ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
9 Eylül 2020 Çarşamba - 12:58

İzmir'de 9 Eylül coşkusu... Gökyüzüne ay-yıldız imzası

İzmir'in kurtuluşunun 98. yıl dönümü etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle devam etti. Türk Yıldızları ve Solotürk, tören boyunca selamlama uçuşu yaptı. Törende konuşan Başkan Soyer, 9 Eylül'ün dünya halklarına örnek bir bağımsızlık mücadelesi olduğunu söyledi.

İzmir de 9 Eylül coşkusu... Gökyüzüne ay-yıldız imzası

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 9 Eylül etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki resmi törenle devam etti. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekillerinden Kani Beko, Atila Sertel, Sevda Erdan Kılıç, Özcan Purçu, Murat Bakan, Bedri Serter, MHP İzmir Milletvekilleri Tamer Osmanağaoğlu ile Hasan Kalyoncu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekillerinden Mahmut Atilla Kaya, Necip Nasır, Cemal Bekle, İzmir'deki üniversitelerin rektörleri, siyaset ve iş dünyasının temsilcileri katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Tören boyunca selamlama uçuşu yapan Türk Yıldızları ile Solotürk, gökyüzüne ay ve yıldız çizdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı da törende okundu.


 
“Dünya halklarına örnek bir bağımsızlık mücadelesi”
Daha sonra konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül'ün İzmir’in kurtuluşu ve Cumhuriyet’e giden taşların döşendiği sürecin başladığı gün olduğunu söyledi. Dünya halklarına örnek bir bağımsızlık mücadelesi ve özgürlük hikayesinin ilk cümlelerinin 98 yıl önce burada, İzmir’de yazıldığını belirten Tunç Soyer, “Şüphesiz her ülkenin, her milletin tarihinde zaferler ve kahramanlık destanları var. Ve elbette her toplum, bu destan ve öykülerle haklı bir övünç yaşar. Ancak bize kahramanlarımızın bıraktığı destan, bu şehrin parçası olan bizleri, çok ayrı gururlandırıyor” dedi.


 
“9 Eylül sadece bir kentin işgalden kurtuluşunun yıldönümü değil”
9 Eylül'ün tüm dünyaya gözdağı veren emperyalist güçlerin yenilmez olmadığının, birlik içinde ve inanç dolu bir toplum karşısında çaresiz kaldıklarının kanıtı olduğunu ifade eden Tunç Soyer, coşkuyla kutlanan 9 Eylül'ün, bu nedenle sadece bir kentin işgalden kurtuluşunun yıldönümü olmadığını söyledi. Soyer, bu kritik tarihin aynı zamanda topyekun bir mücadele ile sömürgeci anlayışlara geçit verilmeyeceğini ve tüm halklar için umudun var olduğunu gösterdiğini aktardı. Başkan Soyer, “İzmir’in kurtuluşuyla bayraklaşan mücadele; Ortadoğu’dan Afrika’ya, Güney Amerika’dan Asya’ya kadar dünya halkları için esaretten bağımsızlığa, karanlıktan aydınlığa çıkışın ilham kaynağı oldu” diye konuştu.


 
“İnsanlık tarihinin en büyük direnişi”
Başkan Soyer, 9 Eylül ruhunun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ekonomide ve siyasette onurlu bir varoluş mücadelesi ile dünya sahnesine çıkan Türkiye Cumhuriyeti’nin ayak sesi olduğunu kaydetti. Soyer şunları söyledi: “İzmir’in Cumhuriyet’i ve temsil ettiği tüm değerleri bu kadar sahiplenmesi; demokrasinin temellerinin atıldığı bir şehir olması ve bir halkın bağımsızlığa kavuştuğu, zafer kazandığı 9 Eylül ruhu ile ilgilidir. İzmir'in kurtuluşunun 98’nci yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve her türlü zorluğa rağmen insanlık tarihinin en büyük direnişini gerçekleştirenleri, minnet ve rahmetle anıyorum. Onların cesaret ve kararlılığının hepimize ilham kaynağı olmasını diliyorum.”

İzmir Hükümet Konağı’na bayrak çekildi
Cumhuriyet Meydanı’ndaki programın ardından İzmir Valiliği önündeki törene geçildi. Burada da 98 yıl önce ilk birliklerin İzmir’e girişi canlandırıldı. İzmir Valiliği'nde Türk bayrağının göndere çekildiği anlar, herkesi yeniden duygulandırdı. Ardından birlik komutanı İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'e Türk bayrağı verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de birlik komutanına plaket verdi. Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Namık Kemal Çalışkan da Anıtkabir Komutanlığı'ndan aldığı bayrağı Vali Köşger'e verdi. Soyer'e de şehitliklerden alınan topraklar verildi. Tören, bu görüntülerle sona erdi.

 
Selçuk Tepeli ilk bombasını patlattı
 
Belkahve’de ‘9 Eylül’ coşkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk Tepeli ilk bombasını patlattı
FOX TV sunucusu Selçuk Tepeli, köprü ücretlerine ilişkin yaptığı konuşmada ...
GÜLTEPE'NİN MAKUS TALİHİ DEĞİŞİYOR!
Kentsel dönüşüm için planların askıya çıktığı Gültepe'de tarihsel bir ...
MSB duyurdu: Tuğgeneral Sezgin Erdoğan şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Tuğgeneral Sezgin Erdoğan'ın İdlib harekât ...
 
9 Eylül Belkahve Ata Anı Evi'nde kutlandı
İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB), Bornova Belediyesi’nin desteğiyle ...
Örnek taksici... Bir çanta altını teslim etti
İzmir'in Karabağlar ilçesinde taksicilik yapan Murat Yavuz (37), aracında ...
KURTULUŞ COŞKUSU...
Mustafa Kemal, 1 Eylül günü o tarihi emrini verdi: Ordular ilk hedefiniz ...
 
Buket Aydın AK Partili mi?
Kılıçdaroğlu ile programındaki kahkahasıyla tepki çeken Buket Aydın, "AK ...
21 Eylül'de kaçıncı sınıflar okula başlayacak?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "21 Eylül olarak belirlediğimiz başlangıç ...
Manisa'da orman yangını!
Manisa'nın Soma ilçesinde çıkan orman yangını nedeniyle bir mahallede ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri