ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2540
    Dolar
  • Euro
    34,6822
    Euro
  • Altın
    2.393,670
    Altın
  • Bist-100
    10.248,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/29°
    ADANA
  • ANKARA
    12/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
25 Ağustos 2021 Çarşamba - 10:23

İzmir Ekonomi'de mezuniyet coşkusu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 20’nci kuruluş yılını mezuniyet törenleri ile taçlandırarak öğrencilerini yeni hayatlarına uğurladı. Bu yıl, ‘inci’ konseptiyle düzenlenen mezuniyet törenlerinde, istiridye kabuğundan görseller alana yerleştirildi, ‘bir incisin sen’ sloganı kullanıldı. Mezuniyet törenlerine, dünyaca ünlü Ebru sanatçısı Garip Ay konuk oldu. İzmirli sanatçılardan oluşan ‘Smyrna Quarted’ eşliğinde gösteri sunan Ay, törene katılanlara keyifli bir akşam yaşattı.

İzmir Ekonomi de mezuniyet coşkusu

Törende öğrencilere seslenen İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, “Üniversitemizin ve İzmir Ticaret Odası’nın kapıları sizlere sonuna kadar açık. Daima yanınızda olacağız. Sizler, farklı alanlarda başarılara imza atarak Türkiye’yi ileri götürmeye artık hazırsınız” dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin bu yılki mezuniyet törenleri, kampüs içindeki amfitiyatroda gerçekleştirildi. Covid-19 salgınına karşı alınan geniş tedbirler kapsamında, mezuniyet törenleri 3 güne bölündü. 2020-2021 Akademik Yılı’nda bin 800 öğrencisini mezun eden İEÜ, salgın nedeniyle geçtiğimiz yıl mezuniyet töreni yapılamayan öğrencilerini de unutmadı. Geçtiğimiz sene üniversiteden mezun olan öğrenciler için de ayrı bir program düzenlendi; coşku son iki yılın mezunlarıyla birlikte yaşandı. Tören sonunda keplerini havaya atan mezunlar, üniversiteyi başarıyla tamamlamanın sevincini yaşadı.

‘YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA’ ÖDÜLÜ

İEÜ, üniversiteyi dereceyle bitiren öğrencilere büyük jest yaptı, öğrencilerin lisansüstü eğitim alarak kendilerini geliştirmelerinin yolunu açtı. Üniversiteyi ilk 3 içinde bitiren öğrencilere yüksek lisans ve doktora eğitim ödülü, tüm bölüm birincilerine de yüksek lisans eğitim ödülü verildi. Büyük coşku ve heyecana sahne olan törene İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, mütevelli heyet üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve onların aileleri katıldı.

SÖZ SAHİBİ OLACAKSINIZ

Törende konuşan Başkan Özgener, İEÜ mezunlarının sadece kendi yaşamlarıyla ilgili değil, İzmir ve ülkemizin geleceğiyle ilgili de söz sahibi olacağını söyledi. Öğrencilere seslenen Başkan Özgener, “Bundan sonra atacağınız her adım, kendinizin dışındaki insanları da etkileyecek. Kendi hayatınızı düzene koymaya, çalıştığınız kurumlara ve sektörlere katkı yapmaya, farklı alanlarda başarılara imza atarak Türkiye’yi ileri götürmeye artık hazırsınız. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde aldığınız eğitim, dünyada birçok rakibinizi daha ilk adımlarda geçmenizi sağlayacak. Bizim kuşaklarımız hayatları boyunca bir veya iki kere meslek değiştirirken, sizin jenerasyonlarınızda bu sayı 5’in üzerine çıkacak. Önünüzdeki 30-40 yılda hem kendinizi hem sevdiklerinizi, hem de ülkenizi mutlu etmek için yeni fikirlere açık, yeni gelişmeleri yakından takip eden, yaşam döngünüzün içine eğitimi vazgeçilmez bir şekilde koyan insanlar olmalısınız” dedi.

HAYALLERİNİZE DÖRT ELLE SARILIN

Başkan Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler, bu ülke için hayatlarını ortaya koymuş, bir imparatorluğun küllerinden yeni bir ülke yaratmak için devrimler yapmış insanların çocuklarısınız. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının yaptıkları her şey, söyledikleri her söz hala yolumuzu aydınlatıyor. ‘Benim manevi mirasım ilim ve akıldır’ diyen ve kurduğu Cumhuriyeti bu felsefeyle yönlendiren bir liderin kurduğu ülkede yaşadığımız için şanslıyız. Sizlerden ‘yönlendirilen’ değil, yönlendiren insanlar olmanızı bekliyoruz. Kararlarınızı cesaretle alın. Hedeflerinizi hep yükseğe koyun. Yaşamaktan korkmayın, çekinmeyin; hayallerinize dört elle sarılın. Heyecanınızı hiç kaybetmeyin, hayata hep olumlu bakın. Gözlerinizdeki ışığı ve yüreklerinizdeki insan sevgisini, vatan sevgisini hayatınız boyunca koruyun.”

ÜNİVERSİTEMİZİN GÜCÜNÜ HİSSEDECEKSİNİZ

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ise, “Artık sizler için yeni bir dönem, bambaşka bir hayat serüveni başlıyor. Şimdi sıra başarılı olup hayallerinize ulaşmakta. Bunun için elinizde çok önemli bir güç var. O da İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin diplomasına sahip olmak, böylesine geniş ve birbirine sıkı sıkıya bağlı bir ailenin mensubu olmak. Üniversitemizin güçlü vizyonu, değerleri, felsefesi doğrultusunda, nitelikli bir eğitim süreci geçiren sizler, her daim avantajlı ve farklı olacaksınız. Sadece Türkiye’de değil uluslararası alanda da büyük başarılara imza atarak bizleri gururlandıracağınıza çok inanıyoruz. Yürüdüğünüz bu yolda, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin gücünü daima yanınızda hissedeceksiniz. Bilim ve teknolojinin, nitelikli çalışanların öneminin bir kez daha anlaşıldığı bugünlerde, sizler gittiğiniz her yerde ışık gibi parlayacaksınız” diye konuştu.

 

 
CHP'li Purçu, emekli ve EYT'lilerin sorunlarını meclise taşıdı!
 
Ezgi Mola, koronavirüse yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Purçu, emekli ve EYT'lilerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, emeklilerin sorunlarını Türkiye Büyük ...
Taliban, kadınların evden çıkmamasını istedi
Taliban, Afganistan'da çalışan kadınların "geçici bir süre" evden çıkmamalarını istedi.
Pakdemirli'den yangın yardımları açıklaması
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangın yardımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Aşı olan ile olmayan kıyaslaması... Çarpıcı sonuçlar!
ABD Ulusal Hastalık Kontrol ve Engelleme Merkezleri'nin yaptığı kapsamlı ...
Kızılay'da 'Huzur hakkı' skandalı... 6 yöneticiye 2.5 milyon TL
Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve 6 Kızılay yöneticisine son 2 yılda “huzur ...
Öğretmenlerin aşılamasında son durum!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okulları tüm kademe ve sınıf seviyelerinde ...
 
Beko ve Sertel'den acılı ailelere destek!
CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko ve Atila Sertel, bisiklet kazasında ...
Perinçek: Kurtuluş Savaşı'nda da Afganistan'da da kazandık!
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Taliban ile ilgili tepki çeken ...
141 general ve amirale yeni görev!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri