ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/23°
    ADANA
  • ANKARA
    9/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/13°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/22°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
23 Temmuz 2022 Cumartesi - 13:01

İzmir'deki cinayette yeni gelişme!

İzmir'de, Ferman Kaplan'ın (34) sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldüğü olayda istinaf mahkemesi, sanıklardan Abdullah Berat Balcı'ya 10 yıl, Kadir Balcı ve Halil İbrahim Balcı'ya verilen 15'er yıl hapis cezalarıyla Mehmet Emin Balcı'nın beraat kararını bozdu. 1'inci Ceza Dairesi, bozma kararına gerekçe olarak, beraat eden sanığın diğerleriyle fikir eylem birliği içinde olması ve kararlarda asgari haddin üzerinde haksız tahrik indirimi uygulanmasını gösterdi.

İzmir deki cinayette yeni gelişme!

Karabağlar ilçesi Uğur Mumcu Mahallesi 4133 Sokak'ta, 24 Haziran 2020'de, sokakta çıkan bıçaklı kavgada Ferman Kaplan hayatını kaybederken, Halil İbrahim Balcı ve Mehmet Emin Balcı yaralandı. Soruşturma kapsamında Abdullah Berat Balcı, Kadir Balcı ve Halil İbrahim Balcı tutuklandı. Hazırlanan iddianamede Halil İbrahim Balcı, Kadir Balcı ve Mehmet Emin Balcı'nın, yanlarında 2 kadın yakınlarıyla yürüdükleri sırada Ferman Kaplan ve onun arkadaşı O.K. ile karşılaştıkları belirtildi. Halil İbrahim Balcı ve beraberindekiler, yanındaki kadınlara baktığını ileri sürdükleri Kaplan'ı, çıkan kavgada darbettikleri vurgulandı. Daha sonra yakınlarını toplayan tarafların Kaplan'ın evinin çevresinde karşılaşıp tekrar kavgaya tutuştukları da iddianamede yer aldı. 2'nci kez çıkan kavgada Kadir Balcı ve Abdullah Balcı'nın ellerinde bıçaklarla Kaplan'ı kovaladıkları, apartman boşluğuna sıkıştırdıkları kaydedildi. Abdullah Berat Balcı'nın tekme atıp yere düşürdüğü Kaplan'ı bıçaklayıp öldürdüğü de iddianamede yer aldı. Sanıklar Kadir Balcı, Mehmet Emin Balcı, Halil İbrahim Balcı ve Abdullah Berat Balcı hakkında 'kasten öldürme' suçundan İzmir 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

SANIKLAR, SUÇLAMALARI REDDETTİ
Yargılama sürecinde sanıklardan Abdullah Berat Balcı da kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Kendisinin tanımadığı biri tarafından yüzünden bıçakla yaralandığını, bunun üzerine elindeki bıçağı birkaç kez sallayıp kaçtığını söyleyen Balcı, olaydan etkilendiği için 13 gün Manisa'ya gittiğini ancak kavgada birinin öldüğünü öğrenince gelip ifade verdiğini anlattı.

Sanık Halil İbrahim Balcı da kalabalık bir grubun kendilerine saldırması üzerine eve gidip bıçak aldıktan sonra geri döndüğünü belirterek, "Bıçağı alma sebebim kalabalığı dağıtmaktı. Sonrasında bıçağı gelen polislere teslim ettim. Kaplan'ın öldürülmesiyle ilgili bir şey bilmiyorum" dedi.

Kadir Balcı ise kavgada hem kendisinin hem yakınlarının darbedildiğini belirterek, evden bıçak alıp döndüğünü ancak Kaplan'ın bıçaklanma olayını görmediğini söyledi.

Kavgada başına aldığı darbe nedeniyle bilincini yitirdiğini anlatan Mehmet Emin Balcı da hastanedeki tedavisinin ardından nezarethanedeyken Kaplan'ın ölüm haberini polislerden duyduğunu söyledi.

SANIKLARDAN 3'ÜNE HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ, 1'İNE BERAAT

Yargılamanın ardından İzmir 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, geçen yıl aralık ayında kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, sanık Abdullah Berat Balcı, Kadir Balcı ve Halil İbrahim Balcı'ya 'kasten öldürme' suçundan önce müebbet hapis cezası verdi. Ardından bu cezalarını olayı 'tahrik altında' gerçekleştirdikleri gerekçesiyle 15 yıl hapse çevirdi. Sanıklardan Abdullah Berat Balcı'nın olay tarihinde yaşının 18'den küçük olması nedeniyle verilen 15 yıl hapis cezasını 10 yıla indirdi. Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Emin Balcı'nın ise beraatine karar verdi.

SANIKLAR YENİDEN HAKİM ÖNÜNE ÇIKACAK

Kararın ardından şikayetçi avukatı Hacı Hakan Ağcakanat, sanıklara verilen cezalara itiraz edip dosyayı istinaf mahkemesine taşıdı. Ağcakanat'ın itirazıyla dosya, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'ne gönderildi. Dosyayı inceleyen 1'inci Ceza Dairesi, Abdullah Berat Balcı ve Mehmet Emin Balcı'nın fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek suça iştirak ettiklerini belirtip eksik gerekçeyle hüküm kurulduğunu belirtti. Ceza Dairesi, sanıklar hakkında asgari haddin üzerinde haksız tahrik indirimi yapıldığının da altını çizip, kararı bozup, dava dosyasını yerel mahkemeye gönderdi.
 

 
Torbalı Belediyesi'nden Ayrancılar ve Yazıcıbaşı'ya mobese...
 
Rusya Odessa Limanı'nı vurdu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fuat Oktay ve Hümeyra Şahin evlendi!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Hümeyra Şahin dünyaevine girdi.
Sedat Peker'den Cem Küçük'e 1 Ağustos'a kadar süre!
Sedat Peker, oyuncu Birce Akalay'ı hedef alan Türkiye gazetesi yazarı ...
İzmir'de tarlalar kırmızıya büründü
Türkiye'nin kurutulmuş domates üretim merkezi konumundaki İzmir'in Torbalı ...
 
Bayraklı'da yangın paniği!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde otluk alanda meydana gelen yangın paniğe neden ...
Başkan Sandal’dan Kılıçdaroğlu’na ziyaret!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Cumhuriyet Halk Partisi Genel ...
İzmir'de jandarmadan DEAŞ baskını!
Suriye'de terör örgütü PKK kontrolündeki kamplarda bulunan DEAŞ terör ...
 
Zafer, TPI Kompozit işçilerinin...
İzmir'de faaliyet gösteren rüzgar türbini fabrikası TPI Kompozit'in 4 ...
Eski sevgilisini öldürüp intihar etti!
Muğla'nın Fethiye ilçesinde Fatih Eryılmaz, eski kız arkadaşı Derya Tekin'i ...
Çekiciye çarpıp takla attı: 1 ölü!
İzmir'in Selçuk ilçesinde, çekiciye çarpıp takla atan otomobilin sürücüsü yaşamını yitirdi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri