ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
Adıyaman'da şehitlere hüzünlü tören!
Adıyaman'da şehitlere hüzünlü tören!
Güreştirilen boğa trübüne çıktı!
Güreştirilen boğa trübüne çıktı!
Kilis Beldiye Başkanı Bilecen isyan etti: Annelerini bile işe almışlar!
Kilis Beldiye Başkanı Bilecen isyan etti: Annelerini bile işe almışlar!
7 Haziran 2022 Salı - 12:07

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde torpil iddiası...

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde kişiye özel kadro ilanı verildiği iddialarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Kılıç, "Üniversiteye hak edeni değil de rektör, rektör yardımcısı, dekan veya bir siyasi yakınını akademisyen olarak alırsan o ortamda ne iş barışı olur ne de genç akademisyenlerin geleceğe dair bir umudu olur. Liyakatin olmadığı yerde bilim gelişmez" dedi.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü nde torpil iddiası...

SONKALEİZMİR- Bugün yazılı bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde kişiye özel kadro ilanı verildiği iddilarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdiğini bildirdi.

Kılıç, açıklamasında, AKP iktidarları döneminde kişiye özel, firmaya özel çıkan ihale şartnamelerinin yanı sıra üniversitelerde kişiye özel kadro ilanlarının da arttığını ileri sürerken, liyakatsiz, dost veya akraba ilişkileri kullanılarak kişilerin bu kadrolara yerleştirildiğini belirtti.

9 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle 12 Haziran 2018 tarihli ve 30449 sayılı Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’ne yeni bir madde eklendiğini anımsatan Sevda Erdan Kılıç, şunları söyledi:

“Buna göre, ilana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilememesi hüküm altına alınmıştır. Ancak bu yönetmelik değişikliğine rağmen uygulamada görüyoruz ki ‘aynı tas aynı hamam’ devam ediyor. Yükseköğretim Kurulu böyle bir karar almasına karşın, bilimsel eğitimin kalesi üniversitelerimizde liyakatten eser kalmadığını görmekteyiz. Liyakat her alanda önemlidir ancak eğitim alanında daha da önemlidir. Bu alanda hata yapma lüksümüz yoktur. Ancak üzülerek söylüyorum ki AKP iktidarı döneminde üniversitelerimiz maalesef rektörlerin, dekanların işsiz akrabalarına iş yaratma kurumu haline getirilmiştir. Bugün dünyanın en iyi üniversiteleri arasında ülkemizden üniversite yer almıyorsa bunun sorumlusu AKP iktidarı ve liyakatsiz kadrolarıdır.”

"İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, 2019 yılında da benzer bir şekilde gündeme gelen İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğü’nün verdiği bir akademik ilanla, yine birilerinin kayrıldığı, ahbap çavuş ilişkisiyle atamalar yapıldığı şüphesini uyandırdığını kaydetti.

Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım bölümü için verilen akademik ilanda, “Radyo, Televizyon ve Sinema ve/veya Medya ve İletişim alanında lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birine, Sinema veya İletişim bilim alanlarından doçent unvanına sahip olmak” kriterlerinden birini aramanın, kişiye özel verilen ilanın itirafı olduğunu savunan Kılıç, “Böyle bir kriter aramak insan aklıyla alay etmektir. YÖK’ün ve sorumlu kurumların derhal bu konuya el atması, 30449 sayılı Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’ne riayet edilmesi gerekmektedir. Kadro talep ve beklentileri, Anayasa ve yasalarımızda bulunan liyakat ve eşitlik ilkesine göre karşılanmalıdır” dedi.

"LİYAKATIN OLMADIĞI YERDE BİLİM GELİŞMEZ"

Aynı zamanda TBMM Divan Üyesi Av. Kılıç, şöyle dedi:

“AKP saflarında yer almayan, rektör veya üniversite yönetimiyle arası iyi olmayan akademisyenler doktor, doçent ve profesörlük unvanlarını hak etmiş olsa bile uzun yıllar kadrolarına atanamamaktadır. Bu akademisyenler maaş ve özlük haklarına ilişkin büyük kayıplar yaşamanın yanı sıra, bilimsel araştırmalarının da önüne engeller konulmaktadır. Üniversiteye; hak edeni değil de rektör, rektör yardımcısı, dekan veya bir siyasi yakınını akademisyen olarak alırsan o ortamda ne iş barışı olur ne de genç akademisyenlerin geleceğe dair bir umudu olur. Liyakatin olmadığı yerde bilim gelişmez, bilim gelişmezse ülke gelişmez. Üniversiteler ülkelerin lokomotifidir. Onlar ne kadar güçlü ve özgür ise ülke de o kadar güçlüdür. Yapılması gereken; akademisyenlere fırsat eşitliği içerisinde rekabet edecek ortamı yaratmak ve bilimsel gelişmelerin önünü açmaktır.”

 
Başkan Günel: Türkiye'nin en başarılı belediyelerinden biriyiz!
 
Altay'da B planı Mesut Toros!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan ve Bahçeli'den sürpriz görüşme!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ...
Van'da korkutan deprem!
Merkez üssü Van'ın Tusba ilçesi olan 4,2 şiddetinde bir deprem meydana geldi. 
Depremde hayatını kaybeden ikizlerin anısına sahili temizlediler!
Doğa Gönüllüleri Grubu üyeleri, İzmir'de Ekim 2020'de meydana gelen depremde ...
 
Korkutan kanser araştırması!
Bir araştırmaya göre, daha yoksul hanelerde kanserin tekrarlamasını görme ...
İzmir'de makaron baskını!
İzmir'in Menderes ilçesinde 37 milyon 370 bin makaron (filtreli sigara ...
Yoğun bakımdaki Ege'den annesine en acı soru: Ece nerede
İzmir'de restoranda yedikleri yemek sonrası rahatsızlanıp hayatını kaybeden ...
 
İzmir'de müşteri, market çalışanına saldırdı!
İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir zincir markette kimliği belirsiz kadın, ...
İZSU'da bayrak değişimi!
İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan’ın ayrılık kararı almasının ardından bu ...
TRT, ''sürtük'' kelimesini sansürledi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı "sürtük" kelimesi, iktidar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri