ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4028
    Dolar
  • Euro
    34,8028
    Euro
  • Altın
    2.434,000
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
15 Ocak 2022 Cumartesi - 15:13

İzmir'de memurlardan balonlu protesto...

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu üyesi memurlar, maaşlarına yapılan zam oranlarını İzmir'de balonlu eylemle protesto etti. Üzerinde "Ekonomik büyüme", "3600 ek gösterge" ve "Refah payı" yazılı balonları patlatan memurlar, "Ekmeğimizi AKP ve TÜİK değil, mücadelemiz belirleyecek" pankartı açtı. Memurlar, "Kamu emekçilerini ve yurttaşları açlığa, sefalete mahkum eden enflasyon oranını ve zamları kabul etmiyoruz" açıklamasını yaptı.

İzmir de memurlardan balonlu protesto...

SONKALEİZMİR-İzmir'de Konak Eski Sümerbank önünde toplanan memurlar hükümetin 2022 yılı için memur maaşlarına yaptığı zam oranlarını protesto etti. "Ekmeğimizi AKP ve TÜİK değil mücadelemiz belirleyecek" yazılı pankart açan memurlar, üzerinde "Ekonomik büyüme", "3600 ek gösterge" "Refah payı" ve "Enflasyon farkı" yazan balonları patlatarak AK Parti hükümetine tepki gösterdi.



"MANİPÜLASYONLU RAKAMLAR"

Memurlar adına basın açıklamasını Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İzmir Şube Başkanı Başkanı Adem Yıldırım okudu. Açıklama şöyle:

"Birleşik Kamu-İş Ar-Ge birimi Kamu-Ar halkın enflasyonu araştırmasında Aralık'ta yüzde 22, yıllık ise 78.4 oranında artış olduğunu açıklamıştır. Konfederasyonumuza göre ilk 6 ayda yüzde 51.8 + 5 toplu sözleşme oranıyla birlikte toplamda yüzde 56.8 oranında zam yapılması gerekmektedir. Ancak TÜİK'in açıkladığı rakama göre enflasyon, Aralık 2021'de yüzde 13.58 artarken, yıllık bazda ise yüzde 36.08 oldu. Hükümet gerçekçi enflasyonu değil manipülasyonlu rakamları baz almıştır. Rakamlarla oynadıkları yetmemiş gibi gövde gösteri şekilde sunulan yüzde 2,5’luk ek zam utançtır. Ekonomik kriz, artan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon kamu emekçilerini ciddi şekilde etkilemiştir. BOTAŞ, doğalgaz için mesken tarifesine yüzde 25, sanayi tarifesine yüzde 50, elektrik üretim amaçlı santrallara yüzde 15 zam yaptı. Vergi ve harçlar ile birçok ürüne yüzde 36’nın üstünde zam yapılmıştır. 2021’in son ayında başlayan ve yılın ilk günü zirve noktasına çıkan zamlar Türkiye’de enflasyonun kronik hale geldiğini göstermektedir. Memur ve memur emeklisine sözde yüzde 30.5 oranında zam yapılmıştır. SGK ve BAĞ-KUR emeklisine 25.48 zam yapılmıştır. Ancak memurlar, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, SGK ve BAĞ-KUR emeklisine gelen sözde zamları hükümet yaptığı zamlarla geri almıştır. Kamu emekçilerinin ve emeklilerinin 2022 ocak maaşı cebe girmeden erimiştir."

"MAAŞ ZAMLARI ERİDİ"

Zamlar nedeniyle emekçilerin temel gıda ürünlerini alamaz duruma geldiği belirtilen açıklama şöyle devam etti:

"Buğday ülkesinde ekmek lüks olmuş emekçiler halk ekmekleri kuyruklarına girmek zorunda kalmıştır. Bebek mamalarına zincir vurulmuş şeker ve yağ satışına sınırlama getirilmiştir. Hükümet, enflasyon ile değil enflasyon sepetiyle mücadele ederek enflasyon rakamlarını olduğundan farklı çıkarmaktadır. Resmi olarak açıklanan enflasyon ile emekçilerin enflasyonu arasında çok ciddi bir uçurum vardır. Ülkemizin yaşadığı derin ekonomik kriz sonucunda ortaya çıkan aşırı zamlar, pahalılık, döviz kurlarındaki artış ve yoksulluk emekçilerin artık tükenmesine neden olmuştur. Sözde toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarına reva görülen 2 yıllık zamlar ocak ayı bitmeden çoktan erimiştir. İktidar ve yandaş konfederasyonların ortaklığı ile imzalanan TİS gelecek uzun yıllar boyunca kamu emekçilerinin nezdinde satış sözleşmesi olarak kalacaktır. Kamu emekçilerini enflasyona karşı ezdirenler göstermelik zamlarla sonuç alamayacaktır. Esas mesele biz kamu emekçilerine dayatılan sefalet ücretidir. Özelleştirmeleri savunanlar ve 'Babalar gibi satarım' diyenler elbet de hesap verecektir. Elektrik, doğalgaz, köprü, hastane, otoyollar kamulaştırılsın. Zamlar geri alınsın. Toplu sözleşme masası yeniden kurulsun. Emekçiler için vergi dilimi yüzde 10’da sabitlensin. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak  kamu emekçilerini ve yurttaşları açlığa, sefalete mahkûm eden enflasyon oranını ve zamları kabul etmiyoruz."

 
Yaşamına son veren Enes Kara'yı ''katil'' ilan etti!
 
Göztepe'de Obinna'nın talipleri çoğaldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaşamına son veren Enes Kara'yı ''katil'' ilan etti!
Hür Dava Partisi'ne (HÜDA-PAR) yakınlığıyla bilinen Doğru Haber'de kaleme ...
Enes Kara'nın ardından İzmir'den yurt çıkışı: HİÇBİR GENCİMİZİ KARANLIKTA KAYBETMEK İSTEMİYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova'da 835 kişilik kız ...
İzmirli depremzedelerden Mimarlar Odası'na dava tepkisi...
İzmirli depremzedeler, 30 Ekim Depremi'nde hasar alan binaların yeniden ...
 
İzmir'de korkutan yangın!
İzmir'in Bornova ilçesinde 8 katlı binanın çatısında çıkan yangın paniğe ...
Berna Laçin'den İzmir AKM tepkisi
Ünlü oyuncu Berna Laçin, İzmir Konak'taki, Ege Üniversitesi'ne (EÜ) ait ...
Mehmet Ceyhan: Binlerce kişi ölsün demek...
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Mehmet Ceyhan, İçişleri Bakanlığı ...
 
Aşısızlara PCR testi zorunluluğu kaldırıldı!
Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında aşısız kişilerden seyahat, ...
Küçücük dükkana 2 bin lira fatura!
CHP Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’de küçük bir tekel bayisini ziyaret ...
AYM'den emsal karar!
Anayasa Mahkemesi İzmir'de açılan 4 iş davasında makul sürede yargılanma ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri