ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4983
    Dolar
  • Euro
    34,8388
    Euro
  • Altın
    2.441,150
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
24 Kasım 2023 Cuma - 22:50

İzmir Büyükşehir'e 45 milyar 100 milyon TL'lik bütçe...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 45 milyar 100 milyon TL'lik 2024 yılı tahmini bütçesi oyçokluğu ile kabul edildi. Bütçe görüşmelerinde Cumhur İttifakı'ndan gelen eleştirileri yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeniden aday gösterilip başkan seçilmesi halinde projelerini anlattı. Soyer, adaylık kaygısı taşıdığı iddialarına da, "Kimsenin 2 dudağı arasında değiliz. Tabi ki anketler yapılsın , hiç kaygımız yok, bununla iftihar ediyoruz. Çünkü biz CHP'yiz" yanıtını verdi.

İzmir Büyükşehir e 45 milyar 100 milyon TL lik bütçe...

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım ayı meclis toplantısının 6. oturumu Kültürpark'taki meclis salonunda yapıldı. Toplantıda İzmir Büyükşehir'in 2024 Mali Yılı Performans Programı ile 2024 Mali Yılı Bütçesi ve İzleyen Yıllar Bütçesi ele alındı. 

Toplantıda Cumhur İttifakı üyelerinden Başkan Soyer ve yönetimine eleştiriler gelirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, trafik, otopark gibi sorunların yanı sıra, kentsel dönüşüm çalışmaları,  vaat edilen projelerin gerçekleştirilmemesi konularında sert eleştiriler getirdi.

Hızal, "Çamur, çukur, çöp... 25 yıllık CHP belediyeciliği bu" diyerek hazırlanan tahmini bütçeye AK Parti olarak onay vermeyeceklerini açıkladı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise eleştirilere yanıt verirken, tekrar aday gösterilip seçilmesi halinde yapılacak projelerini anlattı. Soyer'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Göreve geldiğimizde seçim beyannamemizdeki 165 projenin yüzde 85'ini tamamladık. Beyannamemizde olmayan 15 ayrı projeyi de ayrıca başlattık ve tamamladık. Birçok kriz ve felaket yaşadık. Yaşadığımız felaketler karşısında beraberlik ve umudumuzu kaybetmedik. Tek yürek olduk. İzmir depreminin 4. dakikasında arama kurtarma ekiplerimiz enkazlarda çalışmaya başlamıştı. O gece tek vatandaşımızı dışlarda bırakmadık, çadır alanları kurduk. 30 Ekim hem tarifsiz bir acı hem de İzmir tarihinin en önemli dayanışması oldu. Bir kira bir yuva kampanyasıyla depremzedelerimizi sıcak yuvalarıyla buluştuk. 6 Şubat'ta ülke tarihinin en acı felaketini yaşadık. Deprem bölgesine saatler sonra ulaşmıştık, desteklerimizi tırlarla, uçaklarla bölgeye taşıdık. 9 Eylül'de tek yürek olduk. 100 yılın en görkemli kutlamasını gerçekleştirdik. 2022 Avrupa ödülü İzmir'e verildi. İnsanın doğayla uyum içinde yaşadığı döngüsel belediyeciliğin temelini attık. Avrupa Konseyi Bölgeler Meclisine oybirliği ile başkan olarak seçildim. Bu görevi Mustafa Kemal'in emanetini daha ileri taşıyacağıma söz vererek üstlendim.

"66 MİLYARLIK YATIRIM YAPTIK"

Altyapı hamleleri başlattık, körfez kirliliğinin sonunu getirdik. Üretime, tarıma destek olduk. İzmir vergilerinden 44,7 milyar lira gönderildi İller Bankası'ndan. 27 milyar yatırım  yaptık, 12 milyar ulaşıma aktardık. 15,2 milyar personel gideri ödemelerimiz var. Bunların toplamı 54,3 milyar. İzmir'e 1 milyar Euro görev süremiz içinde düşük faizli ve uzun vadeli yatırım finansmanı kazandırdık. 66 milyarlık yatırım yapık. Güneş balçıkla sıvanmaz. Koşullar zordu ama mazeret üretmedik. 165 projeden 7'sini tamamlayamadık. Biri elektrik fabrikası, neden yapılamadığını herkes biliyor."

"YAPILACAK PROJELERİ ANLATTI"

"7 ana başlıkta yeniden seçilmem durumunda neler yapacağımı anlatmak istiyorum: 

1-Güvenlik yaşam 
2-Refahın büyümesi
3-Yerel demokrasi
4-Sosyal gelişme
5-Doğayla uyum
6- Geçmişten öğrenmek 
7- Geleceğin inşası. 

5.3 milyon ton asfalt yapmışız.Akaryakıt 6 kat pahalılaştı ama biz hizmete devam ettik. 106 kilometre 8 metre genişliğinde yeni yol açtık. 103 kavşak tamamlandı. Buca Tüneli’nin yarıdan fazlası bitti. 2025’te İzmir trafiğini rahatlatacak viyadük ve tünel açacağız. 203 milyon da otopark yapmak için harcadığımız para. Biz otopark fonu için şeffaf hesap veriyoruz. Aynısını da deprem fonu için bekliyoruz. Arka sıradakilere dokunmaya devam edeceğiz. 34 adet yeni rekreasyon alanı yarattık. Özgür Bey Fırat Parkı'na gitmeyi size özellikle tavsiye ediyorum. Cezaevi alanına da çok güzel bir rekreasyon alanı geliyor. 

Harmandalı’nda şu anda yargı kararına aykırı bir şey yapılmıyor. Menderes’te son dakikada İl Tarım Müdürlüğü görüş değiştirdi ve proje askıya alındı. 7 ayrı alanda çalışıyoruz fakat Menderes noktasına gelmesi için 3 yıl gerekiyor. Opera Binası’na rezalet beceriksizlik dendi. Ekonomi ortada, firma işini yapamadığı için yapım ihalemiz feshedildi hepsi bu arkadaşlar. 50 yıldır halının altına süpürülen sorunları biz bitirmek için çalışıyoruz. Kemeraltı’nda yaptıklarımızı görücüye çıkartıyoruz ve 6 hafta sonra tüm İzmirlileri orada yılbaşı kutlamaya davet edeceğiz. 

"KİMSENİN İKİ DUDAĞI ARASINDA DEĞİLİZ"

"CHP kurultay yaparak genel başkanını değiştirdi. Siyasi partilerde demokrasiden bahsedeceksek, önce bunu hatırlamalıyız. Tabi ki CHP anketler yapacak, demokrasinin gereği bu. Biz kimsenin 2 dudağı arasında olmak istemeyiz, kimsenin de 2 dudak arasında olmasını istemeyiz. Kimsenin 2 dudağı arasında değiliz. Tabi ki anketler yapılsın , hiç kaygımız yok, bununla iftihar ediyoruz. Çünkü biz CHP'yiz."

Mecliste İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2024 yılı tahmini bütçesi 45 milyar 100 milyon TL olarak oy çokluğu ile kabul edildi. 

 
CHP liderinin ilk yurt dışı gezisine, İzmirli o başkan da katıldı
 
İsmailağa lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğenine soruşturma
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Engin'den 'Nar Çiçekleri' teşekkürü...
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, Nar ...
Kuşadası Belediyesi'nden öğretmenlere özel hediye
Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tibet Özer, Kuşadası’ndaki okulları ziyaret ...
Kuşadası'nda patili dostlara sağlık hizmeti...
Hayvanlarla ilgili yaşama geçirdiği çalışmalarla adından söz ettiren Kuşadası ...
 
Tunç Soyer: İdam sehpasına çıkarsalar aynı şeyi söyleyeceğim
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e açılan soruşturmalar nedeniyle ...
Karabağlar'da 24 Kasım kutlaması!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 24 Kasım Öğretmenler Günü ...
Çiğli Belediyesi’nden öğretmenlere anlamlı hediye!
Çiğli Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında ilçedeki devlet ...
 
Soyer: Botanik EXPO’yu fırsat olarak kullanalım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çin Halk Cumhuriyeti'nin ...
2026 Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için geri sayım başladı
İzmir’in de finale kalan adaylar arasında yer aldığı 2026 Avrupa Gençlik ...
Soyer: Beşinci senesinde kardeşliğimiz yeniden doğacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çin Halk Cumhuriyeti'nden ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri