ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/20°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/23°
    IZMIR
  • KONYA
    7/13°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
30 Haziran 2021 Çarşamba - 16:57

İzmir Barosu'na Ali Erbaş soruşturması

Adalet Bakanlığı, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ve 10 yönetim kurulu üyesi hakkında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik açıklamaları nedeniyle soruşturma izni verdi. Erbaş'ın 24 Nisan 2020'de Ankara'da cuma hutbesindeki açıklamalarını hatırlatan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, "Erbaş, evlilik dışı yaşamı ve LGBTİ bireyleri salgın ve afetlerin sebebi olarak göstermişti. nefret ve ayrımcı söylemlere tepki göstermiştik. Bedeli ne olursa olsun kral çıplak demeye devam edeceğiz" dedi.

İzmir Barosu na Ali Erbaş soruşturması

SONKALEİZMİR (ÖZEL)-İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ile 10 yönetim kurulu üyesi hakkında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında yaptıkları açıklama nedeniyle soruşturma izni verildi. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne iletilen şikayetler üzerine soruşturma izni verildiğini İzmir Barosu'na gönderdiği yazı ile tebliğ etti. İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel "Bakanlık niçin, hangi suç ve sebeple soruşturma izni veriyor. Asıl soruşturulması gereken o sözlerin sahibi olan şahsın yaptığı açıklamalardır" diyerek duruma tepki gösterdi. 

(İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel)

"ASLA SUSUP, TESLİM OLMAYACAĞIZ"

SONKALE'ye konuşan Yücel, Erbaş'ın Ankara Hacı Bayram Cami cuma hutbesindeki sözlerinin ayrımcılık ve nefret söylemleri içerdiğini belirterek şunları söyledi:

"Biz Diyanet İşleri Başkanı'nın sözlerinin nefret söylemi içerdiğini ve soruşturulması gerektiğini belirtmiştik. Bununla ilgili açıklama yayınlamıştık. Birkaç kişinin şikayeti üzerine savcılık tarafından dosya 'Ne yapalım' sorusuyla Adalet Bakanlığı'na gönderilmiş. Bakanlık da soruşturma izni vermiş. Biz, bir kısım yurttaşları diğerlerine karşı ayrımcılığa tabi tutarak şiddete maruz kalmalarına neden olacak açıklamalar yapıyorsunuz demiştik. Bunu söyleyen bir kuruma bakanlık neden soruşturma izni verir anlamak mümkün değil. Aynı şahıs Ayasofya'da kılıçla gelmek suretiyle Mustafa Kemal Atatürk'ün aleyhinde sözler söyledi. Yine Cumhuriyet değerlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 'Keşke Yunanlar galip gelseydi' diyen insanları ziyaret etti. Tüm bunlar için her seferinde şikayette ve suç duyurusunda bulunduk. Onlar bir kenarda dururken, vay efendim bunu nasıl söylersiniz diye İzmir Barosu'nun üzerine geliyorlar. Sanıyorlar ki vazgeçeceğiz, susacağız, teslim olacağız. Asla bu olmayacak."

"YARGILANMAKTAN ÇEKİNMEYİZ"

Bir hukuk kurumu olarak doğruları söylemekten vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Özkan Yücel şöyle devam etti: 

"Mücadele geleneğimizde var. Bedeli ne olursa olsun gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Soruşturmalar ya da benzerleri bizi yolumuzdan geri çeviremeyecek. Bu ülkede yaşayan LGBTİ bireyler var. Onlar da bu ülkenin yurttaşı. Anayasa herkes diye başlar. Hiçbir iktidara, güç sahibine cinsel ve dinsel yönelimi sebebiyle ayrımcılık yapma hakkı vermez. Biz bunu hatırlatmıştık, herkesi korumak zorundasınız demiştik. Gücümüzü hukuktan alıyoruz. Doğru bildiğimizi söylemeye, kral çıplak demeye devam edeceğiz. İzmir Barosu'nun tarihsel misyonu bunu emreder. Gördüğümüz yanlışa susmak bizim kabul edebileceğimiz bir olay değildir. Bu izni veren Adalet Bakanlığı kovuşturma izni de verir. Bir mahkemeye çıkmamızı ve yargılanmamızı isteyebilir. Çıkarız ve yargılanırız. Ne söylediğimiz sözlerden ne de gerçekleştirdiğimiz eylemlerden dolayı yargılanmaktan çekindik. Onları birer onur madalyası olarak göğsümüze takar ve yolumuza devam ederiz."

(Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş)

ERBAŞ NELER SÖYLEMİŞTİ?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, 24 Nisan 2020'te Ankara'da Hacı Bayram Cami cuma hutbesinde şunları söylemişti: 

"İslam, zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti. Yılda yüz binlerce insan gayrimeşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim" 

KINAMA AÇIKLAMASI YAPILDI

İzmir Barosu da Erbaş'ın bu sözleri sonrası şu açıklamayı yayınlamıştı:

"Nefret söylemleri temelinde insan hak ve özgürlükleri ile tarihsel kazanımları ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Asıl mücadele edilmesi gereken bu ayrımcı ve nefret dolu anlayıştır. Nefret söylemlerine karşı yaptırımlar getirmenin ve bu ifadelerin engellenmesi gereklidir. Cinsel yönelime dayalı ayrımcılık da ırka, renge ve kökene dayalı ayrımcılık kadar ciddi bir sorundur. Diyanet İşleri Başkanı'nı yaptığı ayrımcı ve nefret söylemi içeren konuşması nedeniyle kınıyoruz."

 
AK Parti İzmir'den 2023 ve 2024 atağı...
 
Kılıçdaroğlu'ndan 5 dilde 'Kanal İstanbul' mesajı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muğla'da orman yangını!
Muğla'nın Milas ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına ekipler müdahale ediyor.
İBB’nin açtığı davada karar!
İBB’nin büyükşehir belediyelerinin AVM’lere ruhsat verme yetkisini sınırlandırıp ...
Eski hakim ve savcılara ceza yağdı!
FETÖ'nün "Selam Tevhid" soruşturması kumpası davasında, usulsüz dinleme ...
 
Mısra Öz'ü isyan ettiren gelişme!
Çorlu tren faciasında 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden anne Mısra ...
Kontrolden çıkıp bahçeye daldı!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde kontrolden çıkan bir traktör, yol kenarındaki ...
İzmir'de kahreden ölüm!
İzmir'in Konak ilçesinde, TIR'ın çarptığı motosikletin sürücüsü Elif Sürer (21), yaşamını yitirdi.
 
MİT'ten Süleymaniye'de operasyon!
Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde ...
Kocasını bıçaklayarak öldürdü!
Adana’da rezidansta yaşayan İzel Erdeve (36), tartıştığı eşi Okan Erdeve'yi ...
Polise kafa atıp Sedat Peker’le tehdit etmiş!
İstanbul Beyoğlu'nda gittikleri eğlence mekanında erkek arkadaşı Furkan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri