ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2781
    Dolar
  • Euro
    35,0331
    Euro
  • Altın
    2.474,330
    Altın
  • Bist-100
    10.547,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/27°
    ADANA
  • ANKARA
    9/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/30°
    IZMIR
  • KONYA
    12/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sevgilisini kalbinden bıçaklamıştı... Irına'nın cezası belli oldu!
Sevgilisini kalbinden bıçaklamıştı... Irına'nın cezası belli oldu!
CHP'li Polat'tan köprü ve otoyol zammı tepkisi!
CHP'li Polat'tan köprü ve otoyol zammı tepkisi!
Yollar ayrıldı... Fatih Terim'ın Yunanistan macerası sona erdi!
Yollar ayrıldı... Fatih Terim'ın Yunanistan macerası sona erdi!
SPK'dan 2 şirketin halka arzına onay!
SPK'dan 2 şirketin halka arzına onay!
6 Mart 2021 Cumartesi - 14:59

İzmir'de okul servis ücretleri belli oldu

Salgını şartlarından olumsuz etkilenen servisçiler, yüz yüze eğitime başlanmasıyla velilerden gelecek talebe odaklanırken, Ankara, İstanbul ve İzmir'de servis ücretlerinin "kademeli normalleşme tarifesi"ne göre alınması kararlaştırıldı.

İzmir de okul servis ücretleri belli oldu

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde 2020-2021 eğitim öğretim yılı servis ücretlerinin, Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından belirlendiğini belirterek, "Okulların açılması kararını duyunca büyük heyecan yaşadık. Az da olsa evimize ekmek parası götürebileceğimiz için sevindik." ifadelerini kullandı.

0-3 kilometre servis ücretinin 250 lira, 0-6 kilometrede 306 lira, 0-10 kilometrede 325 lira, 0-15 kilometrede 385 lira, 0-20 kilometrede 462 lira, 0-25 kilometrede 518 lira, 0-30 kilometrede 568 lira, 0-35 kilometrede 593 lira, 0-40 kilometrede 631 lira olduğu bilgisini veren Bostancı, şunları kaydetti:

"Biz İzmirli servisçiler olarak haftanın 2 günü okula giden öğrenci için velilerden belirlenen rakamın yüzde 65'i, haftanın 4 günü okula giden öğrenciler için de rakamın yüzde 80'i kadar ücret talep edeceğiz. Servisçiler olarak öğrencileri taşıdığımız gün kadar ücret talebinde bulunacağız. Okulların yeniden kapanması durumunda herhangi bir ücret alınmayacak."

Servisçiler dışında bazı birimlerin, velilerden öğrencilerin okula götürülüp getirilmesi konusunda tüm ayların parasını peşin talep ettiğini belirten Bostancı, bu durumun, işi sadece servisçilik yapmak olan esnafı zor durumda bıraktığını vurguladı.

Bostancı, velilerden, ücretleri hizmet aldıkları servisçilere ödemeleri konusunda hassas davranmaları ricasında bulunarak, bu hizmet için aracılara para verilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin kararıyla öğrenci servis ücretlerinde fiyat tarifesinin belirlendiğini söyledi.

Öztürk, servis ücreti olarak 0-1 kilometre için 243 lira, 1-3 kilometrede 266 lira, 3-5 kilometrede 289 lira, 5-7 kilometrede 300 lira, 7-9 kilometrede 317 lira, 9-11 kilometrede 367 lira, 11-13 kilometrede 422 lira, 13-15 kilometrede 444 lira, 15-17 kilometrede 478 lira, 17-19 kilometrede 506 lira, 19-21 kilometrede 539 lira, 21-23 kilometrede 561 lira, 23-25 kilometrede 583 lira alınacağını bildirdi.

Kovid-19 salgını nedeniyle maddi bakımdan zor bir dönem geçiren servisçiler için okulların açılma haberinin can suyu gibi olduğunu belirten Öztürk, "Okulların açılma kararı sonrasında yaptığımız toplantılarda haftada 2 gün okula gidecek öğrenciler için belirlenen aylık ücretin yüzde 60'ını, haftada 4 gün gidecek öğrenciler için de yüzde 90'ını talep edeceğiz. Öğrencileri taşıdığımız süre için ücret alacağız." dedi.

Servis araçlarının günlük olarak dezenfekte edileceğini vurgulayan Öztürk, velilerin gönül rahatlığıyla çocuklarını servislere emanet edebileceklerini dile getirdi.

"Okulların kapatılması durumunda ücret istenmeyecek"

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı da başkentte söz konusu ücretlerin oda tarafından belirlendiğini ve Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince onaylanarak yürürlüğe girdiğini ifade etti.

Başkentte 2020-2021 eğitim öğretim yılı için 0-3 kilometrelerdeki servis ücretinin 253 lira, 3-6 kilometrelerdeki ücretin 280 lira, 6-10 kilometrelerdeki ücretin 325 lira, 10-15 kilometrelerdeki ücretin 378 lira olduğunu bildiren Elmadağlı, "Çocukları haftanın 2 günü servis araçlarını kullanacak velilerden, belirlenen ücretin yüzde 60'ı, haftanın 4 günü kullanacaklardan yüzde 80'i talep edilecek. Okulların kapatılması durumunda ise ücret istenmeyecek." diye konuştu.

Elmadağlı, öğrencilerin taşıma işleminin bitmesinin ardından servis araçlarının dezenfekte edileceğini dile getirdi. AA

 

 
İzmir'de feci kaza... Astsubay üstçavuş hayatını kaybetti
 
Kadın vinç operatörü, İzmir'deki yüksek binalara imzasını atıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu hafta borsa ve dolar kazandırdı
Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama ...
CHP'li Beko'dan Köy-Koop mesajı...
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer'i ziyaret ...
MEKANLAR AÇILDI AMA ESNAF KAN AĞLIYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı pandemi önlemlerindeki kısmi gevşeme ...
 
Yine faiz lobisi kazandı!
Hazine 2021 yılının ilk iki ayında toplam 32.5 milyar TL faiz ödemesi ...
İzmir Gelinlik Fuarı ertelendi
Moda ve ticaretin birleşimi IF Wedding Fashion İzmir’in 2021 yılını en ...
Brent petrolün varil fiyatı 69 doları aştı
Brent petrolün varili, üretim kesintisi kararının etkisiyle uluslararası piyasalarda 69 doları aştı.
 
Yoksulu yağ, yumurta, mercimek vurdu
Yoksulun temel gıda ürünleri son bir yılda yüzde 50’leri aşan oranlarda ...
Bayat ekmeğe talep arttı!
Vatandaşların ekonomik krizin ortasında patlak veren salgının da etkisiyle ...
Muz üretiminde Torbalı söz sahibi oldu
İzmir'in Torbalı ilçesi, Antalya ve Mersin'in ardından muz üretiminde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri