ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3667
    Dolar
  • Euro
    34,7691
    Euro
  • Altın
    2.394,190
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
19 Nisan 2024 Cuma - 15:33

İzkitapfest'e coşkulu açılış... Tugay: ''Kitapların şenliğini başlatıyoruz''

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen İzkitapfest Kültürpark’ta "Çocuk edebiyatı" ana temasıyla coşkulu bir törenle başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Bugün kitapların şenliğini başlatıyoruz. Ülkemizin ilk fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı'yla yaşadığımız bu geleneğe İzkitapfesti'i de ekledik" dedi. Fuarın onur konuğu Ahmet Ümit ise okuyucularına İzmir ile ilgili bir roman yazacağının müjdesini verdi. 

İzkitapfest e coşkulu açılış... Tugay:  Kitapların şenliğini başlatıyoruz

SONKALEİZMİR-Kültürpark'ta düzenlenen İzkitapfest açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, onur konuğu yazar Ahmet Ümit, Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, yazar ve eski CHP milletvekili Kemal Anadol, SNS Fuarcılık kurucu ortağı Saruhanlı Simsaroğlu ile yurttaşlar katıldı.

 

"KİTAPLARIN ŞENLİĞİ BAŞLADI"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzkitapfest'in önemine değinirken şöyle konuştu:

"Anadolu kültürünün beşiğinde, İzmir'deyiz. Dünyanın en güzel kentlerinden birindeyiz. Kültürpark'tayız. İzmir'i İzmir yapan mekanlardan birindeyiz. Mevsim bahar, konumuz kitap, edebiyat, hikaye, roman, şair, şiir... Bugün İzmirimiz'in hazinesi, Kültürpark'ın kapılarından geçerken geldiğimiz yer sadece Kültürpark değildi. Zamanları ve mekanları aşan bir yolculuğa adım attık hep birlikte. Öyle ki parkımızın sınırları genişledi. İçine tüm zamanları, coğrafyaları, evrenin sonsuzluğunu ve dünyanın tüm hikayelerini aldı. İnsanlığın başlangıcından bu yana üretilen fikirler, yaşanan duygular, durumlar, hikayeler bilimin ve sanatın bütün yolculuğu burada. Kültürpark'ın sınırları içerisinde bugün. Çünkü bugün kitapların şenliğini başlatıyoruz. Çünkü kitaplar bizi dünyaya açıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'de ilk defa açık alandaki kitap festivalini, İzkitapfest'i gerçekleştiriyoruz. Fuarımızın ana teması 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na yakışacak şekilde çocuk edebiyatı."



"KÜLTÜRPARK'A BAHAR GELDİ"


Başkan Tugay açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Herkes kitap okuma sevgisiyle doğar. Çünkü merak etmek insanın doğasında vardır. Merakı karşılamanın yolu da kitaplardan geçer. Çocuklar büyüdükçe bu merak duygusunu kaybetmesin. Okumaktan, öğrenmekten, hayal etmekten, kendini başkalarının yerine koyabilmekten vazgeçmesin diye bu ilk festivalimizi onlara ithaf ettik. Örneğin  Ahmet Ümit'le tanışacaklar. Ahmet Ümit'in 'Sultanı öldürmek' romanından esinlenerek gizem dolu macera oyununu ilk kez bu fuarda gerçekleştireceğiz. Bugünden itibaren 28 Nisan akşamına kadar yaklaşık 800 yazar gazeteci ve çizerle buluşacağız. Ülkemizin ilk fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı'yla yaşadığımız bu geleneğe  İZKİTAH Fest'i de ekledik. Baharın coşkusuyla, Kültürpark'ta slogan baharın coşkusuyla Kültürpark'ta, sloganıyla düzenlediğimiz festival sayesinde, Kültürpark'a işte şimdi bahar geldi."


AHMET ÜMİT'TEN İZMİR ROMANI MÜJDESİ

İzkitapfest'in onur konuğu Ahmet Ümit ise "Fuarının onur konuğu olmak muhteşem bir şey. Beni buna layık gören herkese çok çok teşekkür ediyorum. Sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Umarım çok daha iyi yerlere gidecek Türkiye. 31 Mart'tan bu yana çok mutluyuz. Daha aydınlık günler bizi bekliyor. Türkiye'de hep şu sorun var. Kitap okunmuyor. Bu cehaleti nasıl ortadan kaldıracağız? Okullarda verilen eğitim belli. Ama çocuklarımızı edebiyatı nasıl sevdireceğiz? Bu en önemli meselelerden biri olarak duruyor. Nasıl ki çocuklarımıza, süt, et, yumurta, ıspanak gibi gıda maddeleri zorunluysa kitap okutmanın da zorunlu olması gerekiyor. Yani bu artık bir lüks değil. Bir roman okumak. Bir masal okumak, bir şiir okumak edebiyat, sanat, lüks değil. Eğer bunlar olmazsa Türkiye maalesef karanlıktan kurtulamıyor. O nedenle asıl mesele bizim sanatı, edebiyatı, zorunlu tüketim maddesi haline getirmemiz gerekiyor. 
Hep söyleniyor İzmir'le ilgili bir roman yazmayacak mısınız? İzmir yazmadan ölmeyeceğim. Merak etmeyin. İzmir'le ilgili şahane bir roman yazacağım. Ama tabii tarihi bir roman olacak. Tabii ne olacak? Ve elbette bu şehrin ilk ozanı dediğimiz ve yeryüzünde edebiyatın ilk kuruculardan biri olan büyük Homeros'la ilgili olacak."



ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİKLER

23 Nisan haftasında Kültürpark’ın her köşesinde büyük bir coşku yaşanacak. Ana teması “Çocuk Edebiyatı” olarak belirlenen fuarda, çim alanda 23 Nisan saat 15.00’te Evrencan Gündüz konseri, Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda 24 Nisan günü saat 19.00’da Rafadan Tayfa Müzikali, 26 Nisan günü saat 19.00’da Kral Şakir Müzikali, Ahşap Sahne’de 27 Nisan saat 12.00’de Şubadap konseri, saat 15.00’te Çocuk Tiyatrosu ve Masal Saati, saat 20.00’de Siyah Grubu konseri, 28 Nisan günü saat 14.00’te Köy Tiyatroları, saat 15.00’te İMD Ritim Grubu, 16.00’da Future Dans Grubu gösterisi gibi birçok etkinlik düzenlenecek.

 
CHP'den flaş talimat! Başka parti lehine çalışanlara ihraç!
 
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası'nda sivrisinek ve haşereyle mücadele!
Kuşadası Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden sinek ve haşerelere karşı ...
Karşıyaka’da En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’na başvurular başlıyor!
Karşıyaka Belediyesi tarafından 22’nci kez düzenlenecek ‘En Güzel Balkon ...
Başkan Görkem Duman muhtarlarla buluştu!
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, görev süresi boyunca birlikte yol ...
 
İzmirliler gönül rahatlığıyla teleferik keyfi sürecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği standartlarında hizmet ...
Metro ve tramvaya Maraton İzmir düzenlemesi...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 21 Nisan Pazar günü 5’incisini düzenleyeceği ...
Kaymakam Sarı'dan Başkan Türkmen'e tebrik ziyareti
Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ...
 
Bergama Belediyesi'nin borcu açıklandı...
Bergama Belediye Başkanı CHP'li Tanju Çelik, yerel seçimde AK Parti'den ...
Alaçatı Ot Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı...
Ülke sınırlarını aşan müzik ve şovlarıyla Ayhan Sicimoğlu ve Latin All ...
Başkan Kınay: ''Köy Enstitüleri aydınlık demek''
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri