ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    8/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/16°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Balık fiyatları fırladı!
Balık fiyatları fırladı!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
8 Ekim 2019 Salı - 14:22

İzmir'de 'İklim Değişikliği Projesi' eğitimi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yürütülen İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi Projesi (İklimIN) kapsamındaki eğitimlerin 14'üncüsü, İzmir'de başladı. Kentteki kamu kuruluşları, kalkınma ajansları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerden temsilcilerin katıldığı eğitim programında 3 gün boyunca iklim değişikliği, küresel iklim politikaları, yerel iklim eylem planlaması konularında paneller gerçekleştirilecek.

İzmir de  İklim Değişikliği Projesi  eğitimi

Avrupa Birliği (AB) Mali İş Birliği çerçevesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 2016'da başlatılan İklimIN ile iklim değişikliğiyle mücadele konusunda farkındalığın artırılması, paydaşların kapasitesinin güçlendirilmesi, içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nin de bulunduğu 37 hibe projesinin uygulaması hedefleniyor. Proje kapsamındaki eğitimlerden 14'üncüsü; İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Balıkesir'den gelen belediye, tarım, çevre ve milli eğitim müdürlükleri, üniversite ve sivil toplum kuruluşları üyelerinden oluşan 70 kişinin katılımıyla başladı. 3 gün boyunca 'İklim değişikliğinin ekolojik sistemdeki yeri', 'Küresel iklim politikaları', 'Avrupa Birliği iklim politikaları', 'Kentlerde iklim değişikliği ile mücadele için yeşil altyapı çözümleri', 'Yerel iklim eylem planlaması ve Türkiye pratikleri', 'Enerji politikalarının iklim değişikliği ile mücadeledeki yeri', 'İklim değişikliğinin insan sağlığına etkileri', 'İklim mücadelesinde ekonomik, sosyal ve ekolojik adalet', 'Su Kaynakları yönetimi ve iklim değişikliği' konuları farklı açılardan değerlendirilecek.

İzmir'de, otelde düzenlenen programa ilk gün konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Doğanay Tolunay, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Canan Madran ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sevinç Özkul, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sema Cerit Mazlum, İklimIN Projesi İklim Politikaları Kıdemli Danışmanı Dr. Nuran Talu katıldı.

'BELEDİYE İLE BAKANLIĞIN İŞ BİRLİĞİ YAPMASI LAZIM'

'İklim değişikliğinin ekolojik sistemlerdeki yeri' konulu panelde konuşan Prof. Dr. Doğanay Tolunay, İzmir'de orman yangınlarından sonra belediyenin tek başına ağaçlandırma çalışması yapamayacağını belirterek, şunları kaydetti: 

"Türkiye'de orman alanları Tarım Orman Bakanlığı'na bağlı Orman Müdürlüğü'nün sorumluluğunda. Her türlü ağaçlandırma, önlem alanındaki her türlü kararı onlar veriyor. Belediyelerin orman alanları üzerine herhangi bir tasarrufu yok. Sadece Orman Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa hareket edebilirler. Belediyeler müdürlükten izin almadan herhangi bir çalışma yapamaz. Hem yasal değil hem de kargaşaya yol açar. Bunun ancak iş birliği halinde olması lazım."

Yaklaşık 6 bin 500 hektar alanın yandığı belirten Tolunay, "Öncelikli olarak yanmış ve kurumuş ağaçlar kesilerek alandan uzaklaştırılıyor. Daha sonra bir envanter çalışması yapılacak. Yaşlı ağaçların ve yeterince tohumun olduğu alanlarda doğal gençleştirme yapılacak. Yere dökülmüş tohumların çimlenmesi beklenecek. Yeterince tohum olmayan alanlara fidan getirilerek Kızılçam türü ağaçlarla ağaçlandırma çalışması yapılacak. Tekrar eski haline dönmesi minimum 30 yıl sürer" diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Canan Madran ise Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sevinç Özkul ile birlikte yürüttükleri 'İklim-DE Projesi'nden bahsederek, "İklim değişikliği konusunda biz bir şeyler yapmaya başladık. Proje farkındalık yaratılması ile ilgili bir hibe projesi. 14 kişilik bir ekiple bir arada çalıştık. Büyük bir kriz var ve bu kriz hepimizi yakından etkileyecek. Kurumlarda iklim daireleri, sürdürülebilirlik ofisleri birçok kurumda yok. Kendi üniversitemizde iklim değişikliği harekatı başlattık. Akademisyenlerin, öğrencilerin, yöneticilerin farkındalıklarının artırılmasını amaçladık. Fakültelerdeki karbon ayak izi ölçümü yaptık" dedi.

 

 
Tatile geldi 21 torba çöp topladı!
 
Işıklı avlanmaya yasak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatile geldi 21 torba çöp topladı!
İzmir'in Dikili ilçesine tatil için gelen öğretim üyesi Doç. Dr. Meriç ...
Gherbtna bir milli güvenlik sorunu mu? Gündemi sarsacak Suriyeli soruları!
Gherbtna bir milli güvenlik sorunu mu? Gündemi sarsacak Suriyeli soruları!
Mutlu'nun ölümündeki sır perdesi aralandı!
Zonguldak'ta yaşayan Mutlu Kıyar, babası Mustafa Kıyar'a “Baba ben bir ...
 
Şehit ateşi bu kez Bursa'ya düştü!
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde tugaydan, Kavuşak Askeri Üssüne erzak götürürken, ...
Cezaevi aracı takla attı!
Sivas'ın Yıldızeli ilçesi yakınlarında cezaevi nakil aracının devrilmesi ...
İzmir merkezli FETÖ operasyonu!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturma kapsamında ...
 
Cezaevi dönüşü kanlı pusu...
Kahramanmaraş'ta, muhtar Hasan Kandil'i öldürmek suçundan tutuklanan Ömer ...
Milli Savunma Bakanlığı'ndan 'hazırız' mesajı!
Milli Savunma Bakanlığı, TSK'nın tüm terör örgütlerine karşı mücadeleye hazır olduğunu açıkladı. 
Türk jetleri Suriye sınır kapısını vurdu!
Suriye radyosu, TSK'nın Irak-Suriye sınırındaki sınır kapısına hava saldırısı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri