ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4194
    Dolar
  • Euro
    34,8576
    Euro
  • Altın
    2.443,550
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
26 Ekim 2023 Perşembe - 11:19

İzmir'de sahte psikolog skandalı!

Sahte psikolog G.H pskiyatri ilaçları dahi kullandırıp insanları mağdur etti. Mağdurlar suç duyurusunda bulunurken Psikiyatri Derneği Başkanı Yıldırım “Ortada bir halk sağlığı sorunu var” dedi.

İzmir de sahte psikolog skandalı!

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Sahte psikolog ve psikiyatrist iddialarına da her geçen gün bir yenisi ekleniyor. O.B.Ş. ile Z.B.Ö., uzun süre terapi aldıkları G.H'nin sahte psikolog olduğunu belirtti. Yaşadıklarını anlatan mağdurlar, G.H ile psikiyatrist M.O hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda G.H ile M.O’un “Nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” gibi birçok suçtan yargılanmaları talep edildi. Kendisini psikolog olan tanıtan ve psikiyatrist gibi ilaçlar veren G.H'nin O.B.Ş. ile kurduğu iletişim tek tek anlatıldı. Dilekçede, “O.B.Ş. depresyon atakları geçirip psikolojik olarak çok büyük bir çıkmazın içine düştüğü dönemde G.H psikiyatrik ilaçlardan bir tanesini reçete etmiş ve bu ilacı kullanması konusunda adeta baskı yapmıştır. Söz konusu ilacın bugün doktor kontrolü olmadan kullanılması göz göre göre bir insanın hayatını hiçe saymaktan başkaca bir şey değildir. Bu dönemde müvekkil yaşadığı depresyonlar sebebiyle zaten antidepresan tedavisi alıyor olmasına rağmen şüpheli G.H'nin sözde tedavilerini uygulamak zorunda kaldığı için adeta hayatına kıyacak bir seviyeye gelmiştir. G.H ilaç reçete edemeyeceği için yakın ilişkisi olan diğer şüpheli Mehmet Oğuz'un bilgileri ile O.B.Ş.’ye ilaç reçete etmiştir” denildi.

DİPLOMASI SAHTE
G.H'nin zaten depresyonda olan O.B.Ş.’nin hayatını kabusa çevirdiğinin altı çizilen suç duyurusunda şu ifadeler de yer aldı: “G.H., O.B.Ş., zaten çok büyük bir depresyondayken hayatını hiçe sayarcasına kullandırdığı ilaçlar sebebiyle müvekkilin uykuları gitmiş, iş hayatı kabusa dönmüş ve müvekkil hatta sonu gelmeyecek depresyonlara girmiştir. G.H'nin iddia ettiği eğitim bilgilerinin de doğru olmadığı anlaşılmıştır.”

HAYATI İLE OYNADI
Suç duyurusunda, G.H'nin Z.B.Ö.’nün de hayatını zindana döndürdüğü vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:  “İlaçların dozları hakkında yorumlar yaparak müvekkil Z.B.Ö.’nün de hayatı ile adeta oynamıştır. G.H hiçbir tıbbi yetkisi olmasa da Z.B.Ö.’nün o dönem kullanmakta olduğu ilaçların dozları hakkında emirler vermiş, açıklama ve telkinlerde bulunmuştur. Şüphelinin kullandırmaya çalıştığı ilaçlar, rutin grip ilacı mahiyetindeki ilaçlar değildir. Bu ilaçlar bugün kırmızı ve yeşil reçete ile yazılması gereken yüksek etkiye sahip psikiyatri ilaçlarıdır.”

TRAVMA AVCISI
Ayrıca sosyal medyada psikolog olarak tanıtılan G.H'nin bir de “Gökçe'nin Yaşam Atölyesi” adı altında bir internet sitesi bulunduğu ve internet sitesinde “Gelin sizi sizden alıkoyan psikolojik travmaları bulup, beraberce yaralarınızı saralım” ifadelerinin yer aldığı görüldü. Sitesinde “Travma avcısı” olarak tanıtılan G.H ise BirGün’e yaptığı açıklamada psikoloji eğitimi almadığını kabul ederek “Suçlamalar doğru değil” dedi. Sosyal medya hesaplarından G.H'yi psikolog olarak tanıtan M.O ise “Hız’ın sahte psikolog olduğunu sonradan öğrendiğini ve hukuki süreç başlattığını” öne sürdü.

İHBARLARDA ARTIŞ VAR
Türk Psikologlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Cem Şafak Çukur ise BirGün’e yaptığı değerlendirmede derneğe yapılan sahte psikolog ihbarlarında büyük bir artış olduğunu vurguladı. Çukur, “Psikologların bir meslek yasası yok ve bir ruh sağlığı yasası da yok. Bu konuda ciddi bir yasal boşluk var. Bir denetim mekanizması kurulmalı. Hatta geçmişte yine bu tür olaylar nedeniyle ‘diplomasını sor’ diye bir kampanya yapmıştık. Psikolojik sorunu olan kişilerde intihar riski yüksektir çünkü hassas dönemde geçerler. Sahte psikologlar insanlara birçok açıdan zarar verebilir” dedi.

HALK SAĞLIĞI SORUNU
Türkiye Psikiyatri Derneği Başkanı Ejder Akgün Yıldırım ise “Özellikle sosyal medya üzerinden talep artırıcı yayınlar ve sahte unvanlı reklamlar ile eskiden de var olan bu durum giderek ciddi bir halk sağlığı sorununa dönüşmekte. Sahte psikolog ve psikiyatrist yanında meslek mensubu olup yetkisi olmayanlar da benzeri işleri yapıyorlar. Bir tıbbi tedavide temel kural önce zarar vermemektir çünkü her uygulama beden ve zihinde değişiklik yaratır ve bunun örseleyici sınırları bilinmelidir. Tıp eğitimi olmayanların bu bilgiye sahip olmaları en azından mevcut eğitim sisteminde mümkün değil. Psikiyatrik ilaçların hekim tarafından kullanımı ve sürdürülmesi için yüklü bir psikofarmakoloji bilgisi gerekir” diye konuştu.

 
Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu bir araya geldi!
 
Büyükşehir'den Kemeraltı esnafına İngilizce eğitimi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu bir araya geldi!
CHP'de Kurultaya sayılı günler kala Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ...
Dilan Polat ve Engin Polat’ın iş yerlerine baskın!
Haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddialar bulunan Dilan ...
CHP'li Kılıç meclise taşıdı: Hamile olduğu için mi Milli Takım'dan çıkarıldı?
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kübra Öztürk Örenli’nin hamile ...
 
AK Partili Saygılı: İzmir’i halktan yana dönüşüm kurtarır!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Konak ilçesinin Gültepe Mahallesi’nde ...
CHP'li Yücel: İzmir her zaman değişimin öncüsü olmuştur!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı'na aday olan Özgür Özel, Cumartesi ...
Aslanoğlu: Özgür Özel'e oy veren arkadaşlarımız fire değil!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Bir TV'de katıldığı canlı yayında ...
 
Kanlı saldırı: 22 kişiyi öldürdü!
ABD'nin Maine eyaletinde yaşanan silahlı saldırıda, en az 22 kişinin öldüğü ...
Yurtta asansör faciası: 1 ölü!
Aydın’da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arıza yapan asansörden çıkmaya ...
Milli Savunma Bakanlığı'ndan operasyon... "Bir gece ansızın"
Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından 'Bir gece ansızın' başlığıyla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri