ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3866
    Dolar
  • Euro
    34,7862
    Euro
  • Altın
    2.435,930
    Altın
  • Bist-100
    10.000,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
21 Mart 2021 Pazar - 11:07

İzmir'de sanatçılara 1 milyon 500 bin TL

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentte pandemi nedeniyle sekteye uğrayan kültür sanat üretimini ve zor günler geçiren sanatçıları desteklemeye devam ediyor. Başkan Soyer Haziran sonuna kadar büyük çaplı konser organizasyonu yapmak yerine 1,5 milyon liralık bütçeyi sanatçılar için kullanacaklarını açıkladı.

İzmir de sanatçılara 1 milyon 500 bin TL

İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi nedeniyle zor günler yaşayan sanatçılara desteğini sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Egemenlik Evi'nde müzik, sahne sanatları, tiyatro ve plastik sanatlar alanında faaliyet gösteren sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda kentte kültür sanat üretiminin devam etmesi ve sanatçıların bu zor dönemde desteklenmesi için atılacak adımlar masaya yatırıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Tunç Soyer, bu zor dönemi sanatçılarla birlikte el ele vererek atlatmak istediklerini belirterek, “Pandemi nedeniyle zor  bir dönem yaşıyoruz. Bundan sonra da benzer dönemleri yaşayacağımızın endişesini taşıyoruz. Bu tablo karşısında biz yerel yönetim olarak ne yapabilir ve  nasıl bir yol izleriz bunun için bir araya geldik.  Mesele kültür sanat üretiminin devam etmesidir. Bir toplumda eğer bu üretim yoksa o toplum çürür, kurur, çölleşir, çoraklaşır. Bizim temel kaygımız bu. Bu üretimin üreticileri olan sanatçıların da  hayatlarını sürdürmesi lazım. Biz bu iki derdin dert olduğunu düşündüğümüz için elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz” dedi.

“Gücüm neye yetiyorsa destek olacağım”
Sanatçılardan gelen dijital etkinlik, mahalle tiyatroları, gezici etkinlikler gibi önerileri dinleyip projelendirmelerini isteyen Başkan Soyer, toplantının sonunda sanatçılar için yeni destek paketini açıkladı. Soyer, “Haziran sonuna kadar büyük çaplı konser organizasyonu yapmamaya karar verdik. Oraya ayırdığımız 1,5 milyon liralık bütçeyi sanatçılar için kullanacağız. Bunu 1,5 milyonla sınırlı bırakmak istemiyoruz. Burada bir masa etrafında bir araya gelip birbirimizle  el ele vermeyi başarıyoruz. Bu çok değerli. Ben sizin için buradayım, sizin adınıza buradayım. Şunu bilin ki; sonuna kadar elimden ne geliyorsa, gücüm neye yetiyorsa destek olacağım. Bu kentte kültür sanat ikliminin güçlenmesi, yayılması bizim için her şeyden daha değerli. Buna çok ihtiyacımız var. İnsanlar kültür ve sanatla nefes alıyor. Hayatla m&uu ml;cadele etme gücü kazanıyor.”

Pandemi döneminde İzmirli sanatçılara verilen destekler
- Geçen yıl Mayıs ayından itibaren İzmir’de sahneleri bulunan özel tiyatrolardan 2 bin 500’ün üzerinde tiyatro bileti satın alındı, tiyatro gösterimleri için salonların kiraları yarı yarıya düşürüldü. 
- Sofita İzmir projesinde 56 tiyatroyla söyleşi yapıldı ve 38’inci İzmir Tiyatro Günleri’nde 91 oyunu dijital olarak İzmirTube üzerinden yayınlayarak binlerce tiyatro emektarına 2 milyon TL’nin üzerinde katkı sağlandı. Eğitimlerle birlikte müzik sektörüne 3 milyon TL’nin üzerinde, yereldeki sinema sektörüne 1 milyon TL’nin üzerinde, plastik sanatlara ise 1,5 milyon TL’nin üzerinde bir destek verildi.
- Pandeminin ikinci dalgası ile beraber İzmir Sokak Sanatçıları Derneği, İzmir Müzisyenler Derneği gibi sivil toplum kuruluşları ve sanat inisiyatifleri ile ortak çalışmalar yapıldı. Sanatçıların envanteri ve üyelerin durumu belirlendi. 
- 15 Şubat 2021 tarihine kadar 900 sanatçıyla dijital ve gezici sanatsal çalışmalar yapıldı.  Bu çalışmalara yaklaşık 450 bin lira kaynak ayrıldı. Sanatçılara bin 683 adet hijyen ve gıda paketi dağıtıldı.  Bin 763 adet hijyen ve gıda paketi dağıtılacak. 
- Pandemi döneminde olumsuz etkilenen klasik müzik sanatçılarından oluşan El Ele Müzik Orkestrası oluşturuldu. 33 sanatçıdan oluşan orkestra 7 konser verecek.

 

 

 
Altınordu ilk 2 takibinde
 
İZVAK'ta kongre öncesi sular ısınıyor... Sarıgedik'ten "Kim bu 50 kişi" sorusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemirlinin gözünden Gaziemir yarışması
Gaziemir Belediyesi, “Benim Gözümden Gaziemir” isimli fotoğraf yarışması ...
Bornova'da psikolojik destek sürüyor
Bornova Belediyesi’nin koronavirüs salgını boyunca kaygı, stres, endişe ...
Buca'da kurslara büyük ilgi
Buca Belediyesi, kontrollü normalleşme süreciyle birlikte Evka-1 Semt ...
 
Kibar gün sayıyor!
Karabağlar Belediyesi’nin Kibar Mahallesi’nde projelendirdiği çok amaçlı ...
Foça Film Günleri için hazırlık!
Foça Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen Foça Film Günleri’nin “Yerel ...
İzmir’in Doğayla Uyumlu Yaşam Stratejisi yayınlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirerek ...
 
Başkan Karakayalı’dan spora tam destek
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İstanbul'da gerçekleştirilen ...
Çiğli’de elektronik rayiç dönemi başladı
Çiğli Belediyesi, Rayiç Bedel Sorgulama sistemini Çiğli Tapu Müdürlüğü’ne ...
Başkan Selvitopu'na Nevruz ziyareti
Azerbaycan Türkleri Dost Dernekler Federasyon Başkanı İsa Ambarcı ve yönetim ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri