ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2510
    Dolar
  • Euro
    34,6899
    Euro
  • Altın
    2.401,820
    Altın
  • Bist-100
    10.337,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/27°
    ADANA
  • ANKARA
    7/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/30°
    IZMIR
  • KONYA
    10/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
8 Aralık 2020 Salı - 19:40

İşte Çin aşısının Türkiye'ye faturası!

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği ve tartıştığı sorunun cevabı AK Parti eski Milletvekili, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın’dan geldi. Aydın, Türkiye’nin Çin’e corona aşısı için ödediği faturayla ilgili, “Bu işin 4 katrilyon (4 milyar) civarında bir bedeli var” dedi. Buna göre Çin aşısının bir dozu yaklaşık 10 dolara geliyor.

İşte Çin aşısının Türkiye ye faturası!

AK Parti eski Milletvekili, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın Türkiye'nin merak ettiği sorunun cevabını verdi.

Bir televizyon kanalında konuşan Prof. Dr. Aydın, Türkiye'nin Çin'den aldığı aşı için, “4 katrilyon civarında bir bedeli var bu işin” ifadesini kullandı. İki ülke arasında imzalanan sözleşmenin detaylarına da değinen Aydın, Sadece Türkiye için sözleşmeye ek bir madde konulduğunu kaydederek, “Bu parayı taahhüt ettiğinde, sözleşmede tek Türkiye'de olan bir cümle vardır o da şudur; Eğer Faz3 çalışmaları açıklandığında bize taahhüt ettiğiniz başarı oranını görmezsek biz bu aşıyı almayız, size de parayı vermeyiz. Paramızı da geri alırız. Bu anlaşmanın altında özel bir maddedir” şeklinde konuştu.

BİR DOZ 10 DOLAR MI?

Prof. Dr. Aydın'ın dile getirdiği “4 katrilyon”un 4 milyar lira olduğu düşünüldüğünde 50 milyon sipariş edildiği açıklanan aşının bir dozunun 80 liraya yani yaklaşık 10 dolara geldiği ortaya çıkıyor. Aynı aşıyı Brezilya'nın 10, Endonezya'nın 13.5 dolara aldığı açıklanmıştı.

“EŞİM, OĞLUM, KIZIM, DAMADIM AŞI OLDUK”

Prof. Dr. Kemalettin Aydın açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

* Ben sağlık çalışanı kolunda gönüllü oldum. Geçen hafta da sağlık çalışanı dışındaki gönüllüler açıldı. 12 bin kişi… Orda da eşim, kızım, oğlum, damadım da gönüllü oldu. ilk aşılarını yaptırdılar. Bunu toplumu bilgilendirmek adına vereyim.

* Peki bizim sürecimiz nasıl oluyor… Topluma yapılan çalışmada nasıl oluyor. Bu iş tamamen kapalı.. Üzerinde kodlar olan aşılar geliyor. Ama bu kodlar bir merkezde biliniyor. Hangisinde aşı var, hangisinde aşı özelliği göstermeyen sıvı va bilinmiyor. Türkiye'de 1300'ün üzerinde yapılan var.

* Bunların içinde 40 kişi Covid hastası olunca o zaman çalışma kırılıyor. İşte etkinlik de o zaman çıkıyor. Faz3'ün ara sonuçları böyle bildirilecek.

“ANLAŞMANIN ALTINDA ÖZEL BİR MADDE”

* Türkiye'de de tartışılıyor ya, Faz3'ü var, yok diyerek…. Faz3'ün, Türkiye'de bu ayın 25'inde bu aşıyı yaptırabilme imkanına kavuşacak. Çünkü lojistik, dağıtım Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda aşının sağlıklı transferi olduğu, stabilitesi gibi incelemeleri var 13 gün.. O arada da faz3 çıkacak.

* Türkiye'de uygulanana kadar biz Faz3'ü görmüş olacağız. Açıklanacak. Türkiye zaten bu kadar parayı… 4 katrilyon civarında bir bedeli var bu işin… Bu parayı taahhüt ettiğinde, sözleşmede tek Türkiye'de olan bir cümle vardır o da şudur… Eğer Faz3 çalışmaları açıklandığında sizin bize taahhüt ettiğiniz başarı oranını görmezsek biz bu aşıyı almayız, size de parayı vermeyiz. Paramızı da geri alırız.  Bu anlaşmanın altında özel bir maddedir.

* Peki başarı nasıl görülecek. Şimdi 40 kişi Covid oldu… Bunlar açılacak bakılacak… Kodlarına bakılacak.. Hangisi su, hangisine aşı verildi. Diyelim bu 40 kişiden birine aşı verildiği halde Covid oldu. 39 tanesine de su verildiği halde Covid oldu. 40'ta 1 ne demek yüzde 2.5 demektir. Yani aşının başarısı yüzde 97.5'tir.

* Diyelim 40 kişinin 10'u aşı yapıldığı halde Covid oldu. O zaman aşının başarısı yüzde 75 olur. Bu çalışma Türkiye Cumhuriyeti'ndeki vatandaşlara aşı yapılmadan önce bu toplumla sağlık otoritesiyle paylaşılacak ona göre aşı devam edecek.

 
211 can kaybı, 33 bin 198 yeni vaka
 
Kılıçdaroğlu: ''İzmir'in talanına karşı çıkmalıyız''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
211 can kaybı, 33 bin 198 yeni vaka
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 8 Aralık Salı gününün korona tablosuna ...
Kalabalık caddelere korona kotası! İLK UYGULAMA KARŞIYAKA ÇARŞI...
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kent genelinde yeni tip koronavirüs önlemleri ...
Ayhan Sefer Üstün'ün evine silahlı saldırı
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün, Sakarya'da ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Ayda ve Elif'e ziyaret!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir depreminde enkaz altından ...
Foça açıklarında savaş gemisi batığı bulundu
İzmir'in Foça ilçesi açıklarında, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz ...
Melih Gökçek'ten Mansur Yavaş'a tehdit
Ankara'nın talimatla görevinden istifa ettirilen eski Belediye Başkanı ...
 
Türkiye'de kullanılacak Çin aşısı ile ilgili kritik açıklama
Çin'in geliştirdiği koronavirüs aşısı Sinovac'ı üreten Endonezyalı Bio ...
Depremzedelere istihdam desteği
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Toplum Yararına Programlar ...
Lösemiyi yendi, kanser hastalarının yardımına koştu
Lösemiyi gördüğü tedaviyle yenen 20 yaşındaki genç, kanser hastalarına ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri