ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4064
    Dolar
  • Euro
    34,6050
    Euro
  • Altın
    2.380,480
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    14/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    13/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
14 Ağustos 2020 Cuma - 12:12

İzmir Tabip Odası Başkanı Çamlı uyardı... SAĞLIKÇILAR TÜKENDİ!

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, koronavirüs salgını ile mücadelenin en ön safındaki sağlıkçıların tükenme noktasına geldiğini söyledi. SONKALEİZMİR'e konuşan Çamlı, "Salgın sürecinin uzaması, vakaların sürekli artıyor olması, ekonomik olarak emeklerinin karşılığını alamamaları bedenen ve psikolojik olarak sağlıkçıları tükenme noktasına getirdi. Onları dinlendiremezsek, bu savaşı kaybederiz" dedi. Çamlı, İzmir'deki durumla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu

İzmir Tabip Odası Başkanı Çamlı uyardı... SAĞLIKÇILAR TÜKENDİ!

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)-İzmir Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Lütfi Çamlı, pandemiyle mücadelede sağlıkçıların tükenme noktasına geldiğini belirterek uyarılarda bulundu. SONKALEİZMİR'e konuşan Çamlı, sağlıkçıların 11 Mart'ta Türkiye'de görülmeye başlayan salgına karşı yaklaşık 6 aydır büyük bir mücadele sergilediğini belirterek, "Bu savaşın en önündekiler onlar. Özellikle ilk dönemlerde koruyucu ekipman yetersizliğine rağmen büyük mücadele verdiler. Sürecin uzaması, vakaların istenen seviyelere düşmemesi bedenen ve psikolojik olarak sağlıkçıları tükenme noktasına getirdi. Zor ve stresli çalışma koşullarındalar. Bir yandan hastalarla ilgilenirken, kendilerini ve ailelerini de korumak zorundalar. Ekonomik olarak da emeklerinin karşılığını alamadılar. Hatta bu süreçte sağlıkta şiddet olayları bile arttı. Artık sağlıkçılarımızı dinlendirmemiz gerekiyor, yoksa bu savaşı kaybedersiniz" dedi.

İZMİR'DE DURUM KÖTÜ

İzmir'de de salgının kontrol altına alınamadığını ve vakaların yükseldiğini dile getiren Çamlı, "Vali Yavuz Selim Köşger de İzmir'deki durumu bir ay öncesine göre kötü olarak açıkladı ve uyarıda bulundu. Mart ayında görülmeye başlayan, Nisan'da 5 binli sayılara ulaşan vaka sayıları yatay bir seyire ulaşsa da yine artış grafiği var. Haziran ayındaki normalleşme ile birlikte yaşanan gevşeme kötü sonuçları beraberinde getiriyor. Kurban bayramı öncesi başlayan hafta ile ciddi vaka artışı başladı. Bu artışı 'Maske kullanmıyor, sosyal mesafeye ve hijyene dikkat etmiyorlar' diyerek vatandaşa yüklemek doğru değil. Pandemiyi yöneten irade var. Demek ki bazı şeyler yanlış gidiyor" yorumunu yaptı. 

"YAYGIN TEST YAPILMALI"

Pandemiye karşı ek tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Lütfi Çamlı, "Pandemiyle mücadeledeki en önemli şey Covid-19 pozitif hastalarının erken dönemde saptanıp, izole edilmesi. Yaygın test yapılması gerekir. Bu vakaların büyük çoğunluğu belirti göstermiyor. Bunlar bulaştırıcılığı olan kişiler. Saptanması büyük önem arz ediyor. Bunun için de yaygın test yapılması gerekiyor. Risk grubunda olan sağlıkçılar, otobüs şoförleri, gişe bilet satışı yapan kişiler vegarsonların sürekli olarak taranması gerekiyor. Bu işleri yürüten kişilerin bulaştırıcılığının yüksek olduğunu bilmek lazım. Günde 50-60 bin test kime yapılıyor?Kalabalıklaşmaların önüne geçilmesi gerekiyor. Giderek artan vaka sayısına rağmen halı sahalar açıldı. Ekonomik durumlar göz önüne alınmalı ama böyle olmamalı" diye konuştu.

"OKULLAR ERKEN AÇILMAMALI"

Okulların 21 Eylül'de açılmasının öngörüldüğünü hatırlatan Çamlı, "Salgın başlangıcında okulların hızlı kapatılması belki de en iyi hamlelerden biriydi. Tabi ki eğitim önemli. Ancak okulları açabilecek düzeyde salgını kontrol altına almış değiliz. Açılış tarihi 21 Eylül'e ertelendi. O tarihte ne bekleniyor? Vaka sayısının 100'lere 200'lere ineceği gibi bir hedef var mı? Bunla ilgili bir hedef yok. Bunun için gerekli altyapı veya hazırlık var mı? Fiziki mesafeyi ayarlayabilmek için sınıfları 3'e bölmeniz lazım. Bunun için gerekli derslik var mı, öğretmen var mı? Salgında ciddi kontrol sağlandıktan sonra eğitim açılabilir. Giderek artış olduğu süreçte bu konu için bir aylık ertelemenin neye göre verildiğini anlamadım" dedi.

"ŞEFFAF YÖNETİM YOK"

Pandemiyle mücadele döneminde şeffaflığın önemine vurgu yapan Çamlı sözlerini şöyle tamamladı: "Açıklanan sayılarla sahada gördüğümüz arasında ciddi farklar var. Pandemi yönetiminin olmazsa olması şeffaflıktır. Kaç test yapıldığına dair İzmir bazında biz bu bilgilere sahip değiliz. Kaç vaka var, hangi bölgelerde yoğun. Bu bilgiler paylaşılmıyor. Bunlar açıklansa gereksiz paniğin önüne de geçilir. İzmir özelinde vaka sayısı, test, hastaneye yatan, yoğun bakım yatan sayısı bilinmeli. Ona göre ek tedbirlerin alınması doğru olacaktır. Sayın valimizin bir ayda işlerin kötüye gidiyor demesini uyarmak açısından önemli buldum. Paniğe falan itmedi. Dikkat etmeliyiz. Bunlar kamuoyuyla daha şeffaf paylaşılmalı. Bu bilgiler ek tedbirlerin alınmasına da ışık tutacaktır."
 

 
AK Partili Kırkpınar’dan su zammına tepki
 
Kamyon devrildi, kimyasallar etrafa saçıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de mazgal kapağı bacak kırdı!
İzmir'in Balçova ilçesinde Ceyda Arslan'ın sağ bacağı, mazgal kapağının ...
Koray Aydın'dan MHP'ye 'evine dön' yanıtı
İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, ...
Çiğli’de çöp kamyonlarına koronavirüs temizliği
Koronavirüse karşı tedbiri elden bırakmayan Çiğli Belediyesi, vaka sayısının ...
 
TEDAŞ Genel Müdürü'nden skandal sözler
TEDAŞ’da Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışan inşaat mühendisi Bora Ülker ...
İsrail-BAE anlaşmasına Ankara'dan sert tepki
Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasında dün imzalanan "normalleşme" ...
16 üniversiteye rektör ataması
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan karara göre; aralarında Gazi ...
 
Tümör konseyleri tüm hekimlere açıldı
Kent Onkoloji Merkezi’nin tümör konseyleri, kanser tedavisi gören hastaların ...
Çeşme yangınında son durum... 4 SİTE BOŞALTILDI
İzmir'in Çeşme ilçesinde otluk alanda çıkan yangın nedeniyle tedbir amaçlı ...
İzmir'de korkutan yangın
İzmir'in Çeşme Yarımadası'nda otluk alanda başlayan yangın, şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüdü.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri