dehşete düştüm. Sayın Meral Akşener’e duyarlılığı için çok teşekkür ediyorum. Cuma günü ben bu yazıyı aldıktan sonra benim sayın Akşener’e bir ziyaretim oldu, çok üzüntülüydüm kendilerine bahsettim. Dehşet içindeydim.

* İdare bütünlüğünü bozucu eylemde bulunduğumu iddia ediyor müfettiş. Tam 1 sayfa, bölücü devlet otoritesi tanımaz benimle ilgili imada bulunuyor. Hadi oradan sen kimsin ya? Bölücülük yapan kendisi. Bazıları ortaya çıkıp diyecek ki bölücülük yok, algı yapıyor falan… Geçin bu işleri.

* Kanal İstanbul projesi, bir seçim projesidir. Adı da çılgın proje. Tam 9 yıl sonra tartışmalı bir ÇED raporuyla gündeme geldi. ÇED raporuna ben dahil on binlerce İstanbullu vatandaş itiraz başvurusu yaptı.

“SON 3 GÜNDE İSTANBUL TARİHİNDE İLK DEFA 400'LÜ SAYILAR GİDİYOR”

Covid-19 salgınında vaka sayılarının hızla artması nedeniyle İstanbul'da 3 haftalık bir kapanma öneren İmamoğlu son 3 güne ait vefat sayılarını da açıkladı.

Geçen sene Kasım ayına göre bu sene ölüm sayılarında 2 kat artışın olduğunu ifade eden İmamoğlu, acil tedbir alınması gerektiğini söyledi.

İmamoğlu şöyle konuştu:

* 17 Kasım'da İstanbul'daki toplam vefat sayımız 410, aynı gün bulaşıcı hastalıktan vefat sayımız 164. Sadece İstanbul'u söylüyorum. 18 Kasım toplam vefat sayısı 424 bulaşıcı hastalık sayısı 164. Dün toplam vefat sayısı 441'e ulaştı, bulaşıcı hastalıktan ölen toplam hasta sayısı 180.

Son 3 günde İstanbul tarihinde ilk defa 400'lü sayılar gidiyor. Geçen yıl Kasım ayında vefat sayısı 200, iki katını aşmış. 12 Mart- 19 Kasım arasında bizim bulaşıcı hastalıktan İstanbul'da ulaştığımız vefat sayısı 10 bin 681. Ben de feryat ediyorum hep birlikte 3 haftalık bir kapanma öneriyorum.

* Sağlık Danışma Kurulumuzun cümlesi şöyle: Mümkünse ardışık ve geniş ölçekli olması gerekirken sadece hafta sonları ardışık uygulandığı, bunun dışında riskli gruplar için zaman sınırlaması hariç kesintisiz bir sınırlama tedbiri olmadığı görünmektedir.

* Tam kapanma olmadığı sürece salgın için istenilen sonuç alınamayacak. Sınırlı tedbirler bu anlamda daha ciddi sorunlar yaratabilir.  Biz milli ve dini bayramlarımızın denk geldiği zamanlarda 14-15 gün tatil yapmıştık. Alışığız yani işletmelerimizi kapatmaya. İnsanlarımızı yaşatacağız ekonomiyle ilgili sorunları aşacağız.

 
Türkiye'de de kullanılan korona ilacı ile ilgili şok açıklama
 
Sarıklı öğrencilerden saçı açık öğretmene tehdit!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emine hemşire koronavirüse yenik düştü!
Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan ...
Korona yasaklarından kimler muaf olacak?
İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği genelgede, Covid-19 tedbirleri ...
Abdülhamid’in torunu Atatürk’ü hedef aldı
Yeniden Refah Partisi kurucular kurulu üyesi ve Genel Başkan Fatih Erbakan’ın ...
 
‘Bu cami benim’ diyen kadın cemaati canından bezdirdi
Eskişehir'deki Medine Camii'ni kendisinin yaptırdığını öne süren Ayten ...
AK Partili belediyenin yaptığı köprü açılmadan çöktü!
Samsun'un Vezirköprü ilçesinde AK Partili Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
Beslediği hamsterı önce tokatladı, sonra ısırmaya çalıştı
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde kameralara yansıyan olayda, kimliği henüz ...
 
Aydın'dan acı haber!
Aydın'da çocukluk çağı kanseri olarak bilinen nöroblastom hastalığı ile ...
Türkiye, Suriyeliler'i geri göndermek istemiyor mu?
Suriyeli sığınmacılar ile ilgili 11-12 Kasım’da Birleşmiş Milletler’in ...
Avokado hırsızları tutuklandı!
Antalya'nın Alanya ilçesinde avokado hırsızlığıyla ilgili gözaltına alınan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri