ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3627
    Dolar
  • Euro
    34,9578
    Euro
  • Altın
    2.324,970
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yunanistan'da 6 büyüklüğünde deprem!
Yunanistan'da 6 büyüklüğünde deprem!
Deniz Yücel: 'En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak'
Deniz Yücel: "En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak"
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Kırmızı bültenle aranıyorlardı... İstanbul'da yakalandılar!
Kırmızı bültenle aranıyorlardı... İstanbul'da yakalandılar!
17 Ocak 2020 Cuma - 23:21

İzmir'de şortlu, paletli, pastalı meclis

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin ocak ayı son oturumunda renkli görüntüler yaşandı. CHP’li meclis üyesi Hasan Ünal, yüzülebilir körfez konusunda tarih verilmesini isteyen AK Parti’li meclis üyesi Hüsnü Boztepe’yi 1 Nisan 2021’de Karşıyaka’ya yüzmeye davet ederek, yanında getirdiği palet, deniz gözlüğü, bone ve şortu hediye etti. Mecliste AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal'ın 42. yaş günü da kutlandı.

İzmir de şortlu, paletli, pastalı meclis

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ocak ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. Ocak ayı son meclis oturumunda Menderes ilçesin Çakaltepe Mahallesi Gölova mevkii sınırları içinde kurulması planlanan entegre katı atık yönetim  tesisi, CHP ve AK Partili meclis üyelerini karşıya getirdi. AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “Sokağa çıkıp İzmir’de çöp kavramıyla ilgili soru yönelttiğimizde ilk akla gelecek Harmandalı’nın istenmeyen görüntüleridir. 2013 yılından bu yana mücadele veren Menderes’teki hemşehrilerimizin haklı duruşlarını savunmak durumundayız. Kafalarda soru işareti var. Bize bunlar anlatıldı. Bizim ve sizin ikna olmamız bir şeyi değiştirmiyor. Mendereslilerin ikna olması anlamında bir şeyler yapılması gerekiyor. ÇED süreci aşamasından önce bunları yapmamız gerekiyor. CHP’lisi, AK Parti’lisi ve başka partiye mensup arkadaşların ikna sorunu var. Meclis üyeleriyle yapılmış bir toplantının yeterli olmayacağını düşünüyoruz. İzmir’de bir çöp problemi var. Bunun ortadan kaldırılması için bizler de size destek vereceğiz. Biz AK Parti olarak önergenin oy çokluğuyla geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.

CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, projeyi halka anlatmaya devam edeceklerini söyledi. Daha sonra konuşan Tunç Soyer, “Seferihisar Belediye Başkanı olsaydınız ve tesisin teklifi sunum yapılmadan gelseydi nasıl bakardınız?” sorusunu yöneltti. Soyer bunun üzerine “Hepimiz en az sizin kadar Menderes’i savunuyoruz. En az sizin kadar Menderes için kaygılıyız. En az sizin kadar Menderes’in iyiliğini istiyoruz. Bundan zerre kadar tereddüdünüz olmasın” ifadelerini kulandı.

‘BU TESİSİN YAPILMASINA KARŞI ÇIKMAZDIM’

Soyer, şunları söyledi: “Bu çöp lafının çok rahatsız edici bir algısı olduğunu biliyorum. Bunda Harmandalı tesisinin etkisi olabilir. Bu algıyı tamamen değiştirecek noktaya geldik. Gelecek ay Harmandalı’da meclis oturumu yapalım. Kapasitesini görelim, eksiği varsa görelim. Meclis oturumumuzu orada yapacağız. Adına ‘çöp yığınları, çöp dağları, vahşi depolama’ diyebilirsiniz. Bu algıyı değiştirecek bir gerçeklik yaşanıyor. Popülizmin tuzağına düşmeden siyaset yapmak zor iştir. Bazen halka rağmen bazı şeyleri söylemek mecburiyetinde kalırsınız. Çöp için AK Parti’lisi, CHP’lisi direnmişler, haklılar. Şimdi geliyorlar ve sizin ilçenize bu tesisi yapacaklarını söylüyorlar. Ben Seferihisar Belediye Başkanı olsaydım, Aziz Başkan gelseydi, karşı çıkardım. Benim gözümdeki algı Harmandalı’daki algıydı. Bugün Aziz Bey bu koltukta oturuyor olsaydı ve ben Seferihisar Belediye Başkanı olsaydım, sahip çıkardım. Samimiyetimle söylüyorum. Bu tesisin yapılmasına karşı çıkmazdım. Tüm samimiyetimle söylüyorum. Çünkü gerçeklik farklı artık. Harmandalı’daki tesis mükemmel! Hüsnü Bey az önce belirtti. Harmandalı’ya çöpün az gelmesini istedi, çok haklı. Bergama’da, Menderes’te yaparsak belediye araçları daha az gidecek, daha az mazot harcayacak. Bunlar bu milletin parası. Hem Harmandalı rahatlayacak hem de tasarruf edilecek. İtiraz edenleri çok iyi anlıyorum ama bu algıyı değiştirmek için mücadele edeceğiz. Artık gerçeklik değişti. Biz bunu anlatmaya devam edeceğiz. Toplantılarda örneğin: ‘Tahtalı Havzasına şöyle bir zararı vardır’ derlerse vazgeçeceğiz. Ne yapacağız? Biz bilime rağmen, bu ülkenin menfaatlerine rağmen bir şeyi yapmayız. O zaman B planına bakacağız, o zaman başka bir şeye bakacağız. Önümüzdeki ay meclis toplantılarından çarşamba günkü oturumunu Harmandalı’da yapacağız.”

CHP’DEN AK PARTİ’YE İLGİNÇ HEDİYE

Meclis oturumunun dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li meclis üyesi Hasan Ünal, yüzülebilir körfez için tarih isteyen AK Parti’li meclis üyesi Hüsnü Boztepe’ye, palet, deniz gözlüğü, bone ve şortu getirdi. Ünal, “Sizi 1 Nisan 2021’de Karşıyaka’ya yüzmeye davet ediyorum. Ben sizin için gerekli şeyleri hazırladım. Paleti 43 numara aldım. Yüzerken balıklara da selam vereceksiniz. Annem ‘başını soğuk tutma’ derdi. Deniz soğuk olur. Boneniz de hazır, XXL aldım. Rengine alınmayın aynısından kendime de aldım” dedi. Meclisteki manzara üyeler arasında gülüşmelere neden oldu.

HIZAL İÇİN DOĞUM GÜNÜ PASTASI KESİLDİ

Mecliste ayrıca AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’ın 42’nci doğum günü nedeniyle pasta kesildi. Tunç Soyer, Hızal’ın yeni yaşını tebrik etti.  Öte yandan meclis oturumunda, 2019-2020 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilinde çeşitli illerden ve civar ilçelerden gelecek olan öğrencilerin 18 Ocak- 2 Şubat tarihleri arasında İzmir Doğal Yaşam Parkı’na ücretsiz girmesi kararı da alındı.

 
Rahşan Ecevit Karaoğlan'a kavuştu
 
Hamza Dağ'dan ilginç Libya yorumu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz ülkeleri İzmir'de... Fuar'a hazırlık var!
İzmir Büyükşehir Belediyesi bu yıl “Akdeniz” temasıyla düzenlenecek 89. ...
Kavacık Üzümü artık emin ellerde
Karabağlar Belediyesi’nin Kavacık Üzümü için Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan ...
Başkan Batur karne heyecanına ortak oldu
Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur, ilk kez karne alacak öğrencilere ...
 
Belediyelerde 'kesinti' krizi!
İller Bankası kesintilerinin ciddi boyutlara ulaşması nedeniyle İzmir'deki ...
Bornova'da toplu sözleşme sevinci... Ne kadar zam yapıldı?
Bornova Belediyesi’nde 297 memur ile 44 sözleşmeli memuru kapsayan toplu ...
İZTAŞIT'a büyük ilgi... İki haftada kaç yolcu taşıdı?
İZTAŞIT otobüsleri ilk iki haftada uygulamanın başladığı Seferihisar hattında ...
 
Bayraklı'da şeffaf dönem
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın, belediye bünyesinde ihale ...
Karne hediyesi Başkan İduğ'dan...
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi ...
Prof. Kurnaz’dan ‘iklim değişikliği’ uyarısı
Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri