ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3251
    Dolar
  • Euro
    35,0329
    Euro
  • Altın
    2.282,690
    Altın
  • Bist-100
    8,97
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Nalbantoğlu'dan İzmirliler'e sandık çağrısı!
Nalbantoğlu'dan İzmirliler'e sandık çağrısı!
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor!
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor!
Emekli olan Yıldız Tilbe aldığı maaşa isyan etti!
Emekli olan Yıldız Tilbe aldığı maaşa isyan etti!
Galatasaray Cem Küçük’ü RTÜK’e şikayet etti!
Galatasaray Cem Küçük’ü RTÜK’e şikayet etti!
7 Kasım 2019 Perşembe - 12:55

İzmir'de Suriyeliler için istihdam fuarı!

İşsiz sayısının 4.5 milyonu aştığı Türkiye'de mülteciler için istihdam fuarı düzenlendi. İzmir'deki fuarda işverenler ve Suriyeli kursiyerler biraraya geldi. Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yürütülen 'Mültecilerin Öz Yeterliliklerinin Artması ve Tarıma Dayalı Geçimlerin Geliştirilmesi' projesinden 1115 Suriyeli'nin faydalandığı açıklandı. İzmir Ziraat Odaları Birliği Başkanı İbrahim Erdal, "Suriyeli kardeşlerimiz olmasa ürünler bahçede kalırdı" dedi

İzmir de Suriyeliler için istihdam fuarı!

BM Gıda ve Tarım Örgütü ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nın işbirliğindeki proje, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye tarafından finanse edildi. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü de koordinasyonu sağladı. 'İstihdam Olanakları Vasıtasıyla Mültecilerin Öz Yeterliliklerinin Artması ve Tarıma Dayalı Geçimlerin Geliştirilmesi' ile 'Beceri Eğitimleri ve Üretim Araçları Vasıtasıyla Geçici Koruma Altındaki Suriyeli Mültecilerin ve Ev Sahibi Toplulukların Geçim Kaynaklarının Güçlendirilmesi' projeleri kapsamında 'İstihdam Fuarı' düzenlendi.

BAKANLIK YETKİLİLERİ HAZIR BULUNDU

Fuara Tarım ve Orman Bakanlığı ve İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü yetkililerinin yanı sıra proje paydaşları, özel sektör temsilcileri ve proje kursiyerleri katıldı. Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin sayısının 3 milyon 650 bini aştığını belirten BM Gıda ve Tarım Örgütü Proje Sorumlusu Sheikh Ahaduzzaman, "Kayıtlı mülteci ve sığınmacıların 146 bin 818'den fazlasına ev sahipliği yapan İzmir başlıca illerden bir tanesi. Proje kapsamında, 1115 kişinin mesleki eğitim becerilerini geliştirmek ve istihdamını sağlamak amaçlandı. Adana, Gaziantep, Kilis, İzmir, Manisa, Bursa, Mersin ve Şanlıurfa dahil olmak üzere sekiz hedef il, yoğun tarımsal üretim ve pazar talebiyle iyi iş fırsatlarına ihtiyaç duyan geniş bir mülteci nüfusuna sahip olanlardan seçildi. Proje yararlanıcılarımızın Türkiye'de uzun vadeli istihdam fırsatları bulma fırsatına sahip olacağını umuyoruz" dedi. 

'GEÇİM KAYNAĞI SAĞLAMA ÇABALARINA DEVAM EDECEĞİZ'

Projeyle hem Suriyeli mültecilere hem de ev sahibi topluluklara, gıda ve tarım sektöründe girişimcilik desteği ve mesleki eğitimler sunmanın hedeflendiğini belirten Ahaduzzaman, "Proje kapsamında İzmir'de bir grup Türk ve Suriyeli mülteci kadın tarafından İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile iş birliği içinde midye dolma üretmek üzere bir kooperatif kurulmuştur. FAO olarak hem Suriyeli mülteciler hem de ev sahibi topluluklar için makul geçim kaynakları sağlama çabalarımıza devam etmeyi hedefliyoruz. Suriyeli mülteciler ve ev sahibi topluluklar arasındaki sosyal uyumu arttırmada olumlu bir etkiye sahip olacak ve proje ortaklarımız ile istihdam edilebilirliği arttırmaya ve hedef yararlanıcıların ve ailelerinin dayanıklılığını artırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ...

Suriyeli mültecileri her daim kardeş olarak değerlendirdiklerini söyleyen İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Musa Bakan da şunları söyledi:

"Mültecilerimiz ilimiz nüfusuna oranlandığında nüfusun yüzde 3,4'lük kısmını oluşturmaktadır. Kardeşlerimize yönelik çalışmalara önem vermiş bulunmaktayız. Bugüne kadar bu kapsamda yürüttüğümüz çalışmalar ile yaşam koşullarının iyileştirilmesine katkı sağlamak ve yaşamlarını kendilerinin sürdürebilmeleri için eğitimler düzenliyoruz. Eğitimlerimizde İŞKUR ve Halk Eğitim Müdürlükleri ile ortak programlar oluşturduk. Projemizin amacı ilimizde ikame eden Suriyeli kardeşlerimizin geçim kaynaklarının güçlendirilmesi ve kaynaştırılması olmuştur. Bu amaçla sadece Suriyeli kardeşlerimiz değil Türk vatandaşlarımız da projeye dahil edilmiştir. Mülteci kardeşlerimizin istihdama katılabilmeleri için İŞKUR ile gerekli anlaşmalar yapılmış ve çalışma izni muafiyet belgeleri alınmıştır. İzmir olarak bizler bu samimiyeti ve birlikteliği sağlayabildiğimizi sürece çok daha büyük başarılara katkıda bunulacağımıza inanıyorum."

ONLAR OLMASA ÜRÜNLER BAHÇEDE KALIRDI

Uzun yıllardır işletmelerde Suriyeli mültecilerin çalıştığını belirten İzmir Ziraat Odaları Birliği Başkanı İbrahim Erdal ise "Bu proje ile öyle bir noktaya gelindi ki tarım sektöründe önceden istihdam sağlamak çok zordu. Eğer Suriyeli kardeşlerimiz olmasa ürünlerimiz bahçelerde kalırdı. Bu projenin devamında veya ülkelerine döndüklerinde ürünlerimizi dahi nasıl toplayacağımızı düşünüyoruz. Bu projelerin devam etmesini istiyoruz ve önümüzdeki projelerde de genelde kadın olan mültecilerin eşlerinin de çalışması gerektiğini düşünüyoruz. Suriyeliler olmasa ürünlerimizi toplamakta büyük sıkıntı çekeriz" dedi.

 
Milli takımın Konaklıları
 
Bornova’da 10 Kasım’a özel etkinlikler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Miniklerden lösemili yaşıtlarına destek
İzmir'in Gaziemir ilçesindeki ilkokulun 3'üncü sınıf öğrencileri, 2- 8 ...
Saat Kulesi'nde saatler durdu!
İzmir'de özel bir okulun öğrencileri, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ...
Mansur Yavaş kritik göreve o ismi atadı!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ertuğrul Candaş'ı İmar ...
 
Tıp merkezinde doktor, doktoru vurdu!
Avcılar'da  özel bir tıp merkezinin sahibi olan doktor, yanında çalışan ...
O laboratuvar için flaş öneri... Adı 'Uğur Dündar' olsun
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in "gıda kontrol laboratuvarı ...
Otele tahliye şoku! İçinde 350 müşteri vardı...
İzmir'in Konak ilçesinde bulunan otel, mahkemenin tahliye kararı vermesinin ...
 
Pehlivanoğlu'nun yasak aşk davasında ikinci raund!! Çocuk ondan değil
Kendisinden 26 yaş küçük sevgilisinden evlilik dışı 2 çocuk sahibi olduğu ...
İzmir'de sağlık kongresi... Ölürsem iyileştiremem!
Aile Sağlığı Elemanları Federasyonu, mesleki dayanışma ve sağlıkta şiddete ...
İzmirli kadınlara 'büyük' çağrı... Bornova stadını dolduralım!
Bornova'da 8 Kasım Cuma günü Türkiye ve Hollanda Kadın A Milli Takımları ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri