ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3244
    Dolar
  • Euro
    35,0705
    Euro
  • Altın
    2.282,260
    Altın
  • Bist-100
    9,01
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor!
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor!
Emekli olan Yıldız Tilbe aldığı maaşa isyan etti!
Emekli olan Yıldız Tilbe aldığı maaşa isyan etti!
Galatasaray Cem Küçük’ü RTÜK’e şikayet etti!
Galatasaray Cem Küçük’ü RTÜK’e şikayet etti!
Gamze'nin ölümünde kan donduran detaylar... Anneye müebbet hapis!
Gamze'nin ölümünde kan donduran detaylar... Anneye müebbet hapis!
29 Kasım 2019 Cuma - 20:15

İmamoğlu’ndan AK Partililer'e zam çağrısı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2020 yılı için öngörülen su zammının AK Parti grubunun oyları ile reddedilmesini “ucuz kahramanlık” olarak yorumlayarak tepki gösterdi. İmamoğlu, “Vatandaşın aklıyla alay etmeyin. Bu zammın yapılmasını istemediniz mi? Hadi o zaman ben de sizi davet ediyorum, AKP milletvekillerinize seslenin, bu millet adına bütün zamları geri alsınlar. Millet de rahatlasın, İSKİ de rahatlasın” çağrısı yaptı.

İmamoğlu’ndan AK Partililer e zam çağrısı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'deki başkanlık makamında gündemdeki su zammı ve Kanal İstanbul projesi ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İSKİ Genel Kurulu'nda “zamlı su tarifesi”nin AK Parti'nin oylarıyla reddedilmesini “ucuz kahramanlık” olarak niteleyen İmamoğlu “Talihsiz bir gündü, ucuz kahramanlık. Ucuz olduğu kadar da anlamsız siyasi bir hareket. Gerçeklikle uyuşmayan, ne yapmak istediklerinin anlaşılmadığı bir karar süreci işlettiler” dedi.

AK Parti grubuna “Zamma karşı olduklarını söylüyorlar. Hangi zamma karşısınız? Elektrik, akaryakıt ya da doğalgaz zammına mı karşısınız?” sorularını yönelten İmamoğlu şunları söyledi:

*Siz siyasi olarak zam yapılmasına karşıysanız özellikle AKP grubunun siyasi üstlerinden talimat almadan hareket etmedikleri ortadadır, nettir bu. Dolayısıyla talimat süreci böyle işletildiyse talimat verenlere, keşke İstanbul'u düşünen meclis üyeleri şunu sorsaydı: ‘Siz niçin akaryakıta zam yaptınız Ankara milletvekilleri?' TBMM'de de AKP milletvekilleri çoğunluk.

*Vatandaşın aklıyla alay etmeyin. Bu zammın yapılmasını istemediniz mi? Hadi o zaman ben de sizi davet ediyorum, AKP milletvekillerinize seslenin, bu millet adına bütün zamları geri alsınlar. Bizim sorunumuz yok o zaman. Hatta kara geçeriz. Bu bahsettiğim etkin zamları geri alsınlar. Millet de rahatlasın, İSKİ de rahatlasın.

İmamoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“ORTADA BARAJ YOK”

Kendilerinin de zam yapmak istemediğini, masum bir teklif sunduklarını dile getiren İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;
*Toplumu düşünerek zam yaptık. Az tüketenin aslında zammı yaşamayacağı yani çok tüketenin daha fazla ücret vereceği bir üç kademeli fiyat tarifesini devreye sokmak adına bir öneri oluşturdu benim arkadaşlarım. Yani bunları görmezden gelip şov yapmanın, hiçbir faydası yok İstanbul'a.

*İSKİ, İstanbul'u nasıl devraldı? Sayın Cumhurbaşkanının birkaç gün önceki ifadesiyle; ‘Biraz kuraklık yaşayınca İstanbul su sorunu yaşayacak' tereddütlünü ortaya koydu. Sayın Cumhurbaşkanı haklı. Çünkü biz öyle bir İstanbul devraldık. Daha önce söyledikleri gibi 2040'a 2071'e kadar, nüfusu 30-35 milyon da olsa su sorunu yaşamayacak bir İstanbul devralmadık.

*Önce bununla bir yüzleşsinler. Hatta 7 Aralık'ta 3 yıl geçmiş olacak. Sayın Veysel Eroğlu'nun geçmişteki DSİ'nin bağlı olduğu bakanlığı yöneten Sayın Bakanın kendi ifadesi var: ‘7 Aralık 2016 şu saatte Melen Barajı hizmete girecek.' Biz göreve geldiğimizde çoktan Melen Barajı, yaklaşık 9 milyon metrekare su toplama alanı olan baraj suyla dolu olmalıydı, İstanbul'a su basıyor olmalıydı.

*Bakın orada, su basma ile süreç bitmiş, enerji ile ilgili yatırımlar yapmaya hazır, her şey hazır, ama ortada baraj yok. Niye yok? Niçin yapılmadı? İstanbul'un kıymetli meclis üyeleri bunu niye sormuyorsunuz? Milyarlarca lira harcandı. Şimdi onun tadilatı için, belki 600 milyonun üzerinde maliyette harcamalar yapılacak. Bunları niye sormuyorsunuz? “ dedi.


İmamoğlu, gerekli tedbirleri alacaklarını belirterek “Zammı reddeden anlayışla ne yapmak istediklerini hukuken de anlamaya çalışacağız. Yıllarca bu şehre pahalı su tükettirmiş bir iktidarın dönemine de biz son verdik. Suda indirimi biz yaptık. Ama o ara dönemde benim bir süreliğine elimden görevin alındığı dönemde onu bile yanlış geçirdiler. Kademeyi ortadan kaldırdılar. Az tüketene çok fatura çok tüketene az faturayı devreye soktular. Biz onu da düzeltecektik. Ama düzelteceğimiz vakitler gelir” dedi.

İSKİ'Yİ BATIRAMAZLAR

Zammın reddedilmesinin “İSKİ'yi batırmaya yönelik bir girişim” olduğu şeklindeki yorumlar ile ilgili İmamoğlu “Yok. Batırmaya gücü yetmez. 130 değil 170 değil 370 de olsa ona gücü yetmez meclis üyelerinin. Yani kimsenin haddine değil. Tedbirleri alacak seviyedeyiz. Batma diye bir şey yok. Tedbirleri alacak seviyedeyiz. Tümüyle dün yapılanlar ucuz kahramanlıktı. Son bir gün kala bu kararlar ortaya çıktı. Sanırım talimat öyle geldi” değerlendirmesinde bulundu.

KANAL İSTANBUL'A TÜMÜYLE KARŞI OLDUĞUMUZU AÇIKLADIK

Kanal İstanbul projesi ile ilgili Ankara'da düzenlenen toplantıya katılan İBB'nin yaptığı sunumla ilgili soru üzerine İmamoğlu bakanlıktaki toplantıda projeye tümüyle karşı olduklarını açıkladıklarını aktardı.

İstanbul gibi kadim bir kentin, bir şehri alabora edecek, mahvedecek bir projeye gereksinimi olmadığını vurgulayan İmamoğlu “Bu şehre bugüne kadar ‘ihanet ettik' denen kavramların 100 katı. Bu kadar derin bir sorundur. Öyle bir ihtiyacı yok İstanbul'un. Depreme en yakın havzanın olduğu noktadan Küçükçekmece Gölü'nün oradan bir kanal ile İstanbul'u ikiye bölüyorsunuz. Stratejik olarak güvenlik olarak ulaşılmaz, erişilmez ada oluşturuyorsunuz. Depremin etkilerini güçlendiriyorsunuz. Neresinden dinlesek elinizde kalır. Bugüne kadar yapılan ihanetleri 100 ile çarpın” dedi.

REFERANDUM ÖNERDİ

Kanal İstanbul ile ilgili referandum önerisinde bulunan İmamoğlu şunları söyledi:

*Bu millete, bu şehre sormak zorundasınız. En doğru kararı millet vermez mi? Söz milletindir demedik mi? Benden çok geçmiş dönemin yönetenleri bu cümleleri kurmadı mı? Millete bunu tek tek anlatalım millete soralım.. Millet Kanal İstanbul'dan ne bekliyor Allah aşkına? İş mi bekliyor, aş mı bekliyor?.

*En az 6-7 yıl bu şehri alabora etmenin, her tarafı inşaata çevirmenin anlamı ne? Ne biliyor musunuz? Yine milletin aklıyla oyun oynamak. Şu anda bu ülkede ekonomik sorunlar var. Her gün travmalar yaşanıyor, işsizlik almış başını gidiyor. 2011'de ‘çılgın proje' dedikleri iş acaba yine işe yarar mı diye milletin önüne böyle bir şeyi servis etmeye kalkıyorlar.

*Tümüyle yanlış bir iştir karşısındayız. Herkese anlatalım, bütün bilim insanları şeffaf olarak bu işi tartışsınlar. Bütün akademisyenler, yatırım unsurları, ekonomistler, ülkesini seven herkes bu işi tartışsın ondan sonra da halka soralım.

O PARA İLE İSTANBUL'UN DEPREM SORUNUNU ÇÖZELİM

Projenin maliyetinin 65-75 milyar lira olarak açıklandığını hatırlatan İmamoğlu “Bu paralarla İstanbul'un deprem sorununu çözelim. İstanbul'da 50 bin binanın risk altında olduğuna dair rapor var. Benden önceki yönetimlerin hazırladığı raporlarda var. İstanbul'da depremi çözememiş bir basiretsiz bir dönemi İstanbul'a yaşatmışken İstanbul'a 65-70 milyar belki de 100 milyar harcayacaklar” diye konuştu.

DSİ DE OLUMSUZ RAPOR VERDİ

İmamoğlu, hesaplara göre 1,5 milyar metreküp hafriyat çıkmasının öngörüldüğünü aktararak “1.5 milyar metreküp hafriyat ne demek? Esenler, Bağcılar, Güngören'in 30-35 metre yukarıya doğru havalanması demek. Yapılan toplantıda hiç kimse bununla ilgili konuşmamış. Devlet Su İşleri (DSİ) de bu işe karşı çıkmış. Altını çizelim. Yapılan toplantıda olumsuz rapor vermiş DSİ. Doğru, hiçbir teknik kurulun buna olumlu rapor verme hakkı da yok, haddi de yok, şansı da yok. Biz çölün ortasında bir kent değiliz. Çölün ortasında parayla alabora edilecek ya da parayla kurulan bir kent değiliz. Bu kent Allah'ın bir lütfu. Bu şehre ihanet etmeyin, ettirmeyeceğiz” dedi.

Etiketler:
 
Cadde ortasında öldürüp, başında bekledi
 
Metro inşaatında göçük: 1 işçi öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli’den Arınç’a çok sert sözler: Kuyruk acısı varmış gibi konuşuyor, ağzını kapatsa iyi olacak!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu ...
AK Parti'den İzmir Büyükşehir'e su zammı eleştirisi...
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
O isim için flaş karar! Deniz Yücel ve Murat Bakan'ı suçladı
Selçuk'taki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Belediye ...
 
CHP’li Sındır: "Susmayacağız! Susturamazsınız!
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ...
Cem Uzan dönüyor mu? Avukatı açıkladı...
2009 yılında ülkeyi terk eden iş adamı ve siyasetçi Cem Uzan’ın Türkiye’ye ...
Alevilere yönelik provokasyona Erdoğan'dan tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de bir evin duvarına yazılan ...
 
Soylu'dan ilginç Arapça tabela açıklaması! Suriyeli dükkanları tabeladan tanıyıp parçalıyorlardı...
İzmir'de düzenlenen Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Bölgesel Üst Düzey Çalıştayı'na ...
"Siyanür değil, yoksulluk öldürüyor"
CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, artan işsizlik ve intihar ...
'Patent ve Marka Kurumu 2 milyon TL zarar etti'
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Sayıştay’ın ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri