ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3629
    Dolar
  • Euro
    34,6630
    Euro
  • Altın
    2.383,210
    Altın
  • Bist-100
    10.194,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/24°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kıyıları vatandaşa kapatıp otellere açan yönetmelik iptal!
Kıyıları vatandaşa kapatıp otellere açan yönetmelik iptal!
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istemi!
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istemi!
10 Şubat 2020 Pazartesi - 22:30

İzmir'de yüksek gerilim! Benim yattığım yeri siz...

AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe'nin Tunç Soyer'in başkanlık görevini yürüttüğü Seferihisar Belediyesi'nin 2018 yılı faaliyetlerine yönelik Sayıştay raporundan bahsetmesi ortamı gerdi. "Aslan yattığı yerden belli olur" diyen Boztepe'ye sert tepki gösteren Soyer, "Benim yattığım yeri siz…” diyerek sözlerini yarıda kesti. Çok sinirlendiği görülen Soyer, Boztepe'nin yaptığının siyasi ahlaka yakışmadığını söyledi. Boztepe ise kendisini susturmaya çalışan Soyer'e "Dövecek misiniz" diye çıkıştı.

İzmir de yüksek gerilim! Benim yattığım yeri siz...

SONKALEİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat ayı meclis toplantısının ilk oturumu Tunç Soyer başkanlığında yapıldı. AK Partili Meclis Üyesi Erhan Çalışkan ve AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal'ın deprem konusundaki hazırlıklar ve ikinci çevre yolu konusundaki eleştirilerine yanıt veren Başkan Soyer, "(İzmir depreme hazır değil ama Büyükşehir hazır) demekte ki kastım, kriz anında hazır olduğumuzu söylemektir. Kim müdahale edecek anlamında bir durumu kast ettim. Yoksa elbette İzmir hazır değilse Büyükşehir de hazır değildir. Çevre yoluyla ilgili de ‘yaptırmayacağız’ gibi bir ifadem olmadı. Başka çareler de arıyoruz anlamında söyledim. Çevre yolu tahribatına karşı yapılacak başka çözüm var mı? Ona bakmak için söylemiştim” dedi.

ASLAN YATTIĞI YERDEN...
Menderes’te yapılması planlanan katı atık entegre tesisiyle ilgili halk oylaması yapılması önerisinin de AK Partililer tarafından dile getirildiği toplantıda, kapsam dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe'nin konuşması ortamı gerdi. Tunç Soyer'in başkanlık görevini yürüttüğü Seferihisar Belediyesi’nin 2018 yılı faaliyetlerine yönelik Sayıştay raporundan ve tespit edilen bazı usülsüzlüklerden bahseden Boztepe, "Aslan yattığı yerden belli olur. Pazarlık usulüyle yapılan ihalelerde usule uymayan şeylerin yapıldığı belirtilmiş” dedi.
Soyer'in araya girerek, “Savunmamız var mı?” sorusuna Boztepe, “Savunmayı da siz söylerseniz” yanıtını verdi. Soyer bu kez, “Madem benimle ilgili bir şey söylüyorsunuz, savunmayı da söyleyin” dedi.

BENİM YATTIĞIM YERİ SİZ...
AK Partili Boztepe'nin “Dana karkas eti alınmış 450 bin TL… Çeşitli malzemeler alınmış. İstediğiniz firmalara işleri vermişsiniz. İş kıyafeti alınmış 123 bin TL. Yine parçalara bölünenerek alınmış. Aslan yattığı yerden belli olur” sözleri Başkan Soyer'i kızdırdı. Çok sinirlendiği görülen Soyer, “Benim yattığım yeri siz…” diyerek sözlerini yarıda kesti. Başkan Soyer ardından, “Burada yaptığınız siyasi ahlaka yakışmayan bir şey... Bunda benim savunmam var. Bu yokmuş gibi hakimlik, yargıçlık yapıyorsunuz. Size cevap vermem söz konusu değil. Ben Sayıştay’a gerekli cevabı verdim. Sizin burada benim savunmamı söylemeden gündeme getirmeniz çok yakışıksız bir şey. Kapsam dışı konuşma bölümünde benimle ilgili bir şeyi getirmeniz çok yakışıksız” açıklamasını yaptı.

KONUŞTURMAYALIM ÖNERİSİ
Boztepe'nin konuşmasına izin vermedi.
Söz alan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç'ın önerisi ise gerginliği iyice tırmandırdı. Yönetmeliğe göre "meclis üyesinin belediye başkanı söz verirse konuşabileceğini" hatırlatan Kökkılınç, bu maddenin uygulanması ve suistimal olan konuşmaların kesilmesi önerisini getirdi. Kökkılınç, "Seferihisar Belediyesi’nin Sayıştay raporu İzmir Büyükşehir Belediye meclisinin konusu da değil” dedi.
AK Partili Hızal ise "Bir taraftan demokrasiden dem vuracaksınız bir taraftan ‘konuşmalara sınırlama getirilsin’ diyeceksin. Bu çok doğru değil” diyerek Kökkılınç'a tepki gösterdi.

ETİK ŞUNU GEREKTİRİR…
CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu da 2018 yılına ait raporun gündeme getirilmesini doğru bulmadığını belirterek, “Başkanımızın Seferihisar’da yürüttüğü sürece dair bir rapor. Ve ona o zaman cevap verilmiş. Etik şunu gerektirir, ikisini de koyarsınız ve ‘takdir kamuoyunundur’ dersiniz” dedi.

SUSUN ATARIM DIŞARI... DÖVECEK MİSİN?
Ancak tartışma yine bitmedi. Söz alan Başkan Soyer, “Mesele şahsi ve siyasi ahlakla ilgili… Buradaki herkes meclis üyesidir. Herkes haddini bilsin. Siyasi ahlaka aykırı davranmasın” derken Boztepe tepki gösterdi. Soyer'in bu kez daha sert bir ifadeyle susmasını istediği AK Partili Boztepe, “Susmazsam dövecek misiniz?” diye sordu. Soyer de “Size söz vermiyorum. Bana cevap vermeyin ve lütfen susun” dedi. Boztepe “Siyasi ahlaki sizden öğrenecek değilim” karşılığını verirken, Başkan Soyer, “Lütfen susar mısınız? Yoksa sizi salondan attıracağım” diyerek tartışmayı noktaladı.

PAÇADAN ÇEKMESİNE İZİN VERMEYECEĞİM
Karabağlar Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Selvitopu'nun deprem konusunda sorumluluğun tüm kurumlarda olduğuna yönelik ortamı da yumuşatan açıklamaları sonrası Başkan Soyer tekrar sözü aldı. Tunç Soyer, şunları söyledi:
"10 aydır görev yaptığımız bu mecliste iki şeye çok özen göstermeye çalıştım. Birincisi; siyasi ahlakı korumaya gayret ettik. İkincisi; siyasetin seviyesini başka yerlerde olduğu gibi aşağıya çekmedik. Zarafet ve zafiyeti kimse karıştırmasın. Zarafet istismar edilmesi gereken bir şey de değildir. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yapmadığım şeylerle ilgili söz alan bir arkadaşımızın sözünü kesmedim. Ama kişisel saldırı noktasında hiçbir arkadaşımızın bir diğerine bunu yapmasına izin vermem, söz de vermem. Sayıştay raporları her belediyeyle ilgili bulgular tespit eder. Hiçbir belediye yoktur ki Sayıştay bir takım bulgular tespit etmemiş olsun. Sayıştay’ın görevi, işi budur. Sayıştay bir yargı organıdır, denetler. Bulguların cevaplanması istenir. Değerlendirilir ve yargı yolu açılır, açılmaz. Bütün bunlar yokken, Sayıştay’ın tespit ettiği bulguları meclis gündemine getirmek ve müzakere etmeye çalışmak 10 aydır yapmaya çalıştığımız siyasetin seviyesini aşağı düşürmektir. Yapılan siyaseten ahlaksızlıktır. Siyasi ahlaka uygun düşmez. Bundan sonra bu meclisin siyasi seviyesinin aşağı çekilmesine izin vermeyeceğim. Buradaki çoğunluk bunu istemiyor. Paçadan çeken, sataşan bir siyaset anlayışı istemiyor. Bunu yapmak isteyenlere izin vermeyeceğim.” 

 
Menemenspor puanla dönüyor
 
Çin'den gelen öğrencinin sonuçları belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li belediyeye yolsuzluk operasyonu
CHP’li Yalova Belediyesi Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in, yolsuzluk soruşturması ...
Erdoğan ve Akar'dan kritik toplantı
Suriye İdlib'de 5 Türk askerinin rejim güçleri tarafından açılan ateş ...
İzmir'deki 3 okula sera kuruluyor!
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, engelli öğrencilere özel eğitim veren ...
 
Gerici profesöre şok protesto!
Çocuk yaşta evliliğe izin verilmediği için salgın ve depremlerin meydana ...
Uyuşturucu baronunun tahliyesinde Burhan Kuzu şüphesi!
Uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin tahliyesini sağladığı iddialarını ...
48 saat uyumadılar, 35 oyun geliştirdiler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), oyun geliştirme sektörünün gelişmesine ...
 
Minik fotoğrafçılar iş başına
Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları, Frankofoni Haftası dolayısıyla Türkiye ...
Yediği pasta öldürüyordu!
Kahramanmaraş'ta yaşayan Ramazan Orçan, arkadaşının doğum günü için gittiği ...
Van'da 49 göçmeni ölüme terk ettiler!
Van’ın Gevaş ilçesine bağlı İn Mahallesi'ne, göçmen kaçakçıları tarafından ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri