ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2397
    Dolar
  • Euro
    34,8007
    Euro
  • Altın
    2.438,610
    Altın
  • Bist-100
    10.269,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/27°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
İniş sırasında lastiği patladı!
İniş sırasında lastiği patladı!
13 Şubat 2021 Cumartesi - 14:26

İzmir'de Uluslararası Göç Konferansı... Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak!

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenecek ‘Göç: Önümüzdeki Yirmi Yılın Projeksiyonu ve Ötesi’ başlıklı uluslararası konferans, 22-24 Şubat 2021 tarihleri arasında DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı konferansta, düzensiz göç sorunu ve mültecilik kavramları ele alınacak; Türkiye’nin insani yardım noktasındaki çalışmaları uluslararası kamuoyu ile paylaşılacak. 

İzmir de Uluslararası Göç Konferansı... Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak!

Düzensiz göç olgusu ve mültecilik kavramına bilimsel bir perspektif ile dikkat çekmek; Türkiye’nin mülteci sorununa yaklaşımını ve insanı yardım noktasındaki duruşunu göstermek amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü tarafından ‘Göç: Önümüzdeki Yirmi Yılın Projeksiyonu ve Ötesi’ başlıklı uluslararası konferans düzenlenecek. Alanında önde gelen yerli ve yabancı bilim insanları ile uzmanların katılacağı konferans, 22-24 Şubat 2021 tarihleri arasında DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Covid-19 salgın tedbirlerine uygun olarak planlanan bilimsel etkinliğin açılışını ise 22 Şubat 2021’de İzmir’de bulunacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. 
Konferans ile ilgili bir açıklama yapan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, bütün hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “Geçen yıl aynı tarihlerde düzenlemeyi planladığımız etkinliğimizi, salgın nedeniyle iptal etmek zorunda kalmıştık. Bu sene ise pandemi kurallarına uygun olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile bilimsel etkinliğimizi düzenleyeceğiz. Konferansımıza, hukuk, ekonomi, sosyoloji, antropoloji, kadın çalışmaları, kültürel çalışmalar, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, psikoloji ve tarih gibi farklı disiplinlerde çalışan yerli ve yabancı bilim insanları katılacak. Üç gün boyunca devam edecek etkinlikte, göç olgusunu kapsamlı şekilde ele almayı; ortaya koyulan fikir ve paylaşımların sosyal politikaların oluşturulmasında ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde referans olmasını hedefliyoruz” dedi. 



Konferansın uluslararası nitelikte olmasının konunun farklı noktalardan ele alınması açısında önemli olduğunu vurgulayan Rektör Hotar, “Bulunduğumuz coğrafyada göçmen, sığınmacı ve mülteci gibi kavramlar, aslında hepimizi yakından ilgilendiriyor. Bizler de buradan hareketle can güvenliği veya siyasi baskı gibi sebeplerle yurtlarından ayrılmak zorunda kalan veya bırakılan insanların yaşadıkları sıkıntıları; göç edilen ülkede ortaya çıkan sosyal ve hukuki sorunları, bilimsel veriler ışığında ele alınması gerektiğini düşündük. Böylece dünyanın farklı bölgelerindeki benzer sorunları da dikkate aldığımızda, uluslararası bir konferansın düzenlenmesinin doğru bir adım olacağına karar verdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle bu etkinliğimizi planladık” diye konuştu. 

TEŞEKKÜR ETTİ

Konferansta açıklanan araştırma, fikir, bulgu ve çalışmaları bir araya getirerek yayın haline dönüştüreceklerini de aktaran Rektör Hotar, “Güzel kentimiz ve üniversitemiz ev sahipliğinde düzenleyeceğimiz bu etkinliğe, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımızın da ilgi göstereceğini düşünüyoruz. Buradan elde ettiğimiz sonuçları ise yayına dönüştürerek araştırmacıların hizmetine sunacağız. Konferansımızın düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen ve teşrifleriyle bizleri onurlandıracak olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz” ifadesinde bulundu.

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER KATILACAK

Konferansa; E-Kampüs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Paola Todini, Al-Quds Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Ahmad Khashans, Al-Balqa Üniversitesi’nden Prof. Dr. Saad Al-Basheer, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’nden Prof. Dr. Farid Sufian Bin Shuaib, Lebanese Kanada Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehssen Macary, Sofya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Maria Petrova, Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Ankara Temsilcisi Yaser Tai-Hsiang Cheng, Djelfa Ziane Achour Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aissa Maizza gibi dünyaca ünlü bilim insanları katılacak.

 
Darp edilen genç 2 yıldır dava açılmamasına tepkili
 
Buca Metrosu'nun ihalesi dünyaya duyuruldu...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Darp edilen genç 2 yıldır dava açılmamasına tepkili
İzmir'in Konak ilçesinde 2018 yılında tramvay beklerken darbedilen Deniz ...
Galatasaraylı öğrencilerden Türkçe zorunluluğuna tepki!
Galatasaray Üniversitesi öğrencileri, Fransız eğitimcilere Türkçe dil ...
Bilim Kurulu üyesinden korkutan mutant virüs açıklaması: Tedirginiz!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, ...
 
Müzikte çevrimiçi ders dönemi
Tüm dünyada eğitim sistemini değiştiren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ...
Çeşme'de hortumun izleri siliniyor!
Hortum felaketinin yaşandığı Çeşme Alaçatı'da tadilat çalışmaları devam ...
Gaziemir'e yapılacak sanat merkezi heyecan yarattı!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında Gaziemir’e Yüzüncü ...
 
Türkiye’nin iklim değişikliği raporu: Yüzde 85.3 endişe duyuyor
Dünyayı tehdit eden iklim değişikliğiyle ilgili araştırma şirketi Areda ...
26 büyükelçiliğe atama yapıldı
Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de ...
Kentsel dönüşümde faiz desteği artırıldı
Binasını yenilemek veya güçlendirmek isteyenlerin bankalardan kullanacağı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri