ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4064
    Dolar
  • Euro
    34,6050
    Euro
  • Altın
    2.380,480
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    14/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    13/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
16 Ağustos 2021 Pazartesi - 11:55

İzmir'de sağlıkçılardan iş bırakma eylemi!

İzmir'de aile sağlığı merkezi çalışanları 1 Temmuz 2021'de yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ni protesto etmek için bir günlüğüne iş bıraktı. Sağlıkçılar, gelir kaybına neden olup ve iş güvencelerini tehlikeye soktuğunu öne sürdükleri yönetmeliğin geri çekilmemesi halinde 27 Ağustos Cuma günü tekrar iş bırakacaklarını, 28 Ağustos'ta ise Ankara'da "Beyaz önlük" mitingi yapacaklarını açıkladı. 

İzmir de sağlıkçılardan iş bırakma eylemi!

SONKALEİZMİR- Konak eski Sümerbank önünde İzmir Aile Hekimleri Derneği öncülüğünde düzenlenen iş bırakma eylemine Ahesen, Birlik Dayanışma Sendikası, Birlik Sağlık Sendikası, Genel Sağlık İş Sendikası, İzmir Aile Sağlığı Çalışanları Derneği ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası da destek verdi.

Tüm Türkiye'de iş bırakma eylemi kararı alan sağlıkçılar, İzmir'de "Ceza sözleşmesini reddediyoruz", "Maaşıma el koyabilirsin ama ruhuma asla", "Bu sözleşme hak gaspıdır" yazılı dövizlerle hükümete tepki gösterdi. İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği ile çalışma huzurunun da ortadan kalktığını öne sürerek, "Pandemide çok sıkıntı dönemler yaşadık, kaybettiklerimiz oldu.. Halk alkışlarla bizi destekledi ama yönetim sıkıntıları görmezden geldi. Son yönetmelikle de sahipsiz olduğumuzu yeniden gördük" dedi.

Aile Hekimleri Derneği Başkanı Funda Müftüoğlu, söz konusu yönetmeliğin geri çekilmemesi halinde 27 Ağustos Cuma günü tekrar iş bırakma eylemi yapacaklarını, 28 Ağustos Cumartesi günü ise Ankara'da "Beyaz Önlük" mitingi yapacaklarını açıkladı.

DEMEÇ VERENE CEZA

Funda Müftüoğlu'nun okuduğu basın açıklamasında yeni yönetmelikle aile hekimliği uygulamasında karanlık bir süreç başladığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"'Ben yaptım.. Oldu..' mantığı ile sahanın gerçekliklerinden uzak ve kapalı kapılar ardında hazırlanan bu yönetmeliğin, adı her ne kadar, "Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği" olsa da aslında bu "Ceza Yönetmeliği'dir." Bu yönetmelikle yalnızca göstermiş olduğumuz özveri ve harcadığımız emeğin karşılığı olarak aldığımız maaşımızın düşürülmesi planlanmamış, özlük haklarımız ve iş güvencemiz de hakkaniyetli olmayan ceza uygulamaları ve puanları ile tehdit altına girmiştir. Sayın Bakanımız her duyuruyu twitter üzerinden halkla paylaşabiliyorken çıkartılan yönetmeliğe göre, bir aile hekiminin 'Gidin Aşı olun ' şeklinde basına ve sosyal medyaya demeç vermesi bile 50 ceza puanı alması ile sonuçlanacaktır. Aynı Aile hekimi ikinci kez benzer bir konuda demeç vermesi durumunda, iki katı puanla yani 100 ceza puanı ile cezalandırılacak ve sözleşmesinin feshedilmesi ile karşı karşıya kalacaktır.

BİN 400 TL'YE VARAN KESİNTİLER

Aile sağlığı merkezlerinde hastalık vb. bir sebeple raporlu olsa bile 5 kez nöbete gelmemek, sözleşme fesih sebebi sayılmıştır. Bu yönetmelikle yapılması gereken izlemlere dair, insan / hasta faktörü göz önünde bulundurulmamış, vatandaşa izlemlere gitmesi hususunda hiçbir sorumluluk yüklenmemiş ve olası aksaklıkta doğrudan sağlık çalışanlarına yaptırım uygulanması hedeflenmiş, kişi başı 300 ile 1400 TL arasında bir kesinti bordrolarımıza yansıtılmıştır. 

"KABUL ETMİYORUZ"

Sağlık Hizmetlerine yaptıkları katkı açıkça gözler önünde olmasına rağmen, Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına reva görülen mevcut ücret politikası, göstermiştir ki  "Hakkınız ödenmez" söylemi ile kastedilen gerçekten "Hakkımızın ödenmeyeceği ve var olan haklarımızın da elimizden alınacağıdır. Bu şartlarda;  sağlık emekçilerini insan onuruna yaraşır bir ücretten yoksun bırakan, yoksulluk sınırının altında ve hatta açlık sınırında yaşamaya zorlayan bu yönetmeliği kabul etmeyeceğimizi, cezai uygulamaları değil, çalışanların hak ve hukukunu ve çalışma barışını gözeten, adil, uygulanabilir bir yönetmelik yürürlüğe girene dek, sahadan aldığımız güçle, iş bırakma dahil her tür eylemle, mücadeleye devam edeceğimizi, kamuoyuna duyuruyoruz.

 
Çıray: Toplum bir kapanmayı daha kaldıramaz!
 
18 bin 650 kişiye hizmet verdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray: Toplum bir kapanmayı daha kaldıramaz!
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray, ...
Acı haber: 3 şehit, 2 yaralı!
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Yıldırım harekat bölgesinde EYP'nin patlaması ...
Eski müdürler Yunanistan'a kaçacaktı!
Muğla'da, FETÖ/PDY operasyonunda, yurt dışına kaçma hazırlığındaki 7'si ...
 
Cimilli İbo'dan acı haber!
Geçtiğimiz günlerde böbrek yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan ...
Doğu Perinçek'in Vatan Partisi'nden 'Taliban' övgüsü
Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Genel Merkezde düzenlenen ...
Türkiye'den kritik Afganistan kararı
Türk Hava Yolları (THY) Afganistan'a tarifeli uçuşları iptal etti. Ayrıca ...
 
Bakan Soylu SMS ile para istedi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangın ve sel felaketleri sebebiyle yurttaşlardan para istedi.
Arınç: Mevcut durum sözün tükendiğini gösteriyor!
Bülent Arınç: Sessiz kalmak benim tercihimdir; mevcut durum sözün tükendiğini ...
Çocuklar için flaş aşı kararı!
Türkiye'de tüm 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne koronavirüs ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri