ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3806
    Dolar
  • Euro
    34,7593
    Euro
  • Altın
    2.429,550
    Altın
  • Bist-100
    9.945,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
1 Kasım 2023 Çarşamba - 19:39

İzmir'den değişime bir destek daha...

CHP'de 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak kurultay öncesinde, delege hareketliliği hız kazandı. İzmir'den Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan 55 kurultay delegesinden Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, imzasını çektiğini duyurdu. Çapın, Özgür Özel'e destek açıklaması yaptı. Özel'in cumartesi günü İzmir İl Başkanlığı'nda yaptığı toplantıya Ertürk Çapın'ın yanı sıra 5 kurultay delegesi daha katılmıştı.

İzmir den değişime bir destek daha...

SONKALEİZMİR- Yazılı bir açıklama yapan CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, haftasonu yapılacak CHP kurultayı öncesinde Özgür Özel saflarına geçti. Çapın, "Partim ve ülkem adına bu kritik takvimde hissettiğim siyasal sorumluluk başta olmak üzere Grup Başkanımız ve Genel Başkan adayımız Sayın Özgür Özel’in bu değişim sürecine önderlik edebilme kapasitesine inanarak, önce yerel iktidarı sonra genel iktidarı kazanabileceğimize olan inancımla kurultay için  genel başkanımız adına vermiş olduğum imzayı geri çekiyor, kurultaydaki genel başkanlık seçiminde oyumu  ve imzamı Sayın Özgür Özel’den yana kullanacağımı siz değerli Cumhuriyet Halk Partisi ailemle paylaşmak istiyorum" açıklamasını yaptı. 

Ertürk Çapın'ın açıklamasının tamamı şöyle:

Değerli Cumhuriyet Halk Partisi aileme ve kamuoyuna;

Cumhuriyetimizin 100. yılını kıvançla kutladığımız bu süreçte gurur doluyuz ancak, yaklaşık 21 yıldır iktidar olan AKP’nin Cumhuriyetimizin tüm değerlerini tahribata uğrattığı bir süreç neticesi ile kaygılı ve öfkeliyiz.

Mayıs 2023 seçimlerinde iktidara taşımak için gayret gösterdiğimiz partimizin iktidara gelemeyişi ve tüm toplumsal muhalefet kesimleriyle beraber kaybedilen seçimler sonucunda içinde bulunduğumuz duygu durumu 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceğimiz kurultayımızı daha kritik hale getirmiştir.

Haziran ayı ile birlikte partimizde kongre takvimini hayata geçirerek kurultay süreci başlatılmış oldu. Bu kurultay sürecinde hedefimiz; seçim kaybının sebeplerini doğru değerlendirip parti içerisinde değiştirilmesi gereken durumların tespit edilmesiydi. Bu şekilde sadece seçmenimizi değil; tüm toplumsal muhalefet kesimlerinin de dinamiklerini tekrardan harekete geçirebilmeyi amaçlıyorduk. 

Herkesin tanıklık ettiği üzere seçildiği ilk günden bu yana, çalışkan, enerjik ve demokrat tavırlarıyla takdir toplayan Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU, Türkiye’de ihtiyaç duyulan her anda, hak-hukuk-adalet mücadelesinin doğal önderi haline dönüşmüştür. Mayıs seçimlerinde, yine gecesini gündüzüne katmış, ülkenin her bir karışındaki yurttaşımıza ulaşacak şekilde enerjik bir önderlik göstermiş olmasına rağmen, beklediğimiz sonuç alınamamıştır.

Haziran ayında kongre takvimi başladığında ilçe kongre sürecimizde mahallelerden başlayarak örgütümüzün  bütünlüğünü korumaya çalıştık. Örgütün iradesiyle Bornova İlçe Başkanlığı görevine tekrardan seçildim. İzmir İl Kongresi sürecinde de örgüt ve yerel iktidar uyumunu önemseyerek Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’ nun  işaret ettiği;  Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç  SOYER’ in  gayet uyumlu bir seçim süreci yürüttüğü Sayın Şenol ASLANOĞLU’nu destekleme kararı aldık.Bu süreçte seçim kaygımıza neden olan sorun başlıklarını sadece kişilerin değişikliği üzerinden okumayarak, kurultay öncesinde İl Başkanımız Sayın Şenol ASLANOĞLU ve Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç SOYER önderliğinde İzmir delegesi ile imza vermiştim.Bu süreçte kaybettiğimiz genel seçimlerinde Cumhuriyet  Halk Partisinin kalesi olan İzmir’de, tarihi bir seçim rekoruna imza atan bu başarılı ekibin birlikteliğini devam ettirme arzusu da vardı. 

Ancak uzun bir süredir sokakta, sosyal platformlarda, toplumsal muhalefet dinamikleri içerisinde ve örgütümüzün derinliklerinde bizim değerlendirmelerimizin dışında farklı bir gerçeklik olduğunu gözlemledik. Öyle görünüyor ki değişim talebi ısrarlı bir genel başkanlık değişimi başta olmak üzere birçok husustaki değişikliği biz kurultay delegelerine dayatmaktadır.

Partim ve ülkem adına bu kritik takvimde hissettiğim siyasal sorumluluk başta olmak üzere Grup Başkanımız ve Genel Başkan adayımız Sayın Özgür ÖZEL’in bu değişim sürecine önderlik edebilme kapasitesine inanarak, önce yerel iktidarı sonra genel iktidarı kazanabileceğimize olan inancımla kurultay için  genel başkanımız adına vermiş olduğum imzayı geri çekiyor, kurultaydaki genel başkanlık seçiminde oyumu  ve imzamı Sayın Özgür ÖZEL’den yana kullanacağımı siz değerli Cumhuriyet Halk Partisi ailemle paylaşmak istiyorum. Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!

 
İzmirli ünlü iş insanından o haberlere sert tepki
 
Ali Engin: Yeni yıla yatırımlarla gireceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zafer Partisi İzmir'e yeni il başkanı!
Zafer Partisi İzmir'de Burç Ulukartal'ın istifasının ardından Erdal Durmaz ...
Bakan Uraloğlu'na Çandarlı Limanı soruları!
DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, temellerinin 2011 yılında ...
AK Partili Saygılı’dan Soyer’e ‘Buca Cezaevi’ yanıtı...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, katıldığı bir televizyon programında ...
 
CHP'li Yücel'den gözaltına alınan Emine öğretmene destek: "Altına imza atılacak konuşma"
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Deniz Yücel, dün ...
İYİ Parti'de Ümit Özlale istifa etti!
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, ...
AK Partili Saygılı’dan Başkan Soyer’e ‘Deprem’ cevabı...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
AK Partili Kasapoğlu’ndan 29 Ekim mesajı..
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu bir mesaj yayınladı.
Erdoğan: İsrail’i savaş suçlusu ilan edeceğiz
Büyük Filistin Mitingi'nde yaptığı konuşmada, "İsrail sen bir işgalcisin, ...
Özgür Özel'den, Kılıçdaroğlu'nun 'devretme' ifadesine sert tepki
Aydın'da konuşan CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, CHP ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri