ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3194
    Dolar
  • Euro
    35,1068
    Euro
  • Altın
    2.295,660
    Altın
  • Bist-100
    9,05
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
Yargıtay'da seçim 1 Nisan'a kaldı!
Yargıtay'da seçim 1 Nisan'a kaldı!
19 Eylül 2019 Perşembe - 20:44

İzmir'de başörtülü sunucu krizi

İzmir'in Foça ilçesinde 'Gaziler Günü' törenle kutlandı. Törende gaziler arasındaki bir grup, başörtülü sunucu öğretmenin kıyafetinin Cumhuriyet değerlerine uygun olmadığını öne sürerek protestoda bulundu. Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, sunucu öğretmenin kıyafetinin mevzuata uygun olduğunu belirterek, "Öğretmen başörtülü olarak derslere girebilmekte, resmî törenlere katılabilmektedir" dedi.

İzmir de başörtülü sunucu krizi

Gaziler Günü nedeniyle Foça Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon Komutanı Vekili ve Foça Üs Komutanı Deniz Albay İlker Akın Korkmaz, Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Foça İlçe Başkanı Ramazan Harmandar, CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, ve AK Parti Foça İlçe Başkanı İrfan Çalışkan  bazı belediye meclis üyeleri, daire ve şube müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, Foça'da yaşayan gaziler, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Törenin başlayacağı dakikalarda protokol sırasının hemen arkasında bulunan bir grup gazi, Foça Kaymakamı'na, tören programını okumak ve sunum yapmak üzere mikrofona gelen Foça Spor Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ayşe Pınar Bayraktar'ın kıyafetinin uygun olmadığını belirterek tören alanını terk etti. Grup alana yakın bir yerde toplanarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na buradan katıldı. Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Foça Belediye Başkanlığı ve Foça'daki gaziler adına çelenk sunumu, Deniz İkmal Teğmen Çağatay Bektaş'ın günün anlam ve önemini ifade eden konuşması, Foça Spor Lisesi'nden iki öğrencinin okuduğu şiirlerle tören tamamlandı.

Törendeki protesto eylemini gerçekleştiren 10 kişilik gazi grubu adına konuşan Gazi Emekli Deniz Piyade Albay Nabi Duru, "19 Eylül Gaziler Günü için Cumhuriyet Meydanı'na törene geldiğimizde, törenin başlangıcında gaziler olarak sunucu hanımefendinin kıyafetinin Cumhuriyet değerlerine uygun olmadığını görünce çok üzüldük. Bu protestomuzu toplu olarak Kaymakam ve tören alanında bulunanlara ileterek tören alanını terk ettik" dedi.

'ÖĞRETMEN BAŞÖRTÜLÜ OLARAK RESMİ TÖRENLERE KATILABİLMEKTEDİR'

Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar ise yaptığı yazılı açıklamada sunucunun resmi kadrolu öğretmen olduğunu ve kıyafetin mevzuata uygun olduğunu belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Akar, "Okulun resmi kadrolu Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Gaziler Günü programında sunucu olarak görev almıştır. Mevzuatımıza göre kadın öğretmenler kamusal alanda başörtüsü ile görev yapabilmektedirler. Öğretmen başörtülü olarak derslere girebilmekte resmî törenlere katılabilmektedir. Görevini bu kapsamda yürütmüştür. Ferdi yapılan protestoya karşı çıkarak törene katılan tüm katılımcılar başta olmak üzere, resmi ve sivil erkan, sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar öğretmenimizin yanında yer almıştır. Gaziler Günü'ne yakışır şekilde tören icra edilmiş, birlik beraberlik içinde olunmuştur. Birlik ve beraberlik içinde olunması nedeniyle tüm katılımcılara teşekkür edilmiştir."

Cumhuriyet Meydanı'ndaki resmî törenin ardından Demokrasi Meydanı'nda TEMAD tarafından şehitler ve merhum gaziler için hayır lokması döktürüldü.

 

 
Fransa'da panter alarmı...
 
Genç Bürge'nin ölümünde radyo savunması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBT modasına Erdoğan da uydu!
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 yıl önceki bir seyahati ...
86 yaşındaki babasını bu hale getirdi!
Sinop'un Durağan ilçesinde babası Cemal Canlı'yı (86) satırla dövdüğü ...
Önce bıçakladı, sonra kızgın yağ döktü!
İstanbul'da cezaevinden izinli çıkan bir kişi, iki çocuğunun annesi eski ...
 
6. kattan düşen bebek hayatını kaybetti!
Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 6'ncı kat penceresinden düşen Mehmet Fatih ...
Yavru köpeklere Buca Belediyesi sahip çıktı!
İzmir'in Buca Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yeşil ...
Fidan dikimi başlıyor
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, geçen ay çıkan ve PKK'nın üstlendiği orman ...
 
Kerem bebek artık mutlu
Bursa'dan geldikleri İzmir'de kalacak yer bulamadıkları için iki ay boyunca ...
Polisten kaçan midibüsten kaçak göçmenler çıktı!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, polisin 'Dur' ihtarına uymayarak kaçan ...
İşte Neslican Tay'ın sağlık durumu!
Kansere karşı verdiği mücadeleyle milyonların sevgisini kazanan Neslican ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri