ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4242
    Dolar
  • Euro
    34,5900
    Euro
  • Altın
    2.381,920
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/28°
    ADANA
  • ANKARA
    14/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/28°
    IZMIR
  • KONYA
    13/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı!
Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı!
Ünlü yazar Paul Auster hayatını kaybetti!
Ünlü yazar Paul Auster hayatını kaybetti!
12 ilde DEAŞ baskını: Çok sayıda gözaltı var!
12 ilde DEAŞ baskını: Çok sayıda gözaltı var!
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
28 Ocak 2021 Perşembe - 17:34

İzmir'de yeni dönem başlıyor... AÇIK VERİ PORTALI AÇILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, etkin bir kent yönetimi yaratmak ve İzmirliler'i yönetim sürecine daha fazla dahil etmek adına "Açık Veri Portalı' projesini hayata geçirdi. Dijitalleşmede Bizİzmir Platformu ile ilk adımı attıklarını hatırlatan Başkan Tunç Soyer, "Açık Veri Portalı ile tüm İzmirliler'in özgürce kent verilerine erişebileceği yeni bir döneme giriyoruz" diye konuştu.

İzmir de yeni dönem başlıyor... AÇIK VERİ PORTALI AÇILDI

SONKALEİZMİR-Tarihi Havağazı Fabrikası'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'in katılımıyla düzenlenen tanıtım toplantısında İzmir Açık Veri Portalı Projesi ile ile ilgili detaylar verildi. Toplantıya Dünya Bankası'na bağlı Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) Danışmanlık Grubu Küresel Başkanı Veronica Nyhan Jones ve Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı da video mesajla dahil oldu.

YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Başkan Tunç Soyer, açık veri portalı ile İzmir'in verilerini özgürleştirip demokratikleştireceklerini belirterek, "Kamu görevlilerimizin, girişimcilerimizin akademisyen ve öğrencilerin, tüm İzmirliler'in özgürce kent verilerine erişebileceği yeni bir döneme giriyoruz. Üstelik bu erişim, verinin kullanılmasını kolaylaştıran formatlarla gerçekleşecek. Dileyen herkes projeler hazırlayıp, İzmir'in rehaf düzeyine katkıda bulunabilecek. New York, Londra, Paris, Singapur, Seul ve Barcelona gibi şehirler açık veri portallarını yıllardır başarıyla kullanıyorlar. Bu metropoller belediyenin ürettiği verileri, katılımcı demokrasinin güçleneceği şekilde kullanmayı başardılar. Ben demokrasinin insanlığının en büyük inovasyonu olduğuna inananlardanım. Yaşamlarımıza dokunan her şeyin dijitalleştiği günümüzde demokrasiyi de özgürlükleri de fırsat eşitliğini de dijitalleştirmeliyiz" dedi. 

"İZMİRLİLER'LE BERABER YÖNETECEĞİZ"

Soyer şöyle devam etti: Bu portalı inşa ederken Türkiye'nin ve dünyanın en iyi uzmanlarıyla, tabi ki İzmirliler'le beraber çalıştık. İzmir Açık Veri Portalı daha etkin bir kent yönetimi için hazırlandı. Açık veri, Büyükşehir Belediyemiz öncelikli olmak üzere İzmir'deki kamusal yapıların kurumsal kapasitesini artıracak. Hem kurum içi hem de kurumlararası daha etkin bilgi akışı ile kaynak ve zaman tasarrufu sağlayacak. Belediyemizin işleyişinde şeffaflık ve hesap verilebilirlik hep önceliğimiz oldu. İzmir'i, İzmirliler'le beraber yönetmeyi, sorunların üstesinden ortak akılla gelmeyi çalışma şeklimiz haline getirmeye gayret ediyoruz. Son iki yılda İzmir'de yangın, pandemi deprem gibi büyük zorlukları dayanışma ile göğüslemeyi başardı. Açık veri portalı ortaya koyduğumuz bu demokratik, dayanışmacı yönetim uygulamalarını güçlendirecek önemli bir kilometre taşıdır."

"GENÇ BEYİNLER ÇÖZÜM ÜRETECEK"

İzmir'de daha önce Bizİzmir Platformu'nu hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Tunç Soyer, "Bizİzmir'i dijital kent meydanı olarak tasarlamıştık. Bu platformla İzmir'in kent yaşamına ve karar süreçlerine vatandaşlarımızı dahil etmeye başlamıştık. Bizİzmir pandemi ve deprem dönemlerinde güçlü bir dayanışmayı mümkün kıldı. Açık veri portalımızla Bizİzmir platformumuz da daha kullanışlı hale gelecek. Yeni nesil girişimciler karmaşık verilerden fırsatlar yaratıyor. Çalışmamız iş dünyasın talebine dayanıyor. Çalışmamızı iş dünyası, akademi ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürüttük. Her birinin ihtiyaçlarına göre stratejimizi belirledik. Tüm bu çalışmalar izmir ekonomisini besleyecek. Açık veri portalı üniversitelerimizin üretkenliğine de katkı sağlayacak. Genç beyinler İzmir'i veriye dayalı araştırmalarla keşfedecek ve çözümler üretecek. 24 birimimizden 10 farklı kategoride 120 veri seti şu an itibariyle yayına geçiyor. Zamanla veri seti sayısı, veri çözünürlüğü ve tarihsel derinlik artacak" ifadelerini kullandı.
 

 
Eren Erdem'den Kılıçdaroğlu'na ziyaret
 
FETÖ borsasına uzanan cinayette sanıkların yargılanmasına başlandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de veterinerlik hizmetlerinde rekor artış
Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Covid-19 salgınıyla mücadele ...
Büyükşehir'in dev ihalesi tamam... 10 YILLIK 245 MİLYON TL
“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Ait Mevcut Reklam Ünitelerinin ...
Başkan Soyer kent turizmi için yol haritasını açıkladı... HEDEF 3 YILDA 4 MİLYON TURİST!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kent turizminin geliştirilmesine ...
 
Bilgi ve proje paylaşım ziyaretleri
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, göreve geldikleri günden bu ...
Bayraklı'da spor kursları başladı
Bayraklı Belediyesi, pandemi kapsamında bilim kurulunun açıkladığı temizlik, ...
Bucalı yüzücüler madalya hazırlığında
Sporu ve sporcuyu her koşulda destekleyen Buca Belediyesi, 8-13 yaş arası ...
 
İzmir Büyükşehir'den sağanak mesaisi
Meteorolojiden yapılan uyarılar doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
İzmir'de 28 kooperatifle imzalar atıldı... HEDEF 338 MİLYON TL DESTEK
“Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren ...
Konak’taki asansörler uzman ellerde
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri