ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4774
    Dolar
  • Euro
    35,0075
    Euro
  • Altın
    2.328,740
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
14 Ocak 2022 Cuma - 09:44

İzmir'de bir mahallenin elektrik faturası isyanı...

'Kademeli tarife' uygulamasına geçilmesi ile elektrik tüketim fiyatlarına gelen zam, Karabağlar Özgür Mahallesi sakinlerine büyük şok yaşattı. Yetim aylığı ile geçindiğini belirten bir yurttaş, "1481 lira fatura geldi. Ne yiyeceğim, ne içeceğim" dedi. Önceki ay 294 lira gelen faturasının bu ay 1161 liraya yükseldiğini belirten emekli bir yurttaş, "Maaşımın yarısından fazlası gitti. Bu kadar vicdansızlık olmaz" derken, bir başkası "Buzdolabını çalıştırmıyorum. Torunlarım soğuk evde yaşıyor" dedi

İzmir de bir mahallenin elektrik faturası isyanı...

SONKALEZİMİR (ÖZEL HABER)- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olduğunu açıkladığı 'kademeli tarife' uygulaması faturaları uçurdu. Yeni uygulamayla aylık 150 kWh (kilowatsaat) olan tüketimde kWh başına fiyatın 1,37 TL, 150 kWh üstü için ise 2,06 TL olacağı açıklanırken, İzmir'in yoksul bölgelerinden Karabağlar'ın Özgür Mahallesi'ndeki yurttaşlar, Ocak ayı faturalarıyla büyük şok yaşadı.



"500 LİRA PAZAR VE EKMEK PARASI KALIYOR"

Normalde 300 ile 800 TL arasında değişen ödemeler yapan mahalle sakinleri bin 500 TL'yi bulan fatura tebligatları nedeniyle hükümete tepki gösterdi. SONKALE'ye konuşan Hüsniye Doğan, 294 lira olan önceki faturasının bu ay 1161 TL'ye yükseldiğini söyledi.

Ciddi bir fark oluştuğunu belirten Hüsniye Doğan, "Eşim emekli. Başımda dul kızım var, onun bir yetim kızı var. Bakanı yok. Benim hiçbir maaşım yok. Eşimin emekli maaşı 3 bin 500 lira. 500 lira pazar ve ekmek parası kalıyor. Klima yakıyoruz. Bir derin dondurucu bir de buzdolabı var" dedi.



"BU KADAR VİCDANSIZLIK OLMAZ"

Hüsniye Doğan'ın eşi Hasan Doğan ise faturayı görünce tüylerinin diken diken olduğunu anlatarak, "Su faturası da 200 lira geldi. Elektrik 1160 lira gelince maaşımın yarısından fazlası gitti. Kışın ne yapacağız. Battaniyenin altına mı gireceğiz? Kimden yardım isteyeceğiz? Devlet bizi kazıklamaya kalktı. Sözde 25 zam verdi ama aldığı yüzde 80. Vicdanlar kabul ederse ben de kabul edeyim. Bu zammı geri çekmelerini istiyoruz. Emeklileri fakirleri düşünsünler. Bu kadar da vicdansızlık olmaz. Emekliye zam vermesinler yeter ki bu zamlar gelmesin" diye konuştu.



"ÇAY KAŞIĞIYLA VERDİLER, KEPÇEYLE ALDILAR"

1481 lira elektrik faturası geldiğini belirten Nuran Kalkan ise şöyle konuştu:

"Daha önceki faturam 800 liraydı. Ona normal demiştim ama bunu nasıl ödeyeceğim? Ameliyatlıyım, klima ile ısınıyorum. Yetim aylığı alıyorum babamdan. Toplam 2 bin lira. Ne yiyeceğim, ne içeceğim. "Soba yak' diyorlar ama karnımdan ameliyatlıyım kovayı kaldıramıyorum ki. Bir kızım var o bana yardımcı oluyor. Nereye kadar onun da çocuğu var, okuyor. Yalnız yaşıyorum. Kira vermiyorum, kızımın evi ama aldığım yetmiyor ki. Bu zammın geri çekilmesini istiyorum, ödeyemem. Devletim sağ olsun da çay kaşığıyla verdiler, kepçeyle geri aldılar."

"SOĞAN EKMEK YİYORUZ"

Kirada oturduğunu ve neredeyse hiç elektrik kullanmadığı halde 300 lira fatura geldiğini söyleyen Zöhre Küsmez ise şöyle dedi:

"Ben çalışıyorum. Dedem var, 'Evde soba yakmayayım, televizyon seyretmeyeyim' diye bütün gün kahvede oturuyor. Benim işten gelmemi bekliyor. Ev işlerine giderek ekmek paramı kazanıyorum. Sigorta günümü doldurdum, 'Yaşın küçük' dediler emekli etmediler. EYT'liyim. Faturam geçen ay 220'ydi, bu sefer 300 lira geldi. Bir haftadır buzdolabını çalıştırmıyorum, şofbenim kapalı. Akşam televizyon seyrederken lambaları kapatıyorum. Biraz vicdan biraz merhamet. Faturalardaki zammı geri çeksinler. Bize zam vermesinler, pahalılık istemiyoruz. Dilenelim mi, hırsızlık mı yapalım, kötü yola mı düşelim? Herkes sarayda rahat yaşasın, vatandaş ölsün. Yok böyle bir dünya. Benim vergimle bu hayatı yaşayamazsın. Benim torunlarım soğuk evde yaşıyor. Onlar da kiracı. 4 torunum da okula gidiyor. İstiyorum ki onlara 10 lira 20 lira harçlık vereyim ama veremiyorum. Artık gıdayı bıraktık, soğan ekmek yiyoruz."

 

 

 
Karabağlar'ın bilim üssüne ziyaret!
 
Başkan İduğ’a coşkulu karşılama!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Şan 15 Ocak 2022 Cumartesi 18:56

Yazıklar olsun birde televizyona çıkıp ahkam kesiyor lar yok şunu yaptık yok bunu yapıyoruz böyle yapacaksanız hiç bir şey yapmayın ne kadar zam verdinizde ne kadar alıyorsunuz

Yorumu oyla      0      0  
Serkan Güzel 15 Ocak 2022 Cumartesi 01:30

SOYULUYORUZ- EMEKLİ MAAŞ I GİBİ ELEKTRİK FATURASI İzmir Seferihisar köyler bölgesindeki yazlığıma aralık 2021 - ocak 2022 arası 1 ay içerisinde sadece yılbaşında hafta sonu 3 gün gidildiği halde yerleşik kullanmadığımız halde her gecen gün yükselerek gelen elektrik parası ocak 2022 de 2.647,80 TL bir önceki aralık ayı 2021 1063,40 TL böyle faturalar mı olur tüketim yok ücretler yüksek… Birileri buna dur demeli artık sesimizi çıkartmadıkça her geçen ay daha da yükseliyor faturalar kalmadığımız eve 2647 TL lütfen araştırılmasını rica ediyorum bütün yetkililere.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme açıklarında deprem!
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında 3,9 şiddetinde bir deprem meydana geldi.
Öğretmen, yetişkin film yıldızı çıktı!
İstanbul bir özel lisede Almanca öğretmenliği yapan kişinin cinsel içerikli ...
Anıtkabir komutanı görevden alındı!
Anıtkabir ziyareti sırasında sanatçı Bülent Ersoy'a şemsiye tutan üniformalı ...
 
İşten çıkarıldı, doğum gününde canına kıydı!
Muğla'da 24 yaşındaki Göksenil Feyza Çanoğlu, evinin önündeki tenteye ...
Okan için seferber oldular!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde kuvvetli rüzgar nedeniyle uçan, inşaat halindeki ...
153 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı’nın 13 Ocak’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son ...
 
Vatandaşın elektrik faturası isyanı!
Yılbaşı itibarıyla yansıyan zamlardan sonra gelen elektrik faturaları ...
Omicron etkisi sürüyor... 75 bin 564 yeni vaka!
Türkiye'nin günlük koronavirüs tablosu paylaşıldı. Son 24 saatte 153 yurttaş ...
Akit, Tarkan'ı hedef aldı!
Yeni Akit Gazetesi, cemaat yurdunda gördüğü baskılar nedeniyle intihar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri